Hulp bij scriptie schrijvenOp 6 juni 2013 verscheen op volkskrant.nl het artikel duizenden studenten betalen voor hulp bij scriptie. Uit het artikel bleek dat duizenden studenten hulp inschakelen van scriptiebureaus. Voor bedragen tussen de 35 en 80 euro per uur helpen zij studenten op weg naar hun diploma. En hoewel universiteiten en hogescholen nog niet weten hoe ze op deze ontwikkeling moeten reageren, herken ik de gedachte van studenten als geen ander.

Bruikbare tips en handvaten

30 mei 2012, een datum die ik voorlopig niet vergeet. Op deze dag verdedigde ik mijn scriptie over de toekomstmogelijkheden van cultuursponsoring ten opzichte van voetbalsponsoring. Tijdens de intensieve periode die aan deze dag vooraf ging, heb ik mijzelf, mijn studiebegeleider, mijn iMac en mijn partner regelmatig vervloekt: waarom kon niemand mij de concrete tips en handvaten geven die ik zo hard nodig had om mijn scriptie tot een succes te maken.

Hulp bij scriptie schrijven

Ik kan me daarom goed indenken dat duizenden studenten de hulp inroepen van websites als snelafstuderen.nl of scriptiehulpverleners.nl. Tijdens mijn afstudeerperiode was ik frequently visitor van deze sites. Gratis tips en handleidingen om je scriptie zo efficiënt en goed mogelijk vorm te geven én af te ronden.

De websites weten als geen ander welke informatie ze wél en niet moeten geven om je vervolgens als klant binnen te slepen. € 500,00 of nog meer, direct overmaken en de hulptroepen zijn onderweg. Of toch maar zelf een tandje erbij en de huur van mijn appartement in Amsterdam kunnen betalen. Ik besloot het op eigen kracht te doen, en met de hulp van mijn omgeving. Praten, praten, praten: in mezelf, tegen mijn partner, tegen de muur en de kat van de buren. Verbanden tekenen, opschrijven, herschrijven, weggooien. Deze stappen heb ik allemaal gemaakt. En wat doet jij? Hulp inschakelen of een tandje erbij? 

Volg ons op Instagram

Klik hier