Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Veiligheid in de private sector wordt steeds belangrijker

Hoewel de onveiligheid in de private sector al jaren afneemt, investeert deze sector juist steeds meer in veiligheid. Dit is bijvoorbeeld goed te zien bij grote industriële organisaties, in de bankensector, in havens en op vliegvelden. Dit lijkt een paradox: ondanks dat de veiligheid toeneemt, wordt er juist steeds meer in veiligheid geïnvesteerd. De reden voor deze ‘veiligheidsparadox’ is dat de risicobereidheid steeds verder afneemt: hoe veiliger de wereld wordt, hoe gevoeliger we worden voor inbreuk op die veiligheid.

Deze trend heeft eraan bijgedragen dat de private veiligheidszorg de afgelopen jaren een uiterst professionele bedrijfstak is geworden met veel vraag naar goed opgeleide professionals. Een echte groeimarkt, dus. HBO Integrale Veiligheid van Hogeschool NTI behoort inhoudelijk tot de top 3 best beoordeelde opleidingen van Nederland.

Goed voorbereid op uitdagend werk in de private veiligheidssector

Bedrijven en organisaties zijn continu bezig met het verkleinen van veiligheidsrisico’s. Aan de hand van verschillende methodieken en systemen en interne en externe audits wordt er gewerkt aan preventie en risicobeheersing, zowel binnen als buiten de organisatie. Deze complexe processen vragen om deskundigen die een veiligheidsonderzoek kunnen uitvoeren en veiligheidsbeleid kunnen opzetten, die aan criminaliteitspreventie doen en risicoanalyses en veiligheidseffectrapportages opstellen. De HBO-opleiding Integrale veiligheid - Veiligheid in de private sector zorgt ervoor dat je goed bent voorbereid op dit uitdagende werk.

Erkende kwaliteit

Logo-NVAO.jpgDeze opleiding heeft in januari 2018 een zeer positief eindoordeel gekregen van de NVAO, dé onafhankelijke organisatie die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen waarborgt. Zo zegt de NVAO dat er “sprake is van een goed op de doelgroep toegesneden, flexibel programma” en dat het docententeam "deskundig, betrokken en enthousiast” is. Lees de volledige NVAO-beoordeling

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 154,90 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 249,50 per maand 

Locaties:
Utrecht

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Opbouw van de opleiding HBO Integrale Veiligheid - Veiligheid in de private sector

Als veiligheiddeskundige met een specialisatie in veiligheid in de private sector ben je vaak een coördinator van actoren. Daarbij kent veiligheid veel invalshoeken en zijn er veel disciplines bij betrokken. Dat betekent dat je in staat moet zijn om een schakelfunctie te vervullen tussen die verschillende disciplines. Je moet goed kunnen samenwerken en hierbij bovendien het overzicht bewaren. Tijdens de opleiding bekwaam je je in deze essentiële vaardigheden. Daarnaast duik je in de relevante wet- en regelgeving en ga je aan de slag met zaken als:

 • Systeemauditing
 • Beveiliging en securitymanagement
 • Veiligheid en safetymanagement
 • Arbeidsomstandigheden
 • Kwaliteitssystemen en kwaliteitsmanagement

In het derde jaar van de opleiding volg je de minor Veiligheid in de private sector waarmee je je in dit vakgebied specialiseert.

Inclusief 4 praktijkbijeenkomsten per studiejaar

Bij alle HBO-opleidingen maken praktijkbijeenkomsten onderdeel uit van het programma. Deze praktijkbijeenkomsten zijn verplicht en zijn inbegrepen bij het lesgeld. Tijdens deze interactieve bijeenkomsten leer je belangrijke vaardigheden aan als communiceren, risico’s analyseren, auditing en onderzoek, brainstormen, adviseren en beleid maken.

Het grote voordeel van de praktijkbijeenkomsten is dat de stof meer voor je gaat leven en dat je in gesprek komt met medestudenten. Wij hebben dan ook ervaren dat deze bijeenkomsten door de studenten als zeer prettig en leerzaam worden ervaren. De modules waarvoor een verplichte praktijkbijeenkomst gevolgd dient te worden, worden niet afgesloten met een examen. Na actieve deelname aan de praktijkbijeenkomst en inlevering van de voor- en eindopdracht met voldoende resultaat, ben je klaar met de module. Je ontvangt een certificaat wanneer je de praktijkbijeenkomst met een voldoende hebt afgerond.

Toelating

Stage

Stageduur

De stageduur van de opleiding HBO Integrale Veiligheid heeft een omvang van 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De resterende uren besteed je thuis aan je stageverslag en opdrachten. Je loopt stage in een organisatie waar je als integraal veiligheidsdeskundige met een specialisme in veiligheid in de private sector ook zou kunnen komen te werken: industriële organisaties, de bankensector, de logistieke sector (bijvoorbeeld havens en vliegvelden) enzovoort.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Integrale veiligheid

Deze opleiding van Hogeschool NTI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt na afronding van de opleiding het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Integrale Veiligheid. Je mag je dan Bachelor of Arts noemen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Integrale veiligheid - Veiligheid in de private sector

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 70,14 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Veel vraag naar veiligheidsadviseurs voor de private sector

Door de steeds hogere eisen die in de private sector aan veiligheid worden gesteld, neemt ook de vraag naar veiligheidsprofessionals in deze sector toe.

Een mogelijke functie is die van medewerker integrale veiligheidszorg in een bedrijf of instelling. In deze functie houd je je bezig met beleidsvoorbereidende en soms coördinerende taken ten aanzien van zowel beveiliging als fysieke veiligheid binnen de organisatie. De medewerker integrale veiligheidszorg integreert de deskundigheden van medewerker bedrijfsbeveiliging en medewerker bedrijfshulpverlening.

Een andere mogelijkheid biedt de functie van coördinator integrale veiligheidszorg. Bij deze functie ligt de nadruk meer op de initiëring en coördinatie van de veiligheidswerkzaamheden: contact onderhouden met relevante overheidsinstellingen, coördinatie tijdens calamiteiten, en het opstellen en bewaken van alarmeringsregelingen.

Je kunt verder denken aan de volgende functies:

 • Coördinator integrale veiligheid
 • Veiligheidscoördinator
 • Coördinator rampenbestrijding
 • Assistant-to-the-manager
 • Regisseur
 • Intermediair
 • Procesbewaker

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor IV - Veiligheid in de private sector 7771

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.795,00 € 154,90
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.241,07 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.4