Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Word jurist met HBO Rechten voltijd

Steeds meer organisaties hebben de behoefte aan iemand die de vertaalslag kan maken tussen het recht en de praktijk. Ben jij degene die graag adviseert over het juridische proces? Wil jij rechten studeren en inspelen op deze toenemende vraag? Ben je accuraat, flexibel en resultaatgericht? Start dan met de voltijdopleiding HBO Rechten en behaal een erkend hbo-diploma en de titel Bachelor of Laws.

Past de voltijdopleiding HBO Rechten bij jou?

Voltijd studeren is een nieuw uniek opleidingsconcept bij Hogeschool NTI. Dit opleidingsconcept biedt je structuur, maar ook maximale flexibiliteit. Zo past de opleiding HBO Rechten voltijd zich aan jou aan, in plaats van andersom. Met een flinke dosis zelfdiscipline ontvang jij in 4 jaar tijd een wettelijk erkend hbo-diploma: Bachelor of Laws. Deze voltijdopleiding start drie keer per jaar, in september, november, en februari. De lessen worden buiten de vakantieperiodes om gepland. De voordelen van de voltijdopleiding HBO Rechten?

 1. Je hebt 1 keer in de week les in Utrecht, Leiden of Rotterdam; 
 2. Je kunt een studievoorschot aanvragen bij DUO; 
 3. De beste studieboeken zitten bij je lesgeld inbegrepen;
 4. Je volgt e-colleges van praktijkdocenten via jouw online leeromgeving; 
 5. Je kunt je kennis testen met de Memotrainer app.

Lees meer over voltijd studeren bij Hogeschool NTI.

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 139,05 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 239,50 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Almere, Utrecht, Zwolle, Eindhoven

Inschrijven

Intensieve begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste wekelijkse klassikale bijeenkomst 

Start in september, november en februari

48 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 259,50 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Utrecht

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Rechten voltijd?

De voltijdopleiding HBO Rechten is een praktijkgerichte juridische opleiding van 4 jaar. Binnen de opleiding leer je allerlei juridische vaardigheden die je nodig hebt als hbo-jurist. Hierbij kun je denken aan:

 • onderzoeksvaardigheden 
 • procesmatig denken 
 • juridisch adviseren 
 • dossiermanagement 
 • beleidsontwikkeling

Je krijgt 1 keer per week les: praktijkdagen, werkgroepen en examentrainingen

Tijdens de voltijdopleiding HBO Rechten krijg je 1 keer per week les in Utrecht, Leiden of Rotterdam. Tijdens deze lesdagen volg je interessante praktijkbijeenkomsten, werkgroepen en examentrainingen. Praktijkdocenten geven extra uitleg over de leerstof, je wordt voorbereid op de examens en je leert alle beroepsvaardigheden die je nodig hebt in je carrière. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

 • Juridische gespreksvoering 
 • Procesrecht 
 • Personen- en familierecht 
 • Strafrecht
 • Juridisch onderzoek 
 • Juridische vaardigheden

E-colleges en webinars

De overige dagen tijdens de voltijdopleiding HBO Rechten volg je online e-colleges en webinars. Hierin geeft de docent extra uitleg over de leerstof, extra aandacht aan moeilijke vraagstukken en laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Je volgt de e-colleges en webinars in jouw online leeromgeving. De thema’s die aan bod komen zijn:

 • Inleiding recht 
 • E-juridische dienstverlening 
 • Privaatrecht 
 • Bedrijfsrecht 
 • Internationaal recht

Introductieweek

Aan het begin van je studie neem je deel aan een introductieweek. In drie dagen tijd leer je door middel van actieve workshops je klasgenoten kennen, ontdek je waar jouw kracht ligt met betrekking tot je studie en worden je de juiste handvatten aangereikt om effectief te studeren.

Studielast

Voltijd studeren bij Hogeschool NTI is niet vrijblijvend. Voor de start van de voltijdopleiding HBO Rechten heb je een intakegesprek met je studieadviseur. Tijdens dit gesprek krijg je een goed beeld wat voltijd studeren bij Hogeschool NTI inhoudt. We verwachten van je dat je circa 40 uur per week aan je studie besteedt. Met je mentor maak je daarnaast een studieplanning en houd je studievoortgangsgesprekken.

Toelating

Locaties

Introductieweek

Aan het begin van je studie neem je deel aan een 3-daagse introductieweek. Bij de start in september 2018 vindt de introductieweek plaats op 10, 11 en 17 september. 

Kies je locatie

Deze 4-jarige voltijd opleiding van Hogeschool NTI kent een duidelijke, vaste structuur. Je volgt een vaste dag in de week lessen op een locatie naar keuze. Kies onderstaand de locatie waar jij je lessen wilt volgen.

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Stage

Stage tijdens HBO Rechten voltijd

In het vierde jaar van de voltijdopleiding HBO Rechten ga je stage lopen. Hierbij pas je alle kennis en vaardigheden toe in de praktijk. Je ervaart hoe het is om een hbo-jurist of juridisch adviseur te zijn. Tijdens de stage ga je in de praktijk aan de slag met het adviseren, ontwikkelen, vertegenwoordigen en/of organiseren van het juridisch proces.

Stageduur van HBO Rechten

De stage van de voltijdopleiding HBO Rechten heeft een omvang van 700 uur. Tijdens de stage word je begeleid door een stagebegeleider vanuit het NTI. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij  gemeentes, rechtsbijstandsverzekeraars, het bedrijfsleven, deurwaarderskantoren of juridische adviesbureaus.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift HBO Rechten

HBO Rechten voltijd van Hogeschool NTI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na succesvolle afronding van de voltijdopleiding HBO Rechten ontvang je het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Rechten. Je krijgt dan de titel Bachelor of Laws. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en een internationale erkenning.

Bindend studieadvies

Voor de voltijdopleidingen van Hogeschool NTI geldt een bindend studieadvies. Om door te stromen naar het 2e studiejaar dien je in het 1e studiejaar minimaal 32 EC te behalen. Lukt je dat niet in het eerste jaar, dan kun je de opleiding nog wel als deeltijdstudent vervolgen. Je kunt dan je studie beter aanpassen aan je mogelijkheden.

Examenkosten voor HBO Bachelor Rechten voltijd

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 63,54 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen alleen lesgeld en examenkosten

Je bent een stuk voordeliger uit bij Hogeschool NTI dan bij reguliere hogescholen. Je profiteert namelijk van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor: vakliteratuur, studiemateriaal, diplomering en reprorecht. Hogeschool NTI is de enige hogeschool waar de kosten van alle vakliteratuur in het lesgeld zit. Daarnaast heb je voor jouw opleiding artikelen en naslagwerken nodig. Wij raden aan om daarvoor een lidmaatschap bij de Koninklijke Bibliotheek aan te schaffen. Via NTI krijg je 50% korting bij de KB en betaal je slechts €7,50 per jaar.

HBO Rechten VOLTIJD 7934

Termijnen 4 Jaar 48 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.995,00 € 259,50
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Nog 5 dagen Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.823,90 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO Bachelor Rechten voltijd
4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Prima ervaring met NTI HBO Rechten voltijd. Fijn dat er afwisseling is tussen tentamens, tentamenopdrachten en praktijkdagen. Over het algemeen ook zeer tevreden over de docenten.

Een jaar nadat ik ervoor heb gekozen om de opleiding hbo rechten te gaan volgen bij het NTI, heb ik hier nog steeds geen spijt van. Vanwege mijn leeftijd en fulltime baan dacht ik dat het moeilijk zou zijn om nog een opleiding te volgen. Doordat ik de voltijd opleiding hbo rechten bij het NTI ben gaan volgen heb ik recht op studiefinanciering en kan ik mijn examens inplannen wanneer het mij uitkomt. De bijeenkomsten worden onder andere gegeven door advocaten en ook de masterclasses geven je een goed beeld mee uit de praktijk.

Bekijk alle ervaringen