Omschrijving

Studiegids ontvangen

In een half jaar de basis van bedrijfseconomie

Wil je voor je werk meer weten over bedrijfseconomie, maar heb je geen tijd om een volledige hbo-opleiding te doorlopen? Dan biedt Hogeschool NTI je de oplossing met het korte hbo-programma Bedrijfseconomie. Binnen 6 maanden verdiep je je in de basisprincipes van (bedrijfs)economie, organisatie en management en informatievoorziening. Hierbij volg je leerzame praktijkbijeenkomsten en webinars. Lees snel verder en kom alles te weten over het kort hbo-programma Bedrijfseconomie. 

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Als je graag meer wilt weten over het (financieel-economisch) management en de organisatie van bedrijven, zit je bij het kort hbo-programma Bedrijfseconomie goed. 

Wat doet een bedrijfseconoom?

Tijdens het korte hbo-programma Bedrijfseconomie maak jij kennis met het beroep van bedrijfseconoom. Een bedrijfseconoom is vaak werkzaam bij een bank of zakelijke dienstverlener zoals bedrijfsadviesbureaus of accountantskantoren. Als startende bedrijfseconoom kun je vele kanten op. Je kunt bijvoorbeeld functies vervullen als:

 • financieel adviseur
 • bedrijfseconomisch medewerker
 • hoofd financiële administratie
 • medewerker administratieve organisatie en interne controle
 • accountant

Inhoud

Wat leer ik?

In de inleidende module Economie maak je kennis met de basisbeginselen van de economie. Je verdiept je bijvoorbeeld in markten, conjunctuur en kostprijs. Tijdens de tweede module Bestuurlijke informatievoorziening en risicomanagement wordt ingegaan op administratieve organisatie, informatiemanagement en management control. Ten slotte duik je in de module Organisatie en management in de strategie en organisatiecultuur van (succesvolle) bedrijven. 

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinars

Bij elk van de 3 modules van het korte hbo-programma Bedrijfseconomie hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Tijdens praktijkbijeenkomsten geven topdocenten jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Ook ga je oefenen met de stof. Een webinar is een interactieve online les, gegeven door praktijkdocenten. Tijdens het live webinar kun je via de chat vragen stellen. Je volgt tijdens het korte hbo-programma de volgende praktijkbijeenkomsten en webinars:

 • Startbijeenkomst (praktijkbijeenkomst)
 • Economie (praktijkbijeenkomst)
 • Bestuurlijke informatievoorziening en risicomanagement (webinar)
 • Organisatie en management (webinar)

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het korte hbo-programma Bedrijfseconomie heb je geen vooropleiding nodig. Wel moet je er rekening mee houden dat deze opleiding op hbo-niveau is. 

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit het kort hbo-programma Bedrijfseconomie af met 2 papers en een examen. Na afronding van het volledige korte hbo-programma Bedrijfseconomie ontvang je een certificaat. 

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 300,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Studieduur & lesgeld

Kort HBO-Programma Bedrijfseconomie 7790

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 195,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 127,40 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company