Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Denken én doen

Ben jij een denker én een doener? Zie jij jezelf al werken als manager van een sportvereniging, evenementenorganisatie of sportbond? Dan zit jij hier op jouw plek. Tijdens de NTI-opleiding Sportmanagement HBO leer jij over het reilen en zeilen van de sportbranche. Je doet management- en adviesvaardigheden op. Ook leer je over sport in combinatie met lifestyle en cultuur. Alles om jou klaar te stomen tot de sportmanager die jij wilt zijn. Zie je het al voor je? Lees dan snel verder en kom meer te weten over HBO sportmanagement. 

Wat kan ik na HBO Sportmanagement?

Met jouw hbo-diploma op zak, kun jij aan de slag in de sportbranche. Wat denk je van een job als verenigingsmanager, organisator van sportevenementen of sportmakelaar? Zie jij jezelf al werken bij een:

 • Sportvereniging
 • Sportbond
 • Commerciële sportorganisatie
 • Overheidsinstantie
 • Gemeente

Inhoud

Wat leer ik?

De opleiding HBO Sportmanagement stoomt jou klaar tot een succesvol sportmanager. Je leert over projectmanagement, bedrijfscommunicatie, marketingprincipes en management en organisatie. Alles toegepast op de sportbranche. Daarnaast specialiseer jij je in sportpsychologie of ondernemerschap. In je vierde studiejaar rond je de sportopleiding af met een scriptie. Hierin word jij begeleid door een specialist uit het werkveld. Een paar onderwerpen die de revue passeren zijn:

 • Sport en lifestyle
 • Sportbeleid
 • Sportstimulering
 • Sportmarketing
 • Innovatie in de sport

Inclusief 18 praktijkbijeenkomsten

Tijdens HBO Sportmanagement volg jij 18 praktijkbijeenkomsten. Een praktijkbijeenkomst is een klassikale les waarin je medestudenten ontmoet en les krijgt van een expert uit het werkveld. Je kunt zelf plannen wanneer je bij een praktijkbijeenkomst wilt zijn. Zo kun jij de ideale mix van digitaal en klassikaal studeren maken. 

Toelating

Opleidingsvarianten van HBO Sportmanagement

NTI biedt twee varianten van de hbo-opleiding Sportmanagement aan: een duale en deeltijd variant. Welke variant je kunt volgen, is afhankelijk van of je een (relevante) werkplek bezit.

Duaal
Ben je minimaal twee jaar werkzaam bij een voor de opleiding relevante werkgever? Dan kun je je inschrijven voor de duale variant van HBO Sportmanagement. 

Eisen werkplek

 • Tijdens je opleiding ben je minimaal 20 uur werkzaam op een voor de opleiding relevante werkplek
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij opleiding
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in opleiding

Deeltijd
Heb je geen (relevante) werkplek, maar wel 2 jaar werkervaring? Dan kun je je inschrijven voor de deeltijd variant van HBO Sportmanagement.

Eisen stageplek

 • Je kunt minimaal 840 uur stage lopen (naast je huidige baan indien van toepassing)
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij opleiding
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in opleiding

Stage

Loop ik stage?

Wanneer je de deeltijdvariant volgt, loop jij 840 uur stage. Tijdens je stage ervaar jij hoe het is om als sportmanager aan het werk te zijn. Heel leuk, want hier breng jij jouw kennis echt in praktijk. Tijdens je stage word je begeleid door een stageadviseur. Hij of zij is ook contactpersoon voor jouw stagebedrijf. Zo sta je er nooit alleen voor. Kom je in aanmerking voor de duaal variant van deze opleiding? Dan hoef jij geen stage te lopen.

Stageplaats

Tijdens de opleiding HBO Bachelor Sportmanagement mag je de stageplaats zelf uitkiezen. De stageplaats wordt vooraf eerst goedgekeurd en erkend door een vakdeskundige. Hierdoor weet je zeker dat de stageplek aansluit bij jouw opleiding.

Een leuke stageplek vinden via Stage Instituut
Om het jou makkelijker te maken bij het vinden van een stageplek, hebben we een exclusieve overeenkomst met een stagebemiddelingsbureau: het Stage Instituut. Als student van Hogeschool NTI kun je op de website van het Stage Instituut gratis zoeken naar een stage die past bij jouw opleiding en solliciteren op vacatures. Dit maakt het zoeken naar een stageplek leuker en makkelijker! Bekijk hier de website van het Stage Instituut.

Examen

In samenwerking met Hogeschool NCOI

Hogeschool NTI verzorgt de hbo-opleiding Sportmanagement in samenwerking met Hogeschool NCOI. De opleiding HBO Bachelor Sportmanagement van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor ben jij ervan gegarandeerd dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Krijg ik een wettelijk erkend diploma?

Erkening-hbo-opleiding.pngHBO Bachelor Sportmanagement is door de NVAO geaccrediteerd. De opleiding voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Heb je de sportopleiding succesvol afgerond? Dan ontvang jij het wettelijk erkend hbo-getuigschrift ‘HBO Bachelor Sportmanagement’. Je mag je dan Bachelor of Arts noemen. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Sportmanagement

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 47,08 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Wat kan ik als Sportmanager?

Als sportmanager kun jij sportprojecten ontwerpen, organiseren en uitvoeren. Dit voor de doelgroep die jij kiest. Ook kun je sportbeleid ontwikkelen, implementeren en analyseren. Manage je een sportcentrum, dan ben jij verantwoordelijk voor het draaiende houden ervan. Je houdt je dan bezig met de financiën, het personeel en de marketing. Een afwisselende job waarin je zowel beleidsmatig als uitvoerend bezig bent met sport.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Sportmanagement 8576

Termijnen 4 Jaar 48 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.109,00 € 185,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.260,48 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3