Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Vrachtwagenchauffeur worden?

Ambieer je een goedbetaalde en verantwoordelijke baan als vrachtwagenchauffeur? Volg dan nu de opleiding Vakbekwaamheid Goederenvervoer bij NTI! Want NTI heeft dé opleiding in huis voor de chauffeur die verder wil komen. Na het behalen van het examen heb je het nieuwste officiële diploma Vakbekwaamheid Goederenvervoer op zak, dit is inclusief code 95. Code 95 is verplicht om je vakbekwaamheid te behalen en te behouden.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding CCV Vakbekwaamheid goederenvervoer is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Van autotechniek tot cabotagevervoer

Door de groeiende complexiteit van het nationale en internationale verkeer zijn de eisen van vakbekwaamheid hoog voor een beroepschauffeur die goederen over de weg vervoert. Je dient thuis te zijn in de techniek van je auto en in moderne communicatiemiddelen, zoals boordcomputers en black boxes. Daarnaast dien je kennis te hebben van alle nationale en internationale vervoersregels, TIR-vervoer en douanedocumenten, cabotagevervoer en transitovervoer. Al deze onderwerpen komen aan bod in de praktijkgerichte opleiding Vakbekwaamheid Goederenvervoer. NTI leidt je op voor het nieuwe officieel erkende diploma van het CBR.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Techniek
 • Moderne communicatiemiddelen (boordcomputers en black boxes)
 • Nationale en internationale vervoersregels
 • TIR-vervoer
 • Douanedocumenten
 • Cabotagevervoer
 • Transitovervoer

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Minimale leeftijd is 18 jaar

De minimale leeftijd om de opleiding CCV Vakbekwaamheid Goederenvervoer te volgen is 18 jaar. Je dient in het bezit te zijn van één van de volgende documenten: een Nederlands rijbewijs B (personenauto) of een geldig EG/EER rijbewijs B, een verklaring van rijvaardigheid B of een geldig theoriecertificaat B samen met een geldig legitimatiebewijs.

Examen

Behaal het verplichte diploma Vakbekwaamheid Goederenvervoer - code 95

Het diploma Vakbekwaamheid Goederenvervoer (inclusief code 95) is verplicht als je in een vrachtwagen wilt rijden met een eigen gewicht plus laadvermogen van meer dan 7500 kg én je geboren bent ná 30 juni 1955. Het internationaal erkende diploma bestaat uit drie certificaten en wordt afgenomen door het CBR/CCV. Na het volgen van de opleiding CCV Vakbekwaamheid Goederenvervoer ben je voorbereid op de volgende CBR-examens:

 • Vrachtauto C-theorie deel 1: verkeer en techniek
 • Vrachtauto rijbewijs met code 95 - theorie deel 2: administratie
 • Vrachtauto rijbewijs met code 95 - theorie deel 3: administratie cases

Kijk voor meer informatie en de examenkosten op www.cbr.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding CCV Vakbekwaamheid goederenvervoer hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een Wellnessdag voor twee

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een gratis Wellnessbon voor twee. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

CCV Vakbekwaamheid goederenvervoer - code 95 1654

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 9 Maanden
Uren per week 8 5 3
Lesgeld per maand € 118,75 € 79,25 € 52,75
Nu met 50% korting € 59,38 € 39,63 € 26,38
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk Wellnessdag voor twee bij inschrijving

Profiteer nu van een gratis Wellnessdag voor twee personen. Tussen het studeren door verdien jij een verwendagje! Neem je vriend, vriendin of moeder mee en geniet samen van de ultieme ontspanning.

Wellnessdag voor twee bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 11,83 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus CCV Vakbekwaamheid goederenvervoer, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Examentraining CCV Vakbekwaamheid goederenvervoer

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 99,-    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2