scroll

Zelf taarten maken

1 Welkom!

Welkom bij de proefles van de opleiding Zelf taarten maken. Door het doen van deze proefles krijg je meer inzicht in wat je kunt verwachten van het studeren bij NTI. Wij vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen studiekeuze maakt. In deze proefles duik je in de lesstof en zie je hoe het lesmateriaal eruit ziet. Natuurlijk kunnen we in deze proefles maar een heel klein gedeelte van de lesstof behandelen, we hopen dan ook dat dit onderwerp je aanspreekt ;-). Tijdens het doornemen van de lesstof kun je je kennis gelijk testen met de mutiple choice vragen! 

Succes met de proefles!

2 Proefles: Taarten bakken

Proefles: Zelf taarten maken

Bak de mooiste taarten met NTI!

Met deze proefles krijg je een indruk van de cursus Zelf taarten maken van NTI. Je krijgt inzicht in de lesstof. Je kan ook alvast vragen maken en deze zelf controleren. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Heel veel succes en plezier met de proefles.

Kant-en-klare decoraties
Heeft u niet veel tijd, mist u de juiste vaardigheid of heeft u gewoon niet zo veel zin om zelf decoraties te maken? Dan zijn kant-en-klare versieringen een uitkomst. U hoeft zich niet in allerlei bochten te wringen en het resultaat kan net zo mooi zijn. 

Verse bloemen en kruiden
Met een paar verse bloemen geeft u uw taart meteen al een elegante uitstraling. Let er wel op dat u geen giftige of met insecticiden behandelde bloemen en bladeren gebruikt! Leg de bloemen niet zomaar op de taart. Bedek de bovenkant eerst met voedselveilige acetaatfolie. En steek de steeltjes van bloemen nooit in de taart, maar gebruik altijd een plastic flower spike (bijvoorbeeld van Wilton) 

Zijden en papieren bloemen
Zijden en papieren bloemen zijn een ideale oplossing als het u aan tijd ontbreekt. Neem de kleinere, mooiste exemplaren voor een rustig, aangenaam ontwerp. 

Kralen
Kralen en parels zijn een prachtige aanvulling op allerlei decoraties. U kunt ze zelf rijgen, maar ook kant-en-klare strengen kopen. Experimenteer met verschillende kleuren en formaten. Zorg dat de kralen goed aan de draad vastzitten en haal ze voorzichtig van de taart voordat u deze aansnijdt. 

Linten
De kleur lint die u voor uw taart gebruikt is natuurlijk van invloed op het eindresultaat. Met een passende kleur lint komen de decoraties op de taart nog beter uit. Met linten kunt u bovendien ongebruikelijke kleuren toevoegen. Misschien maakt u een bruidstaart en wilt u de kleur verwerken van de jurken van de bruidsmeisjes. Dan kan lint uitkomst bieden. Linten van 10-15 mm breed worden vaak om cakedrums gewikkeld en met bredere linten, bijvoorbeeld 25-30 mm, kunt u mooie strikken om taarten maken. 

Suikerparels
Suikerparels zijn snoepjes met een laagje goud. zilver, roze, blauw of groen. U vindt ze onder andere in taartdecoratieshops. U kunt er elegante decoraties mee maken op de zijkant van een taart (zie blz. 53).

Kunstblaadjes
Deze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar in de meeste handwerkwinkels. Ze zijn prima te combineren met verse, zijden of papieren bloemen en geven bloemdecoraties een zachtere uitstraling.

Chocoladehartjes met een goudlaagje
Maak een snelle taartdecoratie met kant-en-klare items, zoals goudkleurige chocoladehartjes. Ze zijn ook in het zilver te koop. 

Vlinders
Vlinders geven een taart iets dromerigs, vooral als u ze met bloemen combineert. Te koop in hobbywinkels. 

Zoete Lekkernijen
Jelly beans, fruithartjes, marshmallows... allemaal snoepjes voor grappige, informele decoratie. En wat denkt u van chocoladetruffels op een chocoladetaart? Pure verwennerij.

Verpakking
Taarten werden meestal gegeven in witte kartonnen dezen. Dit om ze tijdens het vervoeren te beschermen tegen weer en wind. Er zijn ook speciale cupcakedozen te koop.

2D-decoraties
Versieringen van royal icing (eiwitglazuur), rolfondant of bloemenpasta (flower paste) kunnen op oneindig veel manieren op de taart worden gezet en met elkaar worden gecombineerd om van uw taart een unieke creatie te maken. 

TIP

Brengt u letters aan op een taart, zorg er dan voor dat de spelling juist is! Een verkeerd geschreven naam staat klunzig en gaat ten koste van het prachtige eindresultaat. Houd bij een persoonlijke boodschap ook rekening met het formaat van de taart: ‘Gefeliciteerd met jullie gouden huwelijk, Kim en Ruud’ is wat gewaagd op een taart van 15 crn doorsnee. Kies voor kortere alternatieven, zoals alleen een naam, of maak een grotere taart. Beter te weinig decoratie dan te veel.

 

Cupcakeontwerpen
Cupcakes zijn de laatste jaren zo populair geworden dat de keuze aan papieren cupcakebakjes enorm is gegroeid. U komt dus niet meer alleen wit, goud en zilver tegen, maar alle kleuren van de regenboog, evenals dierenprints, strepen, sterretjes, bloemen, hartjes. Zorg dat u het bakje afstemt op de kleur en decoratie van de cupcake. Maakt u gewone en chocoladecakejes voor een feestje, neem dan niet voor alle Cupcakes een wit bakje, maar bak bijvoorbeeld de lichte cakejes in donker gekleurde of aluminium bakjes voor een extra leuk effect op de standaard. Laat u net als het gebruik van lint (zie blz. 20) inspireren door de motieven op het bakje, Probeert u zich cupcake en bakje als één geheel voor te stellen, want wanneer de cupcakes eenmaal zijn gebakken, zit het bakje eraan vast en kunt u niet meer van kleur veranderen.

Toppings
Er zijn talloze eetbare kant-en-/klare toppings voor cupcakes verkrijgbaar: van suikerroosjes tot strooisels in grappige vormen en kleuren. Op die manier Versiert u snel en eenvoudig uw cupcakes. Leef u uit: gebruik uw favoriete snoepjes, of suikervlinders en -bloemetjes... alles is mogelijk.

TIP

Royal icing droogt snel en kan het spuitmondje verstoppen. Houd een schone speld bij de hand en steek die in het spuitmondje om eventueel opgedroogd glazuur te verwijderen. Gebruikt u de spuitzak niet, zet hem dan zolang op een vochtige doek om te voorkomen dat het glazuur in het spuitmondje uitdroogt.

 

Ben je na het volgen van de proefles enthousiast geworden? 

Je kunt elke dag starten met de cursus Zelf taarten bakken dus zet vandaag nog de eerste stap!

8 redenen om bij het NTI te studeren

 1. Erkende opleidingen, gewaardeerd in het bedrijfsleven
 2. Prettige en deskundige begeleiding door ervaren docenten
 3. Voordelig lesgeld
 4. Flexibel studeren
 5. Studeren met veel persoonlijk contact
 6. Modern studeren via onze online leeromgeving
 7. Persoonlijke studiebegeleiding van een mentor
 8. Studeren op kosten van de werkgever en/of de fiscus

3 Studeren bij NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby’s en gezinsleven. FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Studietools

Bij NTI gebruik je, afhankelijk van je opleiding, verschillende studietools. Zo ga je aan de slag in de online leeromgeving, gebruik je jouw Mijn NTI en werk je met studieboeken.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt. Onze adviseurs staan voor je klaar!

Persoonlijk studieadvies    Start een chat

Daarom FlexibelStuderen®:

 1. Erkende opleidingen, bekende naam
 2. Studeren met veel persoonlijk contact
 3. Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Studeren op jouw moment en jouw manier
 5. Overal studeren met onze online leeromgeving
 6. Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 7. Werkgevers zijn snel overtuigd

Direct inschrijven

Wat is jouw volgende stap?

We denken graag verder met je mee! Het starten van een studie is spannend en roept misschien nog wel meer vragen op. Maar wist je dat iets nieuws leren ook bijdraagt aan je levensgeluk? Je verder ontwikkelen is bovendien goed voor je zelfvertrouwen en je hebt natuurlijk aan de eettafel weer iets te vertellen ;-)

Klaar om te beginnen?

Schrijf je nu in

Heb je na het doen van deze proefles nog vragen? Of zijn er dingen waar je over twijfelt? Onze studieadviseurs geven je geheel vrijblijvend een persoonlijk studieadvies en beantwoorden al je vragen.

5 Ervaringen

Wat vinden onze eigen studenten van hun opleiding?

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

Chantal, 47 jaar

5star reviews

"Dit is mijn 2de studie bij de NTI en ik ben nog steeds enthousiast! Er is veel verbeterd vergeleken met mijn eerste studie en het is heel duidelijk wat je wanneer moet doen. Verder heb je veel vrijheid om zelf je tempo te bepalen en is de leerstof duidelijk aangegeven in de meeste boeken. Ik kan studeren bij de NTI van harte aanbevelen!" 

Rick

5star reviews

"Prima opleiding! Het niveau is niet te moeilijk, je kunt er lekker snel doorheen werken. Ik vind de stages die erbij horen erg leuk.. zo leer je direct in de praktijk. Over het NTI zelf, ik zou ze zeker aanraden. Contact verloopt netjes en snel, bij vragen regelen ze vrijwel direct alles voor je. Top!" 

Irene

4star.png

"Een goede ervaring over het algemeen. Het thuis studeren bevalt me erg goed en ik vind het prettig dat ik de vrijheid heb om mijn studie zo in te delen zoals het voor mij goed uitkomt."

Barbara de Loor

Vakopleiding Gewichtsconsulent

Studieadvies

studieadvies chat pop upHeb je een vraag of wil je studieadvies? Onze studieadviseurs zijn nu bereikbaar via de chat.

Start een chat