Omschrijving

Studiegids ontvangen

De basis van goed HR-beleid

Komt kennis over human-resource-management in jouw functie goed van pas? Dit hbo-programma geeft je in 6 maanden een introductie op human-resource-management. Je volgt modules over bedrijfscommunicatie, employer branding en hr-instrumenten. Dit hbo-programma duurt 6 maanden. Daarna heb je gratis 6 maanden om het hbo-programma af te ronden. Ben je benieuwd naar de precieze inhoud van het hbo-programma Human Resource Management? Lees snel verder!

Voor wie?

Het hbo-programma Human Resource Management past bij jou als jij interesse hebt in mensen en organisaties en strategisch wil leren denken en werken. Misschien ben je ondernemer en eigenaar van een klein bedrijf: met het hbo-programma Human Resource Management leer je hoe je je werknemers kunt motiveren en begeleiden. 

Inhoud

Wat leer je tijdens het hbo-programma Human Resource Management?

In 6 maanden krijg je een uitgebreide introductie in het vakgebied human-resource-management. In de module Bedrijfscommunicatie staan onder andere de thema’s doelgroepen, communicatiekanalen en communicatieplannen centraal. De tweede module die je volgt is Employer branding: het sturen van het bedrijfsimago, zodat duidelijk is dat jouw organisatie een geweldige plek is om te werken. Ten slotte komen in de laatste module HR-instrumenten de personeelsinstrumenten aan bod, zoals werving en selectie, personeelsplanning en de HR-cyclus.

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinars

Bij elk van de 3 modules van het hbo-programma Human Resource Management hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Tijdens praktijkbijeenkomsten geven topdocenten jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Ook ga je oefenen met de stof. Een webinar is een interactieve online les, gegeven door praktijkdocenten. Tijdens het live webinar kun je via de chat vragen stellen. Je volgt tijdens het hbo-programma de volgende praktijkbijeenkomsten en webinars:

 • Startbijeenkomst (praktijkbijeenkomst)
 • Bedrijfscommunicatie (praktijkbijeenkomst)
 • Employer branding (praktijkbijeenkomst)
 • HR-instrumenten (webinar)

Toelating

Geen vooropleiding nodig voor het hbo-programma HRM

Om te starten met het hbo-programma Human Resource Management heb je geen vooropleiding nodig. Wel moet je er rekening mee houden dat deze opleiding op hbo-niveau is. 

Examen

Examens van het hbo-programma Human Resource Management

Je sluit het hbo-programma Human Resource Management af met 3 papers. Na afronding van het volledige hbo-programma Human Resource Management ontvang je het diploma 'HBO-programma Human Resource Management' van Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. 

Doorstuderen?

Heb je het hbo-programma Human Resource Management succesvol en met plezier afgerond? Dan kun je ervoor kiezen om te starten met de HBO Bachelor Human Resource Management van Hogeschool NTI. Je dient dan uiteraard wel te voldoen aan de toelatingseisen. Mogelijk biedt het certificaat van het hbo-programma Human Resource Management recht op vrijstelling bij de HBO Bachelor Human Resource Management. Informeer hierover bij de studieadviseurs

Examenkosten hbo-programma

De examenkosten bedragen € 300,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Beroepen

Wat doet een HR-adviseur?

Tijdens het hbo-programma Human Resource Management maak jij kennis met het beroep van HR-manager. Een HR-manager vormt de link tussen het bestuur en de werknemers van een bedrijf. Hij of zij houdt zich bezig met het ondersteunen en adviseren van het bestuur op het gebied van arbeidsomstandigheden, loopbaanontwikkeling en het aannemen van medewerkers. Andere functies op dit gebied zijn bijvoorbeeld:

 • opleidingsfunctionaris 
 • medewerker werving & selectie
 • loopbaanadviseur 
 • personeelsadviseur

Studieduur & lesgeld

Kort HBO-Programma Human Resource Management 7767

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 195,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 660,40 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO-programma Human Resource Management
3.5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Dit oriëntatietraject heb ik als zeer nuttig ervaren. Ik ben erachter gekomen wat studeren is, wat deze opleiding grotendeels inhoudt en of ik het leuk vind. Conclusie is dat ik het studeren leuk vind en dat ik het kan combineren met mijn thuissituatie. Ik maak alleen wel de overstap naar HBO bedrijfskunde.

Leuke opleiding.

Bekijk alle ervaringen