Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Leer alles over media

Een goede communicatiespecialist reageert alert op gebeurtenissen, selecteert de juiste gegevens en kiest het juiste tekstgenre. Soms wordt het uiteindelijke doel bereikt door een nieuwsbrief en in andere gevallen is een interview de beste oplossing. Je leert in dit korte hbo-programma Communicatie en journalistiek hoe een goed interview is opgebouwd. Kranten- en tijdschriftlezers, radioluisteraars en televisiekijkers worden dagelijks geconfronteerd met tientallen interviews, een interview moet er dus uitspringen om ook daadwerkelijk geplaatst te worden. Je hebt na afronding up-to-date kennis en inzicht in het snel veranderende medialandschap. Wil je de kneepjes van het vak leren? Schrijf je direct in voor het korte hbo-programma Communicatie en journalistiek!

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Het korte hbo-programma Communicatie en journalistiek geeft je inzicht in het Nederlandse medialandschap. Hoe wordt nieuws gemaakt en welke invloed heeft dit op de ontvanger? Dit korte hbo-programma is speciaal voor jou, als jij je kennis wilt uitbreiden en alles wilt weten over de media in ons land. Je kunt deze opleiding binnen een half jaar afronden. Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je een waardevol certificaat van Hogeschool NTI.

Het vakgebied communicatie

Tijdens het korte hbo-programma Communicatie en journalistiek maak jij kennis met het vakgebied communicatie. Hierbij hoort een breed beroepenveld. Mogelijke functies in dit vakgebied zijn bijvoorbeeld:

  • Medewerker/coördinator PR
  • Medewerker redactie
  • Medewerker interne communicatie
  • Junior communicatieadviseur

Inhoud

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het korte hbo-programma Communicatie en journalistiek heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op hbo-niveau is.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Per module doe je apart examen. Tot slot wordt het korte hbo-programma in zijn geheel afgesloten met een integratieve beroepsopdracht. Daarin komen jouw kennis (theorie) en praktijkvaardigheden samen. Het doel van deze opzet is je te leren denken in dwarsverbanden. Deze opdracht bevat ook een onderzoekselement. Na succesvolle afronding ontvang je een waardevol certificaat van Hogeschool NTI. Daarop worden de studiepunten (EC's) die bij het certificaat horen vermeld volgens het systeem van het hoger onderwijs. 

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 355,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Studieduur & lesgeld

Kort HBO Programma Communicatie en Journalistiek 8986

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 195,00
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 156,00 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

Kort HBO-programma Communicatie en journalistiek
4.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Het werk perfect om mijn eigen studietijd in te delen. Zeker als je een gezin draaiende moet houden.

Bekijk alle ervaringen