Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Management opleiding

Ben je geïnteresseerd in het leiden en managen van teams, projecten of afdelingen? Wil je je op hbo-niveau verdiepen in management? Dan is de opleiding HBO Management echt iets voor jou. Je richt je tijdens de opleiding management op het sturen van mensen en teams op verantwoordelijkheden en processen en creëert eigenaarschap binnen jouw team. Je werkt vanuit je inzicht in de klant en zijn gedrag, je bent ondernemend en weet ontwikkelingen in de markt om te zetten in informatie die je helpen om de doelstellingen van de organisatie te behalen. Enthousiast? Lees dan snel verder.

Wat kun je na HBO Management?

Na de management opleiding kun jij als manager, projectleider of afdelingshoofd aan de slag. Dit kan bij allerlei soorten organisaties in overheid en bedrijfsleven. De taken van de manager zijn onder andere leidinggeven en het aansturen van projecten. Daarbij maakt hij of zij keuzes die goed onderbouwd zijn en voor oplossingen op de lange termijn zorgen.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Management?

Mag jij voor het eerst leiding gaan geven aan een team, project of afdeling of wil je jezelf breed ontwikkelen en in de markt zetten? Dan helpt HBO Management jou verder. Tijdens de hbo-opleiding management leer je mensen aan te sturen en het beleid van de afdeling te vertegenwoordigen. Je leert het beleid mede te bepalen en dit af te stemmen binnen het grotere geheel van een organisatie. Daarnaast leer je over onder meer personeel, financiën, klanten, communicatie, besluitvorming, strategie en effectief leiderschap. Enkele onderwerpen die tijdens de opleiding management aan bod komen zijn:

 • Financiële besturing van de organisatie
 • Motiverende gespreksvoering
 • Situationeel leiderschap
 • Onderzoek en evaluatie
 • Communicatie

Praktijkbijeenkomsten waarin je de beroepsvaardigheden leert

HBO Management bevat verschillende gratis praktijkbijeenkomsten. Deze zijn verplicht en inbegrepen bij het lesgeld. Tijdens de praktijkbijeenkomsten behandel je de stof met je docent en medestudenten. De stof gaat zo ‘meer leven’. De bijeenkomsten worden door studenten als zeer prettig en leerzaam ervaren. Onder meer de volgende onderwerpen komen tijdens de praktijkbijeenkomsten van HBO Management aan bod:

 • Motiverende gespreksvoering
 • Onderzoek en rapportage
 • Financieel management
 • Bedrijfscommunicatie
 • Groepsdynamica

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je tijdens de management opleiding ook webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Organisatie en management
 • Organisatiepsychologie
 • Marketing

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Management

Een stage maakt deel uit van de opleiding management. Je past tijdens je stage alle kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan toe in de praktijk. De stage van deze management opleiding bedraagt 700 uur.

Examen

Wettelijk erkend

Voor deze management opleiding wordt het aanvraagproces voor de NVAO-accreditatie voorbereid. Met een NVAO-accreditatie ben jij ervan gegarandeerd dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Examenkosten voor HBO Bachelorprogramma Management

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 84,72 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Waar kun je aan de slag na HBO Management?

HBO Management is een overkoepelende opleiding waarin vakgebieden samenkomen als organisatiekunde, leiderschap, verandermanagement, commerciële economie en bedrijfscommunicatie. Heb je de management opleiding succesvol afgerond? Dan kun je aan de slag bij uiteenlopende organisaties in overheid en bedrijfsleven, bijvoorbeeld als projectleider of afdelingshoofd, eventueel aan het hoofd van een commercieel team of project. Het gaat vooral om functies of verantwoordelijkheden waarbij de menselijke kant van management belangrijk is als het gaat om motiveren, enthousiasmeren en inspireren. 

Werkzaamheden

Managers geven uitvoerenden leiding in allerlei soorten organisaties. De werkzaamheden van managers kunnen onderling sterk verschillen, maar draaien voornamelijk om plannen, organiseren, leidinggeven en controleren. Als projectleider verzorg je bijvoorbeeld de dagelijkse gang van zaken rondom een project. Je maakt afspraken over de doelstelling en beheerst de voortgang van het project. Je werkt toe naar het behalen van een resultaat binnen een bepaalde periode.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelorprogramma Management 7855

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.881,00 € 165,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.376,79 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3