Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Hbo-opleiding Psychologie Voltijd

Wil jij voltijd psychologie (40u per week) studeren? En ben je op zoek naar structuur, maar ook maximale flexibiliteit? Dan is de opleiding Psychologie Voltijd van NTI iets voor jou! Tijdens deze hbo-bachelor leer je gedrag te analyseren met behulp van diagnostisch onderzoek. Je gaat verbanden leggen tussen hersenen, gedrag, emotie en cognitie en ontwikkelt interventieplannen. Je krijgt 1 keer per week les in Utrecht, Leiden of Rotterdam. Op deze lesdagen volg je interessante praktijkbijeenkomsten, werkgroepen en examentrainingen. Met een flinke dosis zelfdiscipline ontvang jij in 4 jaar tijd het wettelijk erkend hbo-diploma: Bachelor of Science. Iets voor jou? Lees dan snel verder en kom meer te weten over de hbo-opleiding Psychologie Voltijd.

Past de opleiding Psychologie Voltijd bij jou?

Voltijd studeren is een nieuw uniek opleidingsconcept bij Hogeschool NTI. Dit opleidingsconcept biedt je structuur, maar ook maximale flexibiliteit. Zo past een hbo-opleiding zich aan jou aan, in plaats van andersom. Met een flinke dosis zelfdiscipline ontvang jij in 4 jaar tijd een wettelijk erkend hbo-diploma: Bachelor of Science. De opleiding Psychologie Voltijd start drie keer per jaar, in september, november en februari. De lessen worden buiten de vakantieperiodes om gepland. De voordelen van de opleiding Psychologie Voltijd?

 1. Je hebt 1 keer in de week les in Utrecht, Leiden of Rotterdam;
 2. Je kunt een studievoorschot aanvragen bij DUO;
 3. De beste studieboeken zitten bij je lesgeld inbegrepen 
 4. Je volgt e-colleges van praktijkdocenten via jouw online leeromgeving;
 5. Je kunt je kennis testen met de Memotrainer app.

Lees meer over voltijd studeren bij Hogeschool NTI.

Wat kun je na HBO Psychologie Voltijd?

Steeds meer organisaties hebben behoefte aan professionals die alles weten over het menselijk gedrag en hoe je dit kunt beïnvloeden. Na de opleiding Psychologie kun jij organisaties en mensen coachen, begeleiden en adviseren. Je bent een denker én een doener die alles weet van het menselijk gedrag en psychologische ziektebeelden. Afhankelijk van je specialisatie kun je als hbo-psycholoog onder meer aan de slag als:

 • diagnostisch medewerker
 • assistent psycholoog
 • werving- en selectiemedewerker
 • studiebegeleider
 • casemanager

HBO Toegepaste psychologie van het NTI als beste beoordeeld!

Als jij psychologie wilt studeren, zit je bij Hogeschool NTI goed. In de Nationale Studenten Enquête 2015 is HBO Toegepaste psychologie van Hogeschool NTI voor de vierde keer op een rij inhoudelijk als beste beoordeeld! Lees meer over de Nationale Studenten Enquête 2015

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 139,05 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 225,20 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Almere, Utrecht, Haren, Eindhoven

Inschrijven

Intensieve begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste wekelijkse klassikale bijeenkomst 

Start in september, november en februari

48 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 259,50 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Utrecht

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Psychologie Voltijd?

HBO Psychologie Voltijd duurt 4 jaar. Tijdens de opleiding word je breed opgeleid. De theorie die je leert, kun je direct toepassen in de praktijk. Daarnaast leer je verschillende vaardigheden die je nodig hebt als hbo-psycholoog. Binnen de hbo-bachelor Psychologie staan de volgende 5 specialisaties centraal, waaruit je in jaar 3 van je opleiding een keuze maakt:

 • Jeugd- en kinderpsychologie
 • Psychologie en gezondheid
 • Arbeids- en organisatiepsychologie
 • Coaching
 • E-mental health

Je krijgt 1 keer per week les: praktijkdagen, werkgroepen en examentrainingen

Tijdens de opleiding Psychologie krijg je 1 keer per week les in Utrecht, Leiden of Rotterdam. Op deze lesdagen volg je interessante praktijkbijeenkomsten, werkgroepen en examentrainingen. Topdocenten uit het werkveld geven extra uitleg over de leerstof, je wordt voorbereid op de examens en je leert alle beroepsvaardigheden die je nodig hebt in je carrière. Enkele onderwerpen die aan bod komen tijdens de praktijkdagen van de opleiding Psychologie zijn:

 • Psychologische gespreksvoering
 • Diagnostische vaardigheden
 • Motiverende gespreksvoering

E-colleges en webinars

Op de overige dagen van de opleiding Psychologie Voltijd volg je online e-colleges en webinars. Hierin geeft de docent extra uitleg over de leerstof, extra aandacht aan moeilijke vraagstukken en laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Je volgt de e-colleges en webinars in jouw online leeromgeving. De thema’s die aan bod komen tijdens de opleiding Psychologie zijn:

 • Algemene psychologie
 • Sociale psychologie
 • Gezondheidspsychologie
 • Diversiteit

Introductieweek

Aan het begin van je studie neem je deel aan een introductieweek. In drie dagen tijd leer je door middel van actieve workshops je klasgenoten kennen, ontdek je waar jouw kracht ligt met betrekking tot je studie en worden je de juiste handvatten aangereikt om effectief te studeren.

Studielast

Voltijd studeren bij Hogeschool NTI is niet vrijblijvend. Voor de start van de opleiding Psychologie heb je een intakegesprek met je studieadviseur. Tijdens dit gesprek krijg je een goed beeld van wat voltijd studeren bij Hogeschool NTI inhoudt. We verwachten van je dat je gedurende de opleiding Psychologie circa 40 uur per week aan je studie besteedt. Met je mentor maak je daarnaast een studieplanning en houd je studievoortgangsgesprekken.

Toelating

Stage

Stage tijdens de opleiding Psychologie Voltijd

In het vierde jaar van de opleiding Psychologie loop je stage. Stage lopen is ontzettend leerzaam. Alle kennis en vaardigheden die je hebt geleerd, pas je toe in de praktijk. Je ervaart hoe het is om mensen te adviseren, begeleiden en te coachen. 

Stageduur van de opleiding Psychologie

De stage van deze psychologie-opleiding heeft een omvang van 700 uur. Je kunt onder andere stage lopen bij: onderwijsbegeleidingsdiensten, jeugdzorg, justitiële instellingen, bureaus voor loopbaanontwikkeling, organisatieadviesbureaus en re-integratiebedrijven.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift HBO Toegepaste psychologie

HBO Psychologie Voltijd van Hogeschool NTI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na succesvolle afronding van deze voltijdopleiding ontvang je het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Toegepaste Psychologie. Je mag je dan Bachelor of Science (BSc) noemen. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en een internationale erkenning.

Bindend studieadvies

Voor alle voltijdopleidingen van Hogeschool NTI geldt een bindend studieadvies. Zo ook voor de opleiding Toegepaste Psychologie Voltijd. Om door te stromen naar het 2e studiejaar dien je in het 1e studiejaar van deze opleiding minimaal 32 EC te behalen. Lukt je dat niet, dan kun je HBO Psychologie nog wel als deeltijdstudent vervolgen. Je kunt je studie dan beter aanpassen aan je mogelijkheden.

Examenkosten voor HBO Bachelor Toegepaste psychologie voltijd

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 55,63 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen alleen lesgeld en examenkosten

Je bent een stuk voordeliger uit bij Hogeschool NTI dan bij reguliere hogescholen. Je profiteert namelijk van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor: vakliteratuur, studiemateriaal, diplomering en reprorecht. Hogeschool NTI is de enige hogeschool waar de kosten van alle vakliteratuur in het lesgeld zit. Daarnaast heb je voor jouw opleiding artikelen en naslagwerken nodig. Wij raden aan om daarvoor een lidmaatschap bij de Koninklijke Bibliotheek aan te schaffen. Via NTI krijg je 50% korting bij de KB en betaal je slechts €7,50 per jaar.

HBO Bachelor Toegepaste Psychologie Voltijd 7907

Termijnen 4 Jaar 48 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.995,00 € 259,50
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Nog 5 dagen Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.774,50 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Locaties

Introductieweek

Aan het begin van je studie neem je deel aan een 3-daagse introductieweek. Bij de start in september 2018 vindt de introductieweek plaats op 10, 11 en 17 september. 

Kies je locatie

Deze 4-jarige voltijd opleiding van Hogeschool NTI kent een duidelijke, vaste structuur. Je volgt een vaste dag in de week lessen op een locatie naar keuze. Kies onderstaand de locatie waar jij je lessen wilt volgen.

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Ervaringen

HBO Bachelor Toegepaste psychologie voltijd
3.5 sterren - gebaseerd op 4 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

Ik ben in 2016 begonnen met de opleiding Toegepaste Psychologie Voltijd. Ik ben erg tevreden met de keuze die ik heb gemaakt. Ik kan mijn studie goed combineren met mijn werk. Ik ga 1x per week naar school en heb ontzettend leuke en lieve mede studenten. De docenten leggen goed uit, verzinnen spelletjes om de stof beter op te slaan en zijn super aardig.

Ik zou iedereen aanraden om deze opleiding te volgen als je psychologie leuk vind. De boeken die je krijgt zijn best pittig maar wel super interessant. Inmiddels heb ik mijn tweede tentamen gehaald en loop ik op schema met het studieprogramma.

mitje.jpg

Zelfstandigheid is zeker vereist i.v.m. eigen indeling van papers inleveren en toetsen maken. Docenten geven vakkundig les. Minpunt is dat je voor een herkansing van examens of bij het missen van praktijkdagen moet bijbetalen. Voor het geld van €310.75 p.m. zou in ieder geval per blok 1 gratis mogelijkheid tot herkansing/praktijkdag moeten zitten. Verder erg tevreden tot nu toe.

Bekijk alle ervaringen