Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Maak van je hobby fotografie je beroep met de NTI-opleiding Beroepsfotograaf worden

Behoort fotograferen tot je passie en wil je graag van deze passie je beroep maken? Kies dan nu voor de NTI-opleiding Beroepsfotograaf worden. Je leert hoe je de mooiste momenten van iemands leven vastlegt, maar je leert ook de zakelijke kant te beheersen. Bijvoorbeeld bij het maken van sfeervolle productfoto's. Maak van je passie een succesvolle onderneming met het NTI.

Praktische tips en beroepsvaardigheden
Tijdens deze leuke beroepsopleiding ontvang je praktische tips en leer je allerlei vaardigheden op het gebied van fotografie. Je foto's zijn vaak heel belangrijk voor de opdrachtgever, je legt vaak de mooiste momenten uit iemands leven vast. Wanneer het je een uitdaging lijkt om te starten met je eigen onderneming en van je hobby je beroep te maken, dan schrijf je je in voor de opleiding Beroepsfotograaf worden!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Wat leer ik?

Kies je voor een beroep als fotograaf, dan kies je voor een veelzijdig beroep. Je maakt niet alleen foto's; je bewerkt deze ook op een creatieve manier. Daarnaast onderhoud je contact met bestaande klanten, werf je nieuwe klanten en ga zo maar door. De beroepsfotograaf bezoekt beurzen om zijn kennis op peil te houden en weet het juiste fotomoment te vinden.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Functies van de camera
 • Portretten
 • Landschappen
 • Schaduw
 • Licht
 • Dynamiek
 • Macrofotografie
 • Marketing (marktvormen, reclame,
  prijs en plaats)
 • Personeel en organisatie (arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden, plichten werkgever/werknemer)
 • Bedrijfsadministratie (ondernemingsvormen, fiscale bepalingen, factuur en begroting)

Beroepsfotograaf worden inclusief praktijkdag

Bij deze leuke opleiding van het NTI zit een gratis praktijkdag. Deze dag vindt overdag plaats in Leiden. Tijdens het eerste deel van de dag ga je fotograferen, in een pand of in de Leidse binnenstad. Daarna wordt dieper ingegaan op beeldbeschouwing. Wat wil je als fotograaf vertellen in een foto? Wanneer kies je voor een foto? En wanneer voor een drieluik? Tijdens het middagprogramma leer je alles over stijl en het vertellen van verhalen met foto's.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Beroepsfotograaf is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

Voor elk type camera

Je kunt met elk type camera de opleiding Beroepsfotograaf volgen. Er worden geen eisen gesteld.

Je einddoel: direct aan de slag als beroepsfotograaf

Na afloop van de opleiding kun je direct aan de slag als beroepsfotograaf. Je kunt zelfs je eigen onderneming starten.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Bepaal je eigen studietempo

Bij het NTI studeer je op je eigen manier. Dat betekent dat je op ieder moment kunt beginnen met de cursus van jouw keuze. Schrijf je nu in en over een paar dagen heb je het lesmateriaal al in huis.

 • Onze cursussen hebben verschillende studietempo’s. Zo kun je zelf kiezen welk tempo het best bij je past.
 • Heb je even geen tijd om te studeren? Dan sla je gewoon een paar weken over en ga je daarna weer aan de slag.
 • Heb je extra studietijd nodig? Geen enkel probleem: alle cursussen kunnen gratis een half jaar worden verlengd.

Dat is pas studeren op je eigen manier!

Toelating

Geen vooropleiding vereist

Om te starten met de opleiding Beroepsfotograaf worden, is geen vooropleiding vereist.

Examen

Examen doen met een praktijkdag en ondernemingsplan

Aan de praktijkdag zijn een voor- en een eindopdracht verbonden. Als je deze goed hebt afgerond, deel hebt genomen aan de praktijkdag en het ondernemingsplan succesvol hebt gemaakt, ontvang je het NTI-diploma Beroepsfotograaf.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Beroepsfotograaf hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Beroepsfotograaf 1650

Studietempo in maanden 12 Maanden * 15 Maanden 18 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 112,00 € 89,50 € 74,75
Nu met 50% korting € 56,00 € 44,75 € 37,38
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2020 ontvang je € 169,37 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Beroepsfotograaf, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Beroepsfotograaf

4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Een prima opleiding tot nu toe, ik leer erg veel en heb een goed gevoel bij de docenten.

Leuke studie om te doen, leert er veel van! Ik heb verouderde boeken maar hoorde dat daar al iets aan gedaan gaat worden. Ik ben erg blij dat ik deze opleiding heb gekozen!

Bekijk alle ervaringen