De 36-jarige studente Mariska wil groeien in de juridische wereld om uiteindelijk de functie van jurist te vervullen. Daarom is zij dit jaar begonnen met de hbo bachelor Rechten. In deze blog vertelt zij waarom zij weer is gaan studeren, hoe zij het flexibel studeren van NTI ervaart en hoe ze zichzelf motiveert!

Waarom heb je gekozen om weer te gaan studeren?
Omdat ik altijd het gevoel heb gehad dat er meer in me zat dan wat ik er, eigenlijk mijn hele werkzame leven tot nu toe, uitgehaald heb. Zo nu en dan kwam dat stemmetje, dat zei “je kunt meer dan dit” en uiteindelijk heb ik naar dat stemmetje geluisterd.

Vond je het een spannende stap om te nemen?
Zeker! Twijfels genoeg. Ik ben inmiddels 36 jaar jong en dus zal ik 40 zijn als ik met de opleiding klaar ben. Tegelijkertijd moet ik dan nog steeds best lang werken en ik heb deze opleiding nodig om te kunnen groeien en de uitdaging in het werk te vinden die ik zoek. Het drukt natuurlijk wel een behoorlijke stempel op het toch al drukke leven, nog buiten het feit dat het alweer even geleden was dat ik een opleiding volgde. Het is dan toch maar afwachten hoe het je af gaat.

Hoe ver ben je nu met de opleiding?
Nog maar net begonnen! Ik ben aan mijn tweede module bezig.

Hoe ziet je ideale baan eruit?
Dat vind ik lastig om te zeggen. Als het me maar op een bepaald level blijft uitdagen.

Wat vind je van de opleiding?
Tot nu toe erg leuk! Er gaat natuurlijk aardig wat tijd in zitten, maar het kost me toch weinig energie, omdat ik het enorm leuk en boeiend vind.

Heb je een vast dagritme, of ziet iedere dag er bij jou anders uit?
Ik werk 4 dagen in de week, dus dat ritme zit er sowieso in. Ik probeer qua studie ook zoveel mogelijk een vast ritme aan te houden, maar het is uiteraard op sommige momenten ook wel gewoon een beetje afhankelijk van hoe de rest van de dag loopt.

Hoe ziet jouw studeerplek eruit?
Ik zit aan onze eettafel in de woonkamer, omringd door laptop, boeken, pennen en aantekeningen.

Combineer je je opleiding met een baan, gezin of beide?
Een baan en een echtgenoot. :)

Volg ons op Instagram

Klik hier

Is de opleiding goed te combineren met je privéleven?
Ja ik heb er wel een soort van balans in gevonden.

Hoe ervaar je het flexibel studeren van NTI?
Prima! Zelfstandigheid waar het kan en begeleiding waar het nodig is. Ik heb gelukkig wel de discipline om er echt voor te zitten en er voldoende tijd in de steken.

Hoe motiveer jij jezelf om te gaan studeren?
Het doel voor ogen houden. Maar ik vind de stof enorm interessant, dus ik heb tot nu toe weinig extra motivatie nodig gehad.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?
Hopelijk met m’n diploma in handen en een leuke, uitdagende baan in het vooruitzicht!

Welke van de volgende types ben jij? Chaoot, Ochtendmens, Nachtbraker, Carrièretijger, Master, Dromer, Boekenwurm of Party animal? En waarom?
Ochtendmens en boekenwurm! Vroeg op betekent veel uurtjes in de dag. En ik ben dol op lezen. Lesboeken en andere boeken. :)

Heb je een tip voor huidige of toekomstige studenten van NTI?
Nee. Gewoon doen! En ieder mens is anders, dus ieder zal de manieren moeten ontdekken die voor hen werken.

Bedankt voor je tijd Mariska!


  

Ben jij geïnteresseerd in de opleiding Rechten?

klik dan hier voor alle informatie