Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Omdat een goede hondenverzorging belangrijk is

Is je hond een maatje dat er altijd is voor je? Tijdens de cursus Het verzorgen van je hond leer je precies hoe je je trouwe vriend verzorgen moet. Een goede hondenverzorging bestaat niet alleen uit het dagelijks voeren van je hond, maar ook uit een prettige huisvesting, voldoende beweging, het zorgen voor de gezondheid en een goede opvoeding. Om goed te kunnen zorgen voor je hond, is het belangrijk dat je voldoende van deze dieren weet. Wil je je (toekomstige) hond de beste zorg bieden? Start dan met de NTI-cursus Het verzorgen van je hond!

Is deze cursus iets voor mij?

De cursus is geschikt voor iedereen die een hond als huisdier heeft of van plan is een hond als huisdier te nemen. Aan het einde van deze cursus weet je zeer goed waar je mee te maken krijgt als je een hond aanschaft en op welke manier je een hond het beste kunt verzorgen.

Inhoud

Wat leer ik?

Na het afronden van de cursus hondenverzorging weet je onder andere wat de beste voeding voor je hond is, hoe je je hond gezond kunt houden, of je hond gevoelig is voor ziektes en aandoeningen, hoe je ervoor kunt zorgen dat er een nestje van je hond komt en hoe je het best om kunt gaan met bepaald gedrag. Wanneer je nog geen hond hebt, weet je na de cursus hondenverzorging welke hond het best bij jou (en je gezin) past.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Huisdieren
 • De aanschaf van een hond
 • Indeling van het dierenrijk
 • Voeding en huisvesting
 • Verzorging tijdens de vakantie
 • De verzorging van het uiterlijk
 • Hulp bij ziekten en ongelukken
 • Gedrag, opvoeding en training
 • Honden in sport, spel en jacht
 • Voortplanting
 • Hondenrassen
 • Naar een tentoonstelling
 • Als je hond overlijd

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de hobby- en vrijetijdscursus Het verzorgen van je hond te volgen bij het NTI is een bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je ervaren docent corrigeert je huiswerk en beantwoordt aanvullende vragen over het verzorgen van je hond.

Examen

Studieduur & lesgeld

Het verzorgen van je hond 1418

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 117,00 € 58,30 € 43,75
Nu met 50% korting € 58,50 € 29,15 € 21,88
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Het verzorgen van je hond, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Het verzorgen van je hond
5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Zeer goed en heel tevreden met jullie cursus en het materiaal. Er zitten wel wat fouten in het boek van de verzorging van uw hond maar ik heb het zelf opgelost. Ik ga in mei verder met de dieren EHBO cursus.

Bekijk alle ervaringen