Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Patisserie

Heb jij er altijd van gedroomd om de lekkerste chocoladewerken en de mooiste lekkernijen te kunnen maken? Wil jij vaardig worden in banketbakken? Dan is de praktische cursus Patisserie echt iets voor jou! Tijdens deze cursus leer je alles over het maken van klein gebak, sauzen en suikerwerk. Je leert lekkernijen te maken zonder gebruik te maken van kant-en-klaar producten maar met verse ingrediënten.

Is deze cursus iets voor mij?

Sta jij graag in de keuken en wil je verschillende technieken leren om de mooiste lekkernijen te maken? Dan zit je hier goed! Na afloop maak je met gemak verschillende chocoladevariaties, klein gebak, suikerwerk en meer.

Inhoud

Wat leer ik?

De cursus Patisserie is een praktijkgerichte cursus. Tijdens de cursus leer je met verse ingrediënten echte huisgemaakte producten te maken, zonder het gebruik van kant-en-klare producten. Je leert banketbakken als een echte banketbakker en maakt tijdens de cursus de lekkerste eigen deegsoorten, sauzen en snoepgoed. 

De verschillende lessen zijn opgebouwd in vier thema's: chocolade, confiserie, koffie garnituur en ijs. Je start de cursus met het maken van chocoladevariaties. Het verwerken van chocolade en temperen. Je leert confiserie maken. Confiserie is snoepgoed, zoals karamels, noga, marshmallows en lolly's. Tijdens de cursus ga je ook aan de slag met het maken van cake en gebak. Je leert diverse variaties te maken met bijvoorbeeld noten, vruchten en jams. Het maken van koffiegarnituur komt ook aan bod, denk hierbij aan macarons, goudflikken en financiers met kersen. Om de perfecte ijscoupe te maken werk je met diverse siropen en sauzen.

Het lesmateriaal is duidelijk en helder geschreven door een echte Patissier en zit boordevol bijzondere recepten. De opgaven variëren van praktijkopgaven tot kennisopgaven. Heb je een praktijkopdracht af? Dan kun je de foto's ter controle opsturen naar jouw docent. De docent voorziet jouw werk direct van feedback en tekent de opdracht voor je af.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Bonbons
 • Suikerwerk
 • Klein gebak
 • Jams
 • Mousse
 • Snoepgoed
 • Technieken
 • Karamel
 • IJscomposities
 • Macarons

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Iedereen kan leren hoe je het lekkerste kleingebak of suikerwerk kunt maken. Het enige wat je nodig hebt om aan deze Patisserie opleiding te beginnen is een positieve instelling!

Examen

Studieduur & lesgeld

Patisserie 1611

Studietempo in maanden 3 Maanden 6 Maanden * 9 Maanden
Uren per week 8 4 3
Lesgeld per maand € 235,00 € 117,50 € 78,50
Nu met 50% korting € 117,50 € 58,75 € 39,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Patisserie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3