Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Onderzoek de invloed van de media met deze cursus

Communiceren gebeurt niet alleen in levende lijve, maar ook via de media. De laatste decennia is de invloed van de media sterk toegenomen. Zeker met de opkomst van Internet, zijn de media niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Een belangrijke vraag die daarbij reist, is de manier waarop media mensen beïnvloeden: wat zijn de effecten van mediaconsumptie? Je komt dan op het terrein van de mediapsychologie terecht. Dit vakgebied onderzoekt hoe mensen media-informatie verwerken en, zowel affectief als cognitief, beïnvloed worden door deze informatie. In de cursus Mediapsychologie vind je verdieping op dit gebied.

Is deze cursus iets voor mij?

Wil jij kennis van mediapsychologie opdoen om beter te begrijpen hoe de media ons gedrag beïnvloeden? Of wil jij kunnen bijdragen, bijvoorbeeld als communicatieadviseur, aan de ontwikkeling van mediaboodschappen die maximaal effectief zijn? Dan is deze interessante cursus echt iets voor jou!

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de cursus Mediapsychologie leer jij alle ins en outs van dit interessante vakgebied. Hoe doen mediapsychologen onderzoek naar de psychologische effecten van mediaboodschappen? Hoe en waarom gaan mensen om met online media? Op deze vragen én meer krijg je antwoord. Na afloop van deze cursus weet je hoe de bevolking reageert op de mediarijke wereld waar we ons momenteel in bevinden.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Boodschap
 • Interactie
 • Aandacht
 • Waardering
 • Geheugen
 • Interpretatie
 • Priming
 • Attitudes
 • Online interactie

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te kunnen starten met de cursus Mediapsychologie heb je geen speciale vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de cursus op HBO-niveau wordt aangeboden.

Examen

Examen doen voor de cursus Mediapsychologie

Je bepaalt zelf of je na de cursus Mediapsychologie examen wilt doen. Slaag je voor het examen, dan ontvang je een certificaat inclusief 6 EC’s. Wil je liever geen examen doen? Dan kun je alsnog een certificaat aanvragen waarop staat dat je de opleiding hebt gevolgd. Je dient dan wel minimaal driekwart van het huiswerk te hebben ingeleverd. Indien je er voor kiest om het examen te maken, dan bedragen de examenkosten € 75,00. 

Studieduur & lesgeld

Cursus Mediapsychologie 7421

Studietempo in maanden 6 Maanden *
Lessen per maand 6
Uren per week 7
Lesgeld per maand € 166,00
Nu met 50% korting € 83,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 8 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 147,16 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.4