Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Proef het vakgebied met het hbo-programma Communicatie!

Vind je het een uitdaging om jouw boodschap goed over te brengen op de pers, maar ook op consumenten, aandeelhouders en toezichthouders? Dan is het hbo-programma Communicatie een goede basis om je voor te bereiden op een scala aan functies in het communicatievak!

Het verschil tussen het hbo-programma en de studie HBO Communicatie

De wettelijk erkende opleiding HBO Communicatie duurt drie tot zes jaar. Hogeschool NTI biedt van deze opleiding een korte variant aan van een half jaar, met uitloop tot een jaar. Dit hbo-programma is voor veel mensen interessant. Bijvoorbeeld als je twijfelt of drie tot zes jaar lang studeren wel in te passen is in je leven of als je puur uit interesse de studie volgt en minder belang hecht aan het officiële diploma. Ook wanneer je niet in de gelegenheid bent om stage te lopen is dit hbo-programma echt iets voor jou!

Inhoud

Breed scala aan communicatieactiviteiten

Communicatiemedewerkers zijn betrokken bij een breed scala van samenhangende communicatieactiviteiten die allemaal moeten bijdragen aan de beleidsdoelstellingen. Het hbo-programma Communicatie legt hiervoor de basis met vakken als Massacommunicatie, Public Relations en (interne) Communicatie. Maar ook basisvakken als Organisatie en Management komen aan de orde.

Het hbo-programma Communicatie is niet alleen ideaal als je overweegt het communicatievak in te gaan, maar ook als je wilt weten hoe je jouw eigen organisatie beter kunt vertegenwoordigen. Wie het hbo-programma heeft gevolgd, heeft de basisvaardigheden van het vak Communicatie onder de knie.

Toelating

Voor het hbo-programma Communicatie is geen vooropleiding vereist

Om te starten met het hbo-programma Communicatie heb je geen vooropleiding nodig. Na afronding van het hbo-programma ontvang je een waardevol certificaat!

Examen

Behaal een certificaat na afronding van het hbo-programma!

Na succesvolle afronding van het hbo-programma Communicatie heb je 30 EC behaald en ontvang je een waardevol certificaat.

Examenkosten hbo-programma

De examenkosten bedragen € 355,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Beroepen

Breed beroepenveld

Tijdens het hbo-programma Communicatie maak jij kennis met het vakgebied communicatie, wat een breed beroepenveld heeft. Je kunt bijvoorbeeld beginnen als junior adviseur en doorgroeien naar een managementadvies- of managementstaffunctie. Andere functies in het vakgebied communicatie zijn bijvoorbeeld:

  • Medewerker/coördinator PR
  • Medewerker organisatie/managementcommunicatie
  • Medewerker redactie
  • Medewerker interne communicatie
  • Medewerker marketingcommunicatie

Studieduur & lesgeld

HBO Programma Communicatie 8802

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 182,50
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 650,00 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Studieduur

Het hbo-programma is een korte variant van de volledige opleiding Communicatie. Al in 6 maanden tijd, met uitloop tot een jaar, kun je het erkende certificaat behalen.

Ervaringen

HBO-programma Communicatie
4.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

Thuis studeren in eigen tijd is ideaal.

Bekijk alle ervaringen