Lisa werkt als voedingsadviseur in het ziekenhuis, wat ze combineert met een klassikale hbo-opleiding bij NTI. Vast staat dat ze in de zorg wil blijven werken. Nu volgt ze een opleiding waarmee ze later mensen kan helpen op weg naar een gezonder leven.

LisaStudentWelke opleiding volg je?
Ik studeer HBO Voeding en Diëtetiek Klassikaal van NTI.

Hoe ver ben je nu met de opleiding?
Mijn derde jaar is begonnen, maar ik moet nog een aantal vakken van jaar 2 afronden. Ik hoop dat ik over anderhalf jaar de opleiding heb afgerond.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Toen ik moest oriënteren voor een studie wist ik zeker dat ik de zorg in wilde gaan, maar niet precies welke studie. Nadat ik verschillende open dagen bezocht had en een beter idee had gekregen over wat de studies inhielden, sprak voeding en diëtetiek mij het meeste aan. De afgelopen jaren is voeding steeds een grotere rol gaan spelen. Hierin zou ik graag mijn bijdrage leveren door mensen te adviseren over hoe zij gezonder kunnen eten en ervoor kunnen zorgen dat zij beter in hun vel zitten.

Wat ga je doen met je opleiding als je klaar bent?
Ik twijfel nog wat ik na mijn studie wil gaan doen, er zijn zo veel opties! Ik ben er wel zeker van dat ik de paramedische richting uit wil gaan. Ik zou eerst graag stage willen lopen in het ziekenhuis of een revalidatiecentrum om erachter te komen of dit precies is wat ik wil. Een andere optie is om me te specialiseren met een post-HBO, maar daarin zijn ook veel mogelijkheden. Ik laat het nog eventjes afhangen van mijn afstudeerstage.

Hoe ziet jouw ideale baan eruit?
Mijn ideale bestaan is een baan waarbij ik contact heb met mensen en waarbij ik iets voor hen kan betekenen. Daarnaast heb ik een prettige werkomgeving met leuke collega's zodat ik optimaal kan presteren. Ook wil ik graag uitgedaagd worden in het werk dat ik doe, zodat ik mezelf blijf ontwikkelen.

Heb je een vaste plek waar je aan het studeren bent? Hoe ziet jouw studeerplek eruit?
Ik studeer meestal aan de eettafel, dat vind ik de fijnste plek om te zitten. Op de tafel kan ik mijn boeken, aantekeningen en laptop kwijt zodat ik alles wat ik nodig kan hebben bij de hand heb!

Heb je een vast dagritme, of ziet bij jou iedere dag er anders uit?
Elke dag is anders, dat komt door de onregelmatige diensten in het ziekenhuis. Ik werk 24 uur per week als voedingsassistent waarbij ik flexibel moet zijn. De ene dag begin ik om 7:00 uur en de andere dag om 12.30 uur. Ik plan mijn studie daar omheen, dat gaat gelukkig goed!

Volg ons op Instagram

Klik hier

Maak je een planning voordat je start met een nieuwe module? Hoe doe je dat?
Ik maak een planning van wat ik per week wil doen en in de week zelf bepaal ik hoe ik dit verdeel. Door de planning heb ik een houvast, maar als ik sneller of langzamer door de stof heen ga, pas ik mijn planning aan.

Hoe motiveer jij jezelf om te gaan studeren?
Ik motiveer mezelf door deadlines vast te stellen. Ik wil natuurlijk alles in één keer halen, dus als ik een datum heb waar ik naartoe werk blijf ik gemotiveerd. Daarnaast is het ook belangrijk om mezelf vrije tijd te gunnen en iets leuks te doen. Werken en studeren valt soms zwaar, dus na een dagje rust ben ik opgeladen en kan ik er weer tegen aan.

Heb je al examens afgelegd? Hoe ging dat?
Ik heb bijna alle examens gedaan inmiddels. De test centra waar ik ben geweest zijn goed bereikbaar en ik heb eigenlijk altijd voldoende tijd gehad om het examen te maken. Helaas is het niet altijd mogelijk een examen af te leggen op de locatie en tijd die je in gedachten hebt.

Hoe ervaar je het flexibel studeren van NTI?
Flexibel studeren bevalt me goed. Ik kan in mijn eigen tempo en op de momenten die mij uitkomen studeren, dat is voor mij ideaal. Ik werk naast deze studie als voedingsassistent in het ziekenhuis. Dat zou niet te combineren zijn met een studie aan een andere hogeschool.

Zitten er voordelen aan dat je nu (tijdens corona) bij NTI studeert?
Ja, ik ben al gewend om zelf aan school te werken, dus dat is geen grote verandering voor mij. Verder is het gewoon mogelijk examens te maken bij de testcentra.

Welk van de volgende types ben jij? Chaoot, Ochtendmens, Nachtbraker, Carrièretijger, Master, Dromer, Boekenwurm of Party animal?
Ik ben sowieso een ochtendmens, ik heb de meeste energie in de ochtend en begin de dag graag met werken of sporten. Verder ben ik ook wel een chaoot. Doordat ik meerdere dingen tegelijkertijd wil doen wordt het nog wel eens een zooitje. Uiteindelijk komt alles wel goed, gelukkig!


  

Benieuwd naar de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek ?

BEKIJK HBO Voeding en Diëtetiek