scroll

Office

1 Welkom!

Welkom bij de proefles van de opleiding Office. Door het doen van deze proefles krijg je meer inzicht in wat je kunt verwachten van het studeren bij NTI. Wij vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen studiekeuze maakt. In deze proefles duik je in de lesstof en zie je hoe het lesmateriaal eruit ziet. Natuurlijk kunnen we in deze proefles maar een heel klein gedeelte van de lesstof behandelen, we hopen dan ook dat dit onderwerp je aanspreekt ;-). Tijdens het doornemen van de lesstof kun je je kennis gelijk testen met de mutiple choice vragen! 

Succes met de proefles!

2 Proefles: MS Office 2013

Cursus MS Office

Proefles: MS Office 

Leuk dat je een proefles hebt aangevraagd! Met deze proefles krijg je een indruk van de cursus MS Office. Je krijgt inzicht in de lesstof en je kunt direct meeoefenen, wanneer je in bezit bent van een computer en het office-programma Excel. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Heel veel succes en plezier met de proefles.


1. Excel als database

cursus excel

1.1 De adreslijst zelf maken

Om de mogelijkheden van Excel als database te kunnen zien, moet u eerst een lijst hebben. In dit geval is dat een (korte) adreslijst van een vereniging. Maar het kunnen natuurlijk ook de gegevens van klanten, personeelsleden of postzegels zijn.

Na al dat typewerk is het verstandig om uw ledenlijst eerst op te slaan voor u verder gaat.

cursus word

1.2 Sorteren

De leden zijn keurig op nummer ingevoerd, maar voor het opzoeken van een lid zou een alfabetische volgorde van de achternamen gemakkelijker zijn. Op alfabet sorteren gaat als volgt:

Zo kunt u dus snel uw lijst sorteren in de gewenste volgorde.

1.3 Meervoudig sorteren

Als er meerdere leden met dezelfde achternaam zijn, is het praktisch om die mensen vervolgens op voornaam te sorteren. Johan Arends komt dan voor Petra Arends. Dat doet u door de lijst twee keer te sorteren. U begint bij de minst belangrijke sortering, namelijk de voornaam:

cursus outlook

U slaat de wijzigingen in de werkmap vereniging tussentijds even op:

Ook als u zelf aan het werk bent in Excel is het verstandig om regelmatig uw werk tussentijds op te slaan. Daarna kunt u gewoon verder werken in de werkmap.

Oefening

Weet u niet meer hoe u een handeling uitvoert? Dan zoekt u dit met behulp van het cijfer achter de voetstapjes op in Bijlage B Hoe doe ik dat ook alweer? achter in dit boek.


Hoe studeert u bij het NTI?

Dankzij het nieuwe studeren bepaalt u zelf waar en wanneer u studeert. Het nieuwe studeren is de ideale combinatie tussen online en klassikaal onderwijs. Onderstaande video laat u het nieuwe studeren zien.Bent u na het volgen van de proefles enthousiast geworden?

U kunt elke dag starten met de cursus MS Office dus zet vandaag nog de eerste stap!

8 redenen om bij het NTI te studeren

 1. Erkende opleidingen, gewaardeerd in het bedrijfsleven
 2. Prettige en deskundige begeleiding door ervaren docenten
 3. Voordelig lesgeld
 4. Flexibel studeren
 5. Studeren met veel persoonlijk contact
 6. Modern studeren via onze digitale leeromgeving
 7. Persoonlijke studiebegeleiding van een mentor
 8. Studeren op kosten van de werkgever en/of de fiscus

3 Studeren bij NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby’s en gezinsleven. FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Studietools

Bij NTI gebruik je, afhankelijk van je opleiding, verschillende studietools. Zo ga je aan de slag in de online leeromgeving, gebruik je jouw Mijn NTI en werk je met studieboeken.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt. Onze adviseurs staan voor je klaar!

Persoonlijk studieadvies    Start een chat

Daarom FlexibelStuderen®:

 1. Erkende opleidingen, bekende naam
 2. Studeren met veel persoonlijk contact
 3. Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Studeren op jouw moment en jouw manier
 5. Overal studeren met onze online leeromgeving
 6. Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 7. Werkgevers zijn snel overtuigd

Direct inschrijven

Wat is jouw volgende stap?

We denken graag verder met je mee! Het starten van een studie is spannend en roept misschien nog wel meer vragen op. Maar wist je dat iets nieuws leren ook bijdraagt aan je levensgeluk? Je verder ontwikkelen is bovendien goed voor je zelfvertrouwen en je hebt natuurlijk aan de eettafel weer iets te vertellen ;-)

Klaar om te beginnen?

Schrijf je nu in

Heb je na het doen van deze proefles nog vragen? Of zijn er dingen waar je over twijfelt? Onze studieadviseurs geven je geheel vrijblijvend een persoonlijk studieadvies en beantwoorden al je vragen.

5 Ervaringen

Wat vinden onze eigen studenten van hun opleiding?

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

Chantal, 47 jaar

5star reviews

"Dit is mijn 2de studie bij de NTI en ik ben nog steeds enthousiast! Er is veel verbeterd vergeleken met mijn eerste studie en het is heel duidelijk wat je wanneer moet doen. Verder heb je veel vrijheid om zelf je tempo te bepalen en is de leerstof duidelijk aangegeven in de meeste boeken. Ik kan studeren bij de NTI van harte aanbevelen!" 

Rick

5star reviews

"Prima opleiding! Het niveau is niet te moeilijk, je kunt er lekker snel doorheen werken. Ik vind de stages die erbij horen erg leuk.. zo leer je direct in de praktijk. Over het NTI zelf, ik zou ze zeker aanraden. Contact verloopt netjes en snel, bij vragen regelen ze vrijwel direct alles voor je. Top!" 

Irene

4star.png

"Een goede ervaring over het algemeen. Het thuis studeren bevalt me erg goed en ik vind het prettig dat ik de vrijheid heb om mijn studie zo in te delen zoals het voor mij goed uitkomt."

Barbara de Loor

Vakopleiding Gewichtsconsulent

Studieadvies

studieadvies chat pop upHeb je een vraag of wil je studieadvies? Onze studieadviseurs zijn nu bereikbaar via de chat.

Start een chat