Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Secretaresse, managementassistent of personal assistant worden?

Wil je graag alle vaardigheden aanleren die ervoor zorgen dat je gelijk aan de slag kunt als secretaresse, managementassistent of personal assistant? Begin dan direct met een cursus Officemanager. Brieven schrijven, communicatie met klanten, agendabeheer, vergaderingen organisatie, notuleren: als managementassistent of secretaresse moet je nogal wat kunnen. In elke organisatie is de functie anders en worden er andere eisen gesteld. Je moet goed kunnen organiseren. Je moet administratief en communicatief sterk zijn. Je moet op de hoogte zijn van alles wat binnen, maar ook buiten de organisatie speelt. Een grote algemene kennis is dus van groot belang. Na de cursus Officemanager beheers je al deze vaardigheden.

Ook handig voor het bijspijkeren van je secretariële kennis

Wanneer je de cursus Officemanager hebt afgerond, heb je kennis gemaakt met het beroepsveld en kun je aan de verwachtingen van je toekomstige werkgever voldoen. Ook als je je secretariële kennis wilt uitbreiden of wanneer je als administratief medewerker hogerop wilt komen, komt deze cursus goed van pas. Bovendien hoef je geen stage te lopen!

Inhoud

Alle professionele vaardigheden die je nodig hebt als secretaresse of officemanager

Tijdens de cursus Officemanager leer je alles over bedrijven en organisaties, administratie, communicatie en planning en organisatie. De onderwerpen die je stap voor stap doorloopt, zijn:

  • Bedrijfsoriëntatie: soorten organisaties, organisatieschema’s, solliciteren en de arbeidsovereenkomst;
  • Secretariaatspraktijk: postbehandeling, archiefwerkzaamheden, reproductie en communicatie, agendabeheer en relatiebestanden, vergaderingen voorbereiden en notuleren;
  • Planning en organisatie: zakelijke bijeenkomsten voorbereiden, projecten plannen, timemanagement, organiseren van zakenlunches, -diners en -reizen en reisschema’s maken, calculaties maken van onkosten.
  • Zakelijke communicatie: spelling en stijl, allerlei soorten brieven en briefmodellen, telefoongesprekken voeren en informatie vastleggen, bezoekers ontvangen en receptietaken.
  • Pers en pr: imagocommunicatie en organisatiestructuur, huisstijl, relatiegeschenken, donatie, sponsoring en fundraising, zelf presenteren en effectief schrijven, omgang met de pers en middelen voor perscontacten, advertising en events.

Toelating

Geen vooropleiding nodig voor de opleiding Officemanager van het NTI

Voor de opleiding Officemanager heb je geen vooropleiding nodig. Iedereen die zijn of haar secretariële en communicatieve vaardigheden wil vergroten en zichzelf wil ontwikkelen kan deze opleiding doen.

Examen

Behaal een waardevol NTI-instituutsdiploma

De opleiding Officemanager leidt op tot het NTI-examen. Als je het examen met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je een waardevol NTI-instituutsdiploma.

Certificaat
Kies je ervoor om geen examen te doen? Dan kun je na voltooiing van de opleiding Officemanager een certificaat aanvragen. Hierop staat vermeld dat je de cursus hebt gevolgd. Wel hoor je hierbij minstens tweederde van je huiswerk te hebben ingeleverd. Voor dit certificaat betaal je € 35,- inclusief administratie- en portokosten.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 105,00.*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Studieduur & lesgeld

Officemanager 4660

Studietempo in maanden 9 Maanden 12 Maanden 15 Maanden
Uren per week 7 7 4
Lesgeld per maand € 85,60 € 64,40 € 51,60
Nu met 25% korting € 64,20 € 48,30 € 38,70
  • De inschrijfkosten zijn € 35,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Ontvang een gratis cadeaubon bij inschrijving en kies uit ruim 70 cadeaus! Van een dagje dierentuin of pretpark tot ontspannen in de sauna, thuis met een goed tijdschrift en vele andere producten.

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 244,40 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

Officemanager
4.5 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Het is een zeer brede en interessante opleiding. Door de diversiteit van de lesstof word je zeer “breed” opgeleid en krijg je voldoende kennis. Hierdoor maakt het doorstromen naar een eventuele vervolgopleiding zeer uitnodigend!

Leuke opleiding, erg afwisselend en van alle aspecten staat er wat in de opleiding.
Snelle reactie van de docent op huiswerk en vragen.

Bekijk alle ervaringen