Omschrijving

Studiegids ontvangen

Verdiep je in mensen en in hun gedrag

Tijdens het leuke en praktijkgerichte hbo-programma Toegepaste psychologie komen de basisbeginselen van toegepaste psychologie aan bod. Je volgt 3 modules afkomstig uit de volledige HBO Bachelor Toegepaste psychologie. Aan bod komen algemene psychologie, ontwikkelingspsychologie en sociale psychologie. Hierbij volg je 2 interessante praktijkbijeenkomsten en 2 webinars. Kun je niet wachten om te beginnen? Schrijf je snel in!

Voor wie?

Het hbo-programma Toegepaste psychologie is bedoeld voor leer- en nieuwsgierige mensen die meer willen weten over mensen, hun gedrag en psychologische mechanismen.

Inhoud

Wat leer je tijdens het hbo-programma Toegepaste psychologie?

Tijdens het hbo-programma Toegepaste psychologie volg je 3 modules. Je start met de module Algemene psychologie. Deze module leert je hoe het vakgebied van een psycholoog er globaal uitziet en met welke onderwerpen je als psycholoog te maken krijgt. Tijdens de module Ontwikkelingspsychologie maak je vervolgens kennis met de kernbegrippen van de ontwikkelingspsychologie en met verschillende onderzoeksmethodes. Ten slotte staat in de module Sociale psychologie het begrijpen en verklaren van menselijk gedrag centraal.

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinars

Bij elk van de modules van het hbo-programma Toegepaste psychologie hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Tijdens praktijkbijeenkomsten geven topdocenten jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Een webinar is een interactieve online les, gegeven door praktijkdocenten. Via de chat kun je vragen stellen. Je volgt tijdens het hbo-programma de volgende praktijkbijeenkomsten en webinars:

 • Startbijeenkomst (praktijkbijeenkomst)
 • Ontwikkelingspsychologie (praktijkbijeenkomst)
 • Algemene psychologie (webinar)
 • Sociale psychologie (webinar)

Toelating

Geen vooropleiding nodig voor het hbo-programma Toegepaste psychologie

Om te starten met het hbo-programma Toegepaste Psychologie heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Examen

Examens van het hbo-programma Toegepaste psychologie

Het hbo-programma Toegepaste psychologie sluit je af met 3 examens. Na afronding van het volledige hbo-programma ontvang je een certificaat.

Doorstuderen?

Heb je het hbo-programma Toegepaste psychologie succesvol afgerond? Dan kun je besluiten om de HBO Bachelor Toegepaste psychologie te volgen. Je dient dan uiteraard wel te voldoen aan de toelatingseisen. Je certificaat is mogelijk als vrijstelling in te brengen. Informeer hierover bij de studie-adviseurs.

Examenkosten hbo-programma

De examenkosten bedragen € 300,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Beroepen

Wat kan een hbo-psycholoog?

Tijdens het hbo-programma Toegepaste psychologie maak jij kennis met het beroep van hbo-psycholoog. Een hbo-psycholoog kan daar waar het om mensen gaat een bijdrage leveren. Afhankelijk van zijn/haar specialisme kan de  hbo-psycholoog onder meer aan de slag als:

 • psycholoog assistent
 • coach
 • studiebegeleider
 • organisatieadviseur
 • beleidsmedewerker

Studieduur & lesgeld

Studieduur

Het hbo-programma is een korte variant van de volledige opleiding. Al in 6 maanden tijd, met uitloop tot een jaar, kun je het erkende certificaat behalen.

HBO-Programma Toegepaste Psychologie 7758

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 195,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 660,40 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO-programma Toegepaste psychologie
4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Inhoudelijk heel goede opleiding. Nuttige praktijkgerichte vakken

Het is een hele mooie studie en interessant om dingen anders te bekijken.

Bekijk alle ervaringen