Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Hbo-programma Bedrijfskundige Informatica

Heb jij interesse in informatica en belangstelling voor bedrijfskundige processen? Dan is het hbo-programma Bedrijfskundige Informatica op je lijf geschreven! Je leert bedrijfsprocessen beter op elkaar af te stemmen en efficiënt te laten verlopen. Je wordt de spil tussen de automatiseringsspecialisten en de andere medewerkers van het bedrijf.

Het verschil tussen het hbo-programma en de studie HBO Bedrijfskundige Informatica

De volledige opleiding HBO Bedrijfskundige Informatica duurt 3 tot 6 jaar. Hogeschool NTI biedt een korte variant van deze opleiding aan met een duur van een half jaar, met uitloop tot een jaar. Dit hbo-programma is voor veel mensen interessant. Bijvoorbeeld als je twijfelt of drie tot zes jaar lang studeren wel in te passen is in je leven of als je puur uit interesse de studie volgt en minder belang hecht aan het officiële diploma. Ook wanneer je niet in de gelegenheid bent om stage te lopen is dit hbo-programma echt iets voor jou!

Inhoud

Je hoeft geen programmeur te zijn

Tijdens het hbo-programma Bedrijfskundige Informatica ligt de nadruk op inleidende vakken als Inleiding organisatie en management, Inleiding informatiekunde, Databases I en Datacommunicatie en netwerken. Je hoeft geen programmeur te zijn en niet alle ins en outs over computers te weten. Maar je moet wel weten welke mogelijkheden er zijn. Het hbo-programma Bedrijfskundige Informatica is bij uitstek geschikt om een kijkje te nemen in de wereld van de BI’er.

Toelating

Je kunt starten zonder vooropleiding

Om te starten met het hbo-programma Bedrijfskundige Informatica heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Examen

Behaal het certificaat!

Na succesvolle afronding van het hbo-programma Bedrijfskundige Informatica heb je 30 EC behaald en ontvang je een waardevol certificaat.

Examenkosten hbo-programma

De examenkosten bedragen € 315,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Beroepen

Wat doet een bedrijfskundig informaticus?

Tijdens het hbo-programma Bedrijfskundige Informatica maak jij kennis met het beroep van bedrijfskundig informaticus. Een bedrijfskundig informaticus kan werken bij bedrijven als ICT-adviesbureaus, banken en verzekeraars, overheidsinstellingen of accountantskantoren. Hij of zij houdt zich bezig met het methodisch ontwerpen, implementeren en beheren van informatiesystemen en het adviseren over de toepassing van ICT. Enkele functies in dit vakgebied zijn bijvoorbeeld:

  • applicatieontwikkelaar
  • informatieanalist 
  • ICT-adviseur
  • business intelligence officer

Studieduur & lesgeld

HBO Programma Bedrijfskundige Informatica 8801

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 182,50
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 629,20 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Studieduur

Het hbo-programma is een korte variant van de volledige hbo-opleiding Bedrijfskundige Informatica. Al in 6 maanden tijd, met uitloop tot een jaar, kun je het erkende certificaat behalen.

Ervaringen

HBO-programma Bedrijfskundige Informatica
4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Het NTI heeft een sterke organisatie, na aanmelding werden alle benodigdheden in één lespakket aangeleverd. De communicatie rondom modules, tentamens etc is zakelijk en helder, met name door een goed gebruik van de digitale leeromgeving. Al met al ben ik tevreden. Ik kan studeren zonder dat mijn werk daaronder lijdt of ik me in allerlei bochten moet wringen om zaken te combineren. Overigens heb ik twee opmerkingen/zaken die voor mij beter zouden kunnen zijn. 1. De leeromgeving Fronter heeft wel erg veel mapjes/informatie. 2. Ik had liever wel wat meer duidelijkheid gehad over de examinering.

Bekijk alle ervaringen