HBO-module Mediation

HBO-module Mediation
  • Hogeschool NTI, best beoordeelde onderwijsinstelling
  • Module uit HBO Personeelsmanagement
  • Studieduur 6 maanden
  • Behaal 6 EC's
  • Inclusief vakliteratuur en 1 praktijkbijeenkomst

Maak kennis met de diverse aspecten van mediation in de HBO-module Mediation!

Wil je verschillende mediationvaardigheden en -technieken leren en vertrouwd raken met het herkennen van situaties die in aanmerking komen voor mediation? Dan is de HBO-module Mediation van Hogeschool NTI ideaal voor jou!

Waarom de HBO-module Mediation?

Mis je in je werk kennis van geschiloplossing? Wil je je wel bijscholen, maar heb je geen tijd om een langdurige opleiding te volgen? Volg dan de HBO-module Mediation als afzonderlijk vak! Dit vak is afkomstig uit de wettelijk erkende HBO-opleiding Rechten van Hogeschool NTI. Schrijf je snel in!

Inhoud van de HBO-module Mediation

In de module Mediation maak je kennis met de diverse aspecten van mediation. Je oefent verschillende mediationvaardigheden en technieken en raakt vertrouwd met het herkennen van situaties die in aanmerking komen voor mediation. Bij deze module zit een praktijkbijeenkomst inbegrepen. Tijdens de praktijkbijeenkomst word je geconfronteerd met verschillende cases waarin je de mediationvaardigheden moet toepassen.

Mediation wordt steeds belangrijker

Mediation speelt een steeds grotere rol bij geschillenbeslechting. Ook neemt mediation een steeds belangrijkere plaats in binnen het rechtsbestel. Het juridische loket en de verschillende rechterlijke colleges worden door het ministerie van Justitie gestimuleerd om ter beslechting van geschillen vaker naar mediation te verwijzen. De HBO-jurist kan in het mediationproces verschillende rollen vervullen: als doorverwijzer, als (juridisch) adviseur, als vertegenwoordiger en ook als mediator. Het is daarom van belang dat je het principe van mediation kent en bekend bent met het mediationproces; dat je situaties die in aanmerking komen voor mediation herkent en partijen kunt doorverwijzen en in het mediationproces kunt ondersteunen; dat je juridische documenten kunt toetsen en deze ook zelf kunt opstellen.

Studieprogramma

HBO-module Mediation 8854

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 87,50
  • De inschrijfkosten zijn € 35,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Wil jij anderen helpen bij het maken van een weloverwogen studiekeuze? Laat hier jouw ervaring achter.

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op trustpilot.nl hoe onze studenten het NTI beoordelen:

 

Inschrijven voor deze opleiding Studiegids aanvragen Studieadvies aanvragen