Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Paarden verzorgen: een vak op zich!

Ben je gek op paarden? Een goede verzorging van je paard of pony is zeer belangrijk. Een gezond en fit paard is een lust voor het oog. En hoe beter je je paard verzorgt, hoe beter je band wordt met dit prachtige, gevoelige dier. Daarvoor is kennis nodig van de anatomie en fysiologie van het paard. Over het skelet, de spieren en het ademhalingsstelsel.

Alle benodigde kennis over het verzorgen van paarden doe je op in deze praktijkgerichte en boeiende cursus van het NTI. Aan het eind van deze cursus ben je naast een liefhebber ook een professional in de paardenverzorging!

Is deze cursus iets voor mij?

De cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in paarden. Het maakt niet uit of je zelf een paard hebt, een paard in een manege verzorgd of op een andere manier met paarden te maken hebt. Aan het einde van deze cursus weet je zeer goed op welke manier je een paard het best kunt verzorgen.

Inhoud

Een goede verzorging van je paard of pony dankzij inzicht

Goed kunnen omgaan met paarden vereist inzicht in het gedrag van een paard. Waarom doet hij zoals hij doet? Dat heeft te maken met hoe het paard zich in de loop van de geschiedenis heeft ontwikkeld. Maar ook met de karakters van de verschillende rassen. In het cursusonderdeel Omgang en gedrag komen niet alleen theoretische, maar ook praktische zaken van paardenverzorging aan de orde, zoals het geleiden en vastzetten, en het longeren. Of paarden nu je hobby zijn of dat je droomt van een baan als paardrijinstructeur of manegehouder, met deze uitgebreide cursus gaat de paardenwereld voor je open.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • De geschiedenis van het paard
 • Exterieur en rassen
 • Gedrag en zintuigen
 • Omgaan met paarden
 • Verzorging van paard en stal
 • Harnachement
 • Bescherming van het paard
 • Transport
 • Voederbehoefte en voedingsmiddelen - ruwvoer en krachtvoer
 • Paarden voeren in de praktijk
 • Gezondheidskenmerken en paardengezondheidszorg
 • Anatomie en fysiologie
 • Huidproblemen en wonden
 • Infectieziekten, niet-infectieziekten en voedingsziekten
 • Parasieten
 • De voortplanting
 • Kreupelheden

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Je kunt de online leeromgeving overal gebruiken, dus of je nu thuis op de bank studeert, of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Het verzorgen van je paard te volgen bij het NTI is specifieke voorkennis niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten over paarden en hun verzorging is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over paarden en pony's.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Het verzorgen van je paard afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Het verzorgen van je paard. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Het verzorgen van je paard 1419

Studietempo in maanden 8 Maanden 10 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 5 4 3
Lesgeld per maand € 65,00 € 52,00 € 43,34
Nu met 50% korting € 32,50 € 26,00 € 21,67
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 5 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 23,42 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Het verzorgen van je paard, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2