Erkenning
Erkend diploma
Best beoordeeld
NSE resultaten

Wil je werken in een bedrijf dat grensoverschrijdend opereert of heb je zelf buitenlandse contacten? Schrijf je dan nu in voor de HBO-module Internationale handelsbetrekkingen van Hogeschool NTI en zorg dat je zowel de risico’s als de kansen goed kunt inschatten! Je leert in korte tijd hoe de vermogens- en valutamarkten werken en hoe de actuele situatie in landen waarmee je handelt je bedrijfsresultaat kan beïnvloeden. Na het afronden van deze opleiding ontvang je een certificaat en kun je de studiepunten meenemen naar een HBO-opleiding waarin dit onderdeel voorkomt.

  • Hogeschool NTI, best beoordeelde onderwijsinstelling
  • Module uit verschillende erkende HBO-opleidingen
  • Studieduur 6 maanden
  • Behaal EC's
  • Inclusief vakliteratuur

Over de opleiding HBO-module Internationale handelsbetrekkingen

Bij Hogeschool NTI studeer je voor waardevolle en erkende diploma’s. Onze opleidingen zijn namelijk door NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Iets voor jou?

Leer alles over de wereldhandel met de HBO-module Internationale handelsbetrekkingen!

Wil je meer weten over internationaal zakendoen, valutarisico’s en landenrisico’s? Dan is de HBO-module Internationale handelsbetrekkingen van Hogeschool NTI de ideale keuze voor jou!

Waarom de HBO-module Internationale handelsbetrekkingen?

Mis je in je werk kennis over geld en de wereldhandel? Wil je je wel bijscholen, maar heb je geen tijd om langdurig een opleiding te volgen? Volg dan de HBO-module Internationale handelsbetrekkingen als afzonderlijk vak! Dit vak is afkomstig uit de wettelijk erkende economische HBO-opleidingen van Hogeschool NTI. Schrijf je snel in!

"Studeren doe je tenslotte op je eigen manier"

A.Stomps - Manager Mentorenteam NTI"Studeren bij het NTI doe je vooral zelfstandig. Toch is het fijn om een aanspreekpunt te hebben, dat is je mentor. Voor alle niet-inhoudelijke vragen over je studie kun je bij mij en mijn collega’s terecht en zullen wij jou zo goed mogelijk helpen. Wij zijn zowel per e-mail als per telefoon bereikbaar. Overdag, maar ook 's avonds. Studeren doe je tenslotte op je eigen manier én in je eigen tijd."

- A. Stomps, manager mentorenteam

Naar boven

Opbouw van de opleiding

Inhoud van de HBO-module Internationale handelsbetrekkingen

De HBO-module Internationale handelsbetrekkingen levert je allereerst de benodigde basiskennis over het aanbod van en de vraag naar geld, de bankbalans en het monetaire beleid, handelstheorieën, de betalingsbalans en de wisselkoersvorming. Daarna wordt er voortgeborduurd op deze onderwerpen. Je krijgt inzicht in de wereld van vermogensmarkten en internationale organisaties. Je leert hoe internationalisering invloed uitoefent op de resultaten van ondernemingen. Zo loopt een ondernemer die internationaal zakendoet landenrisico. Dat is het risico dat hij loopt als gevolg van overheidsmaatregelen als de ingezetenen van een bepaald land niet in staat zijn aan hun verplichtingen te voldoen. Met als gevolg dat de Nederlandse multinational niet in staat is de winst in een bepaald land in een harde valuta naar Nederland over te maken.

Naar boven

Toelating en vrijstelling

Je kunt starten zonder vooropleiding

Om een HBO-module te kunnen volgen, is een vooropleiding niet nodig. Houd er wel rekening mee dat de module wordt aangeboden op HBO-niveau.

Naar boven

Diploma en examen

Examen Internationale handelsbetrekkingen

Je kunt 4x per jaar examen Internationale handelsbetrekkingen doen. Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat, waarop het aantal behaalde studiepunten (EC’s) vermeld staat.. De toetsing bestaat uit een schriftelijk examen. De kosten hiervoor bedragen € 50,-.

Erkende onderwijsinstelling

De kwaliteit van het onderwijs is van levensbelang voor een onderwijsinstelling. Hogeschool NTI is daarom erg trots op de erkenning die verschillende organisaties hebben verleend aan de opleidingen die wij aanbieden:

  • Onze HBO-opleidingen zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) die toeziet op de kwaliteit van het hoger onderwijs en erkend door het ministerie van OCW;
  • Onze Ad-opleidingen zijn goedgekeurd door de NVAO en wettelijk erkend door het ministerie van OC&W.
  • Wij beschikken over certificering voor de ISO 9001-kwaliteitsnorm, toegekend door QualityMasters;
  • Wij zijn gecertificeerd voor het Cedeo-kwaliteitskeurmerk voor human resources dienstverleners.

Iedereen die een opleiding volgt bij het NTI is hierdoor verzekerd van een gedegen kwaliteit.

Naar boven

Studiekosten HBO-module Internationale handelsbetrekkingen

Je profiteert van de beste prijs-kwaliteitsverhouding bij Hogeschool NTI. We zijn altijd duidelijk en transparant, daarom geven we je onderstaand alle kosten in één overzicht.

Studieduur & lesgeld

Bij Hogeschool NTI betaal je alleen lesgeld en examenkosten

Hogeschool NTI hanteert een uniek all-in concept met maximale flexibiliteit voor jou als student. Dit betekent dat er geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht in rekening wordt gebracht. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen gerust met andere opleiders en je zult zien dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Naar boven

Wees de eerste om een review achter te laten

Wil jij anderen helpen bij het maken van een weloverwogen studiekeuze? Laat hier jouw ervaring achter.

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op trustpilot.nl hoe onze studenten het NTI beoordelen: