Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Groei verder met de HBO-opleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy!

Werk je in een financieel-administratieve functie of de accountancy en wil je verder groeien als controller of accountant, maar je weet nog niet zeker of je de gehele HBO-opleiding SPD Bedrijfsadministratie wilt volgen? Hogeschool NTI heeft dan precies de opleiding waarnaar je op zoek bent: de HBO-opleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy!

SPD-certificaten binnen 2 jaar

Binnen 2 jaar kun je een aantal waardevolle SPD-certificaten op zak hebben. Deze accountant opleiding is zeer geschikt voor ambitieuze mensen die (verder) willen studeren naast een fulltime baan en/of druk sociaal leven. Bij Hogeschool NTI studeer je in je eigen tempo, waardoor het mogelijk is om sneller je opleiding af te ronden. Heb je weinig tijd beschikbaar om aan je studie te besteden? Dat is geen enkele probleem, want Hogeschool NTI biedt je de mogelijkheid om de HBO-opleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy in maximaal 4 studiejaren af te ronden. En dat terwijl je maar voor 2 studiejaren lesgeld hoeft te betalen. Schrijf je dus snel in!

Inhoud

Eerste jaar Bedrijfsadministratie en Accountancy is gelijk aan dat van SPD

Het eerste jaar van de opleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy is gelijk aan de propedeutische fase van de HBO-opleiding SPD. Je kunt dus na het eerste jaar nog besluiten om de gehele HBO-opleiding SPD Bedrijfsadministratie af te ronden.

Nieuw programma vanaf 1 september 2017

Per 1 september 2017 start een geactualiseerd programma van SPD Bedrijfsadministratie, waarbij met name de onderwerpen ethiek en compliance extra aandacht krijgen. Ook als je in het huidige programma instroomt, krijg je per 1 september 2017 het geactualiseerde programma en krijg je vrijstellingen voor wat je al behaald hebt. Wil je meer weten over de overgangsregeling van het huidige programma naar het nieuwe programma, neem dan contact op met onze studieadviseurs.

Waardevolle SPD-certificaten

Het tweede jaar van de opleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy omvat de nieuwe vakken Jaarrekening, Fiscale Jaarrekening, Cost & Management Accounting, Finance & Risk Management en tot slot het vak Fiscale Aspecten van de onderneming. Met het afronden van deze modules behaal je al een aantal waardevolle SPD-certificaten zodat je na het behalen van het vakdiploma in korte tijd het HBO-getuigschrift SPD Bedrijfsadministratie kunt halen.

Toelating

Examen

Vakdiploma Bedrijfsadministratie en Accountancy

De modules uit jaar 1 die worden geëxamineerd met een examen vinden plaats bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Er zijn meerdere examenmomenten per jaar. 
Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je studie. Wanneer je met de HBO-opleiding SPD Bedrijfsadministratie start in de loop van een semester, waardoor je minder voorbereidingstijd hebt voor de eerstvolgende examens, verdient het aanbeveling een selectie te maken uit de door ons geadviseerde vakken voor dat semester.
Voor meer informatie over de examens kan je terecht op de website www.associatie.nl.

Voor de modules uit de hoofdfase geldt dat deze worden afgenomen door het NTI. Aangezien de examens landelijk zijn dienen studenten zich aan te melden via www.hbospd.nl. Hier staat alle informatie omtrent de examens en de kosten.

Beroepen

Mogelijke werkvelden en beroepen

Na het succesvol afronden van de opleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy kun je gaan werken als assistent controller, assistent accountant of (plaatsvervangend) hoofd administratie bij kleine en middelgrote organisaties. In deze organisaties zijn veel taken op het financieel-administratieve vakgebied vaak in één persoon verenigd. Op financiële afdelingen van grotere organisaties zoals banken, grote accountantskantoren, multinationals en overheidsinstellingen wordt een aantal taken op financieel-administratief gebied vaak als specialisme gezien.

Studieduur & lesgeld

HBO-Prog. Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy 9232

Termijnen 2 Jaar 24 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.771,00 € 149,50
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 1.774,76 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Een belangrijk pluspunt: 2 jaar gratis uitloop als je langer over de opleiding doet!

Bij Hogeschool NTI een opleiding volgen, betekent dat je alle studieboeken thuisgestuurd krijgt. Aan jou de keuze waar je wilt studeren en wanneer. Je huiswerk en eventuele vragen over de lesstof stuur je op naar een docent die je persoonlijk begeleidt met een onderdeel van jouw studie. Onze opleidingen zijn zo ingedeeld dat deze te combineren zijn met een fulltime baan of andere verplichtingen. Je bepaalt je eigen studietempo en het tijdstip waarop je studeert. Wij raden je aan je planning af te stemmen op de 4 examenmomenten per jaar: in januari, maart/april, juni/juli en oktober. De Vakopleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy is zo opgezet dat je binnen 2 jaar je diploma kunt halen. Dit betekent echter niet dat je het studieprogramma ook binnen deze tijd afgerond moet hebben. Lukt het je om één of andere reden niet om jouw opleiding binnen 2 jaar af te ronden, dan is dat geen enkel probleem. Wij bieden je de volgende service: je betaalt gedurende 2 jaar lesgeld, maar je mag 4 jaar lang studeren. Je mag dus 4 jaar lang gebruikmaken van de expertise van onze docenten. Je betaalt in alle gevallen 2 jaar studiegeld en je kunt vervolgens 2 jaar lang gratis verder studeren (excl. kosten praktijktrainingen en examens). Zo kun je zelf je studietempo en studieduur bepalen. Indien je recht hebt op één of meerdere vrijstellingen, kun je je studiekosten nog verder verlagen.

Ervaringen

HBO Vakopleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy
4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik ben erg tevreden

Als er problemen zijn krijg je binnen 24 uur antwoord. Het studiemateriaal voldoet aan he examenprogramma

Bekijk alle ervaringen