Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Volg het HBO-programma Coaching!

Coaching en counselling zijn werkvelden die heel dicht bij elkaar liggen. Bij counselling diep je problemen die spelen veel dieper uit en help je de cliënt bij de verwerking en het loslaten ervan. Bij coaching ga je veel sneller over tot het stellen van doelen en coach je iemand om die daadwerkelijk te behalen. Om een blijvende verandering bij de cliënt te bereiken, is het nodig het gehele probleem op te lossen. Jouw doelstelling is om de cliënt zodanig te helpen de kracht als mens te hervinden zodat diegene het probleem zelf kan oplossen. Daarnaast motiveer je je cliënt om de gestelde doelen te bereiken. Wil je hier meer over leren? Schrijf je direct in!

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Inhoud

Inhoud van het HBO-programma Coaching

Het hbo-programma Coaching bestaat uit vijf modules:

  • Loopbaanbegeleiding
  • Conflicthantering
  • E-coaching
  • Methodiek van coachen
  • Praktijkbijeenkomst coaching

Je sluit het hbo-programma af met een praktijkgerichte beroepsopdracht. Hierbij wordt teruggegrepen op de theorie uit de genoemde modules.

Toelating

Examen

Examen doen per module

Per module doe je apart examen. Tot slot wordt de hbo-minor in zijn geheel afgesloten met een integratieve beroepsopdracht, waarbij je kennis (theorie) en praktijkvaardigheden samenbrengt. Het doel van deze opzet is je te leren denken in dwarsverbanden. Deze opdracht heeft eveneens een onderzoekselement in zich. Eén module wordt afgesloten met een praktijkbijeenkomst.

Waardevol certificaat

Na succesvolle afronding van het korte hbo-programma Coaching ontvang je een waardevol certificaat van Hogeschool NTI. Daarop worden de studiepunten (EC's) die bij het certificaat horen vermeld volgens het systeem van het hoger onderwijs. Deze studiepunten kun je gebruiken voor vrijstellingen als je de volledige HBO Bachelor Counselling gaat volgen.

Examenkosten hbo-programma

De examenkosten bedragen € 335,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Beroepen

Wat doet een coach?

Tijdens het hbo-programma Coaching maak jij kennis met het vakgebied van coaching. Dit vakgebied is gericht op zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Een coach helpt cliënten bij het verwerken en loslaten van problemen. Hierbij kun je denken aan relatieproblemen of stress in de persoonlijke of werksfeer. De coach stelt doelstellingen met de cliënt en helpt hem deze daadwerkelijk te bereiken. Als coach kan je als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan of bijvoorbeeld werken als sociaal-cultureel medewerker.

Studieduur & lesgeld

Kort HBO Programma Coaching 7965

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 195,00
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 691,60 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO-programma Coaching
4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

Geweldig om zelf je tijd in te mogen delen om te studeren! Zo gaat het studeren mij prima af. Het lesmateriaal (een aantal boeken) leest zeer prettig. De stof is helder en erg leerzaam. Top! Ik ben erg blij dat ik deze studie doe. Het enige struikelblok is dat de communicatie erg stroef is. Lastig welke vraag je waar neerlegt en hoe je dat moet doen. Kost veel tijd en de reactietijd duurt ook vaak lang. Dat vind ik wel een groot minpunt. Verder prima studie!

Het boek Professionele Loopbaanbegeleiding leest als een tierelier!

Bekijk alle ervaringen