Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Wil jij als een echte barbier aan de slag?

Wil jij je specialiseren als kapper of kapster? Wil je je verder ontwikkelen in het knippen en scheren van heren? Dan past de cursus Barbier perfect bij jou. Deze herenkapper opleiding is voor kappers en kapsters die zich willen specialiseren in het herenvak en alle bijbehorende vaardigheden willen leren. Tijdens deze cursus ga je als barbier aan de slag met traditionele knip- en scheertechnieken voor het creëren van klassieke herencoupes. Je leert alles over het beroep barbier, de basis van het vak, klassieke herencoupes en scheren. Enthousiast? Lees dan snel verder! 

Is deze cursus iets voor mij?

De cursus Barbier is geschikt voor kappers en kapsters die zich willen specialiseren tot herenkapper.

Cursus Barbier - Aan de slag als een professionele barbier

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de Barbier opleiding leer je alles over het vak barbier en ga je aan de slag met het knippen en scheren van heren. Hierbij staan klassieke herencoupes centraal. Je leert welke materialen en benodigdheden je nodig hebt en hoe je deze moet gebruiken. Verder leer je tijdens de opleiding Barbier alles over haarsoorten en huidtypen, traditionele knip- en scheertechnieken en het creëren van diverse herencoupes. Ook leer je hoe je een baard, sik of snor vormt en onderhoudt. De theorie wordt ondersteund met online video’s op de online leeromgeving, die je stapsgewijs doorloopt. Aan de hand hiervan kun je alle geleerde theorie zelfstandig oefenen.

Studieprogramma

In de opleiding wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Het beroep van barbier
 • De basis van het vak
 • Klassieke herencoupes
 • Scheren

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Je kunt de online leeromgeving overal gebruiken, dus of je nu thuis op de bank studeert, of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Bij de cursus Barbier wordt ervan uitgegaan dat je ervaring hebt met het knippen en snijden van het haar en met het herenvak. Bijvoorbeeld doordat je kapper bent of de NTI-opleiding Thuiskapper hebt afgerond.
Let op: de Barbier opleiding bevat al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Werkmaterialen dien je zelf aan te schaffen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Barbier afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Barbier. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Barbier 1396

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 154,00 € 102,75 € 77,00
Nu met 50% korting € 77,00 € 51,38 € 38,50
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 7 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 48,49 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Barbier, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2