Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Meer weten over media en reclame? Volg dit HBO-programma!

Enerzijds zijn de media grotendeels afhankelijk van reclame-inkomsten, anderzijds zijn adverteerders afhankelijk van de media om hun boodschap over te brengen. Welke invloed hebben de media op mensen? In dit hbo-programma leer je daar meer over.

Effectief communiceren

Tegenwoordig worden wij omringd door media. Radio, televisie, kranten en tijdschriften spelen hierin een belangrijke rol. De laatste jaren is het medialandschap aan het veranderen. Internet heeft een grote plaats ingenomen en het onderscheid tussen de verschillende media vervaagt. Dit vraagt om doordachte toepassingen om een reclameboodschap onder de aandacht te brengen. Een reclameboodschap heeft immers pas effect als het publiek er ook daadwerkelijk mee wordt geconfronteerd. Wil jij media en reclame effectief en op een actuele manier inzetten? Schrijf je direct in voor dit hbo-programma Media en reclame!

Waarom dit HBO-programma?

Het hbo-programma Media en reclame richt zich op het sterk veranderende medialandschap van de laatste jaren. Wil je meer kennis opdoen van dit vakgebied of je huidige functie een boost geven? Daar is het hbo-programma Media en reclame de uitgelezen kans voor. Je kunt deze opleiding binnen een half jaar afronden. Als je het korte hbo-programma met goed gevolg afrondt, ontvang je een waardevol certificaat van Hogeschool NTI.

Inhoud

Inhoud van het korte HBO-programma Media en reclame

Het programma bestaat uit vier modules:

 • Media en reclame
 • Crossmedia concepting
 • Mediapsychologie

Je sluit het hbo-programma Media en reclame af met een praktijkgerichte beroepsopdracht. Hierbij wordt teruggegrepen op de theorie uit de genoemde modules.

Toelating

Examen

Examen doen per module

Per module doe je apart examen. Tot slot wordt het hbo-programma in zijn geheel afgesloten met een integratieve beroepsopdracht. Daarin komen jouw kennis (theorie) en praktijkvaardigheden samen. Het doel van deze opzet is je te leren denken in dwarsverbanden. Deze opdracht bevat ook een onderzoekselement.

Waardevol certificaat

Na succesvolle afronding van het hbo-programma Media en reclame ontvang je een waardevol certificaat van Hogeschool NTI. Daarop worden de studiepunten (EC's) die bij het certificaat horen vermeld volgens het systeem van het hoger onderwijs.

Examenkosten hbo-programma

De examenkosten bedragen € 280,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Beroepen

Het vakgebied van media en reclame

Tijdens het hbo-programma Media en reclame maak jij kennis met dit brede werkveld. Mogelijke functies in dit vakgebied zijn bijvoorbeeld:

 • PR-medewerker
 • Bureauredacteur
 • Medewerker redactie
 • Copywriter
 • Marketeer 

Studieduur & lesgeld

Kort HBO Programma Media & Reclame 8985

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 195,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 663,00 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company