Omschrijving

Studiegids ontvangen

Oog voor culturele verschillen

Wil jij je verdiepen in culturele diversiteit? Bijvoorbeeld als hbo-psycholoog of gewoon omdat dit onderwerp je interesseert? Dan zit je hier goed. In 3 maanden tijd leer jij oog hebben voor culturele verschillen en in te spelen op de individuele behoeftes, zonder vanuit vooroordelen te denken en handelen. Dit kan echter niet zonder bewustwording omtrent de eigen kijk op de culturele diversiteit van de wereld. Ben jij hierin geïnteresseerd? Lees dan snel verder.

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Wil jij je verdiepen in culturele diversiteit? Dan past deze opleiding goed bij jou. Je hebt geen vooropleiding nodig om dit korte hbo-programma te kunnen volgen. Houd er wel even rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt. 

Inhoud

Wat leer ik?

In dit korte hbo-programma verdiep jij je in culturele diversiteit. Je gaat dieper in op het begrip ‘diversiteit’. En leert dat dit betrekking kan hebben op verschillende zaken. Het kan gaan over de verhouding tussen mannen en vrouwen, tussen allochtonen en autochtonen, over het optimaal benutten van culturele en religieuze achtergronden, over verhoudingen tussen jongeren en ouderen in een vergrijzende maatschappij of over verschillen in seksuele geaardheid. In deze opleiding gaan we uit van de kwaliteit van leven en de kracht en vermogens van mensen in al hun verscheidenheid.

Inclusief Webinar

Tijdens dit korte hbo-programma volg jij een webinar. Webinars zijn live online lessen waarop je inlogt. Een docent geeft dan college, je ziet zijn of haar presentatie en kunt reageren via chat. En dat allemaal vanaf jouw bank of aan jouw keukentafel. Dit webinar gaat dieper in op culturele diversiteit in de samenleving. Tussen onder meer culturen en stads- versus dorpsmensen.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor het korte hbo-programma ‘Culturele diversiteit’ heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel even rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit het korte hbo-programma succesvol af met een tentamen. Na afloop ontvang je een erkend certificaat. Een mooie aanvulling op je CV én een bevestiging van jouw prestatie!

Kan ik doorstuderen?

Na de korte opleiding Culturele diversiteit kun je ervoor kiezen om een HBO Bachelor te volgen. Misschien is HBO Toegepaste Psychologie wel iets voor jou.

Examenkosten

De examenkosten worden per termijn in rekening gebracht. 

De examenkosten bedragen € 100,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Studieduur & lesgeld

Kort HBO Culturele Diversiteit 7889

Termijnen 3 Maanden *
Lesgeld per termijn € 190,00
  • De inschrijfkosten zijn € 35,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company