Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Leer over informatiekunde met het hbo-programma Informatiemanagement!

Wil je meer invulling geven aan je huidige functie, maar wil je geen volledige hbo-opleiding doorlopen? Volg dan het hbo-programma Informatiemanagement van Hogeschool NTI! Daarmee kun je binnen 3 tot 6 maanden veel kennis opdoen van het vakgebied en tegelijkertijd ervaren of je het hbo-niveau aankunt. Schrijf je snel in!

Ontvang het certificaat Informatiemanagement

Dit hbo-programma Informatiemanagement bestaat uit een cluster van beroepsspecifieke modules uit een hbo-opleiding van Hogeschool NTI. Je sluit af met een beroepsgerichte opdracht, waarbij je het geleerde uit de modules direct kunt toepassen. Wanneer je het hbo-programma Informatiemanagement met goed gevolg afgerond hebt, ontvang je een waardevol certificaat.

Inhoud

Een praktijkgericht hbo-programma Informatiemanagement

In het hbo-programma Informatiemanagement komen vijf hbo-modules aan bod, te weten Inleiding informatiekunde, Management en informatie, Beheer van informatiesystemen I, Bestuurlijke informatievoorziening I en de beroepsopdracht Informatiemanagement. Je sluit het hbo-programma Informatiemanagement af met een praktijkgerichte beroepsopdracht, waarbij wordt teruggegrepen op de theorie uit de modules.

Administratieve organisatie

Met dit hbo-programma krijg je kennis van en inzicht in de wijze waarop de administratieve organisatie (AO) is opgezet, aan welke eisen deze moet voldoen en welke bijdrage de AO levert aan de besturing van de organisatie. Na afronding van dit traject heb je inzicht in de samenhang tussen organisatie, processen en informatie vanuit verschillende invalshoeken en weet je deze processen te optimaliseren en te managen vanuit een informatie-invalshoek. Concreet komen tijdens het hbo-programma Informatiemanagement zaken aan de orde zoals:

  • De rol van informatie bij het doen functioneren van bedrijfsprocessen.
  • Essentiële samenhangen tussen algemene organisatiekundige en informatiekundige beginselen.
  • Beheer van informatiesystemen en ICT-voorzieningen volgens ITIL.
  • Bestuurlijke informatieverzorging.

Toelating

Examen

Afsluitend examen per module

Per module van het hbo-programma Informatiemanagement doe je examen. Daarnaast dien je een afsluitende praktijkopdracht te maken. Wanneer je alle modules en de afsluitende beroepsopdracht hebt afgerond, ontvang je een waardevol certificaat. 

Examenkosten hbo-programma

De examenkosten bedragen € 335,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Beroepen

Wat doet een informatiemanager?

Tijdens het hbo-programma Informatiemanagement I maak jij kennis met het beroep van informatiemanager. Een informatiemanager zorgt ervoor dat de stroom van bedrijfsinformatie optimaal verloopt en bijdraagt aan het bedrijfsresultaat. Deze informatie kan bijvoorbeeld de vorm aannemen van rapporten, financiële cijfers of productinformatie. Een informatiemanager werkt doorgaans bij grote bedrijven, onderwijsinstellingen of de overheid. 

Studieduur & lesgeld

Kort HBO Programma Informatiemanagement I 8922

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 195,00
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 691,60 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company