HBO-module Internationale handelsbetrekkingen

HBO-module Internationale handelsbetrekkingen
  • Hogeschool NTI, best beoordeelde onderwijsinstelling
  • Module uit verschillende erkende HBO-opleidingen
  • Studieduur 6 maanden
  • Behaal EC's
  • Inclusief vakliteratuur

Leer alles over de wereldhandel met de HBO-module Internationale handelsbetrekkingen!

Wil je meer weten over internationaal zakendoen, valutarisico’s en landenrisico’s? Dan is de HBO-module Internationale handelsbetrekkingen van Hogeschool NTI de ideale keuze voor jou!

Waarom de HBO-module Internationale handelsbetrekkingen?

Mis je in je werk kennis over geld en de wereldhandel? Wil je je wel bijscholen, maar heb je geen tijd om langdurig een opleiding te volgen? Volg dan de HBO-module Internationale handelsbetrekkingen als afzonderlijk vak! Dit vak is afkomstig uit de wettelijk erkende economische HBO-opleidingen van Hogeschool NTI. Schrijf je snel in!

Inhoud van de HBO-module Internationale handelsbetrekkingen

De HBO-module Internationale handelsbetrekkingen levert je allereerst de benodigde basiskennis over het aanbod van en de vraag naar geld, de bankbalans en het monetaire beleid, handelstheorieën, de betalingsbalans en de wisselkoersvorming. Daarna wordt er voortgeborduurd op deze onderwerpen. Je krijgt inzicht in de wereld van vermogensmarkten en internationale organisaties. Je leert hoe internationalisering invloed uitoefent op de resultaten van ondernemingen. Zo loopt een ondernemer die internationaal zakendoet landenrisico. Dat is het risico dat hij loopt als gevolg van overheidsmaatregelen als de ingezetenen van een bepaald land niet in staat zijn aan hun verplichtingen te voldoen. Met als gevolg dat de Nederlandse multinational niet in staat is de winst in een bepaald land in een harde valuta naar Nederland over te maken.

Examen Internationale handelsbetrekkingen

Je kunt 4x per jaar examen Internationale handelsbetrekkingen doen. Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat, waarop het aantal behaalde studiepunten (EC’s) vermeld staat.. De toetsing bestaat uit een schriftelijk examen. De kosten hiervoor bedragen € 50,-.

Wees de eerste om een review achter te laten

Wil jij anderen helpen bij het maken van een weloverwogen studiekeuze? Laat hier jouw ervaring achter.

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op trustpilot.nl hoe onze studenten het NTI beoordelen: