Omschrijving

Leer de kunst en techniek van de patisserie

Bonbons, klein gebak, chocoladewerken en snoepgoed. Met de cursus Patisserie maak je lekkernijen waar het water je van in de mond loopt. Je leert werken als een echte banketbakker. Geen kant-en-klaar producten komen de keuken in, maar verse ingrediënten. Je maakt jouw eigen deegsoorten, jams en sauzen. Stap voor stap krijg je heldere uitleg over hoe je de lekkerste kunstwerkjes tot stand brengt. We besteden ook aandacht aan de buitenkant, want het oog wil ook wat. Je vrienden, familie of kennissen zullen uiteindelijk versteld staan van jouw creaties!

50% korting + Cadeau naar keuze

Cadeau naar keuze: pak jouw moment

Je profiteert nu van een cadeau naar keuze bij jouw inschrijving. Kies uit ruim 70 producten en uitjes!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Ik ervaar de opleiding tot nu toe erg prettig. Ik ervaar de opleiding tot nu toe erg prettig. Ik kan er mijn creativiteit flink op los. Ik leer super veel bij dankzij het kookboek wat je erbij krijgt en de tips die staan bij de lessen. Ik ontdekt nieuwe foefjes en trucs die ik ook voor vele andere baksels kan toepassen. Dit is zeker een aanrader voor een hobby bakker die graag wilt bijleren

Inhoud

Wat leer je

De cursus Patisserie bestaat uit vier thema's: chocolade, confiserie (snoepgoed), koffiegarnituur (vooral koekjes) en ijs. Het lesmateriaal is helder geschreven door een echte patissier en zit boordevol bijzondere recepten. De opgaven variëren van praktijkopgaven tot kennisopgaven. Op die manier ontwikkel je de technieken en vaardigheden. Heb je een praktijkopdracht af? Dan kun je de foto's ter controle opsturen naar jouw docent. De docent voorziet jouw werk direct van feedback. Loop je ergens tegenaan, wil een recept maar niet lukken? Ook dan kun je terecht bij je docent.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Werken met chocolade
 • Chocoladevariaties zoals bonbons
 • Werken met suiker
 • Confiserie: karamels, noga, marshmallows en lolly's
 • Diverse jams en mousses maken
 • Cake en gebak: variaties met o.a. noten, vruchten, jam en mousse
 • Koffiegarnituur: macarons, goudflikken en financiers
 • De perfecte ijscoupe met diverse siropen en sauzen
 • IJscompositie: ijscoupe die is opgebouwd uit diverse lekkernijen 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Patisserie. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Patisserie afgerond? Dan kun je een certificaat aanvragen voor €35,-. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! 

Korting voor snelle beslissers

Geef bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen en krijg €10,- korting!

Studieduur & lesgeld

Kosten Patisserie 1611

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 242,05 3 maanden
Nu met 50% korting € 121,03 3 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig
Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 80,85 9 maanden
Nu met 50% korting € 40,43 9 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Patisserie. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

 

Vraag een offerte aan

 

50% korting + Cadeau naar keuze

Nog 7 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Patisserie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,75    (eenmalig)

Ervaringen

Patisserie

5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Ik ervaar de opleiding tot nu toe erg prettig. Ik kan er mijn creativiteit flink op los. Ik leer super veel bij dankzij het kookboek wat je erbij krijgt en de tips die staan bij de lessen. Ik ontdekt nieuwe foefjes en trucs die ik ook voor vele andere baksels kan toepassen. Dit is zeker een aanrader voor een hobby bakker die graag wilt bijleren

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.