Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

De spin in het web

Dé steun en toeverlaat van een manager. Diégene die ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt. Dat is de directiesecretaresse. Is deze baan jou op het lijf geschreven? Start dan de directiesecretaresse opleiding bij NTI. Tijdens de opleiding leer je onder meer organiseren en notuleren. Ook verbeter je jouw schriftelijke en communicatieve vaardigheden. Na afloop van de opleiding ontvang je het officieel Associatie Praktijkdiploma Directiesecretaresse. De juiste bagage voor een uitdagende en zeer afwisselende functie! Enthousiast? Vraag de gratis studiegids aan voor meer informatie. 

Wat kan ik als directiesecretaresse?

Als directiesecretaresse ben jij een echte spin in het web. Je regelt afspraken en plant het werk. Je bereidt vergaderingen voor en notuleert deze. Je verzorgt de zakelijke correspondentie. Werkt samen en onderhoudt contact met andere afdelingen. En zorgt voor een archief. Geen dag is hetzelfde en dat maakt de functie zeer afwisselend en divers!

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de opleiding Directiesecretaresse leer je alle ins en outs van het vak. In eerste instantie ben je de rechterhand van de leidinggevende die je zaken uit handen neemt. Je beheert de agenda, plant afspraken in, organiseert vergaderingen en bijeenkomsten, notuleert waar gewenst en je zorgt voor een heldere en duidelijke communicatie, zowel mondeling als schriftelijk. Alles om jou klaar te stomen tot een succesvol directiesecretaresse. De opleiding bestaat uit vier modules: Secretariaatspraktijk, Notuleren, Communicatie en management en Schriftelijke communicatie Nederlands. Ook bieden we een module Engels B1 aan voor als jij dit niveau nog niet beheerst. Lees hierover meer bij Toelating. In de modules passeren o.a. deze onderwerpen de revue: 

 • (Internationale) zakenreizen
 • Organiseren van congressen
 • Verslaan van vergaderingen
 • Bedrijfscommunicatie
 • PR

Toelating

Variant met en zonder Engels

Om in aanmerking te komen voor het overkoepelende diploma Praktijkdiploma Directiesecretaresse dien je over Engels niveau B1 te beschikken. Dit moet je kunnen aantonen door middel van een geldig diploma. Ben je in het bezit van een van onderstaande diploma’s? Dan voldoe je aan het gewenste niveau.

 • Havo diploma
 • Vwo diploma
 • Mbo diploma niveau 4
 • Een diploma op B1 niveau of hoger voor Engels lezen, luisteren, spreken en schrijven

Heb je geen diploma waarmee je dit kan aantonen? Schrijf je dan in op deze pagina voor de variant met de module Engels ERK B1. Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een officieel certificaat dat aantoont dat je Engels kunt lezen, schrijven, spreken en verstaan op B1-niveau en kom je ook in aanmerking voor het overkoepelende diploma Praktijkdiploma Directiesecretaresse. 

Examen

Hoe rond ik de beroepsopleiding af?

AssociatieLogoCcmykdef_3.jpgDe modules Secretariaatspraktijk, Notuleren, Communicatie & management en Schriftelijke communicatie Nederlands sluit je af met een Associatie-examen. De module Engels examineert NTI. Heb je alle modules succesvol afgerond? Dan ontvang je het Praktijkdiploma Directiesecretaresse van de Associatie.

€ 100,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per Associatie-examen. Je betaalt dus geen € 105, maar € 80 per examen. Voor deze opleiding ontvang je dus een totale korting van € 100,-! Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 40,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

 

Studieduur & lesgeld

Praktijkdiploma directiesecretaresse 1601

Studietempo in maanden 6 Maanden 8 Maanden * 10 Maanden
Uren per week 8 6 5
Lesgeld per maand € 166,50 € 124,88 € 99,90
Nu met 25% korting € 124,88 € 93,66 € 74,93
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Praktijkdiploma directiesecretaresse met Engels B1 1603

Studietempo in maanden 8 Maanden 10 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 158,12 € 126,50 € 105,45
Nu met 25% korting € 118,59 € 94,88 € 79,09

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 548,08 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.


Handige extra's

Examentraining Directiesecretaresse

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 300,-    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.5