Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Volg binnen 6 maanden een verkorte opleiding Informatica!

Wil je weten of je een hbo-opleiding Informatica van Hogeschool NTI aankunt? Of wil je meer invulling geven aan je huidige functie, maar geen volledige hbo-opleiding doorlopen? Dan biedt Hogeschool NTI jou met het korte hbo-programma Informatica de unieke mogelijkheid om je binnen 6 maanden te verdiepen in automatisering en informatievoorziening!

Wat doet een software-ontwikkelaar?

Tijdens het korte hbo-programma Informatica/computergerichte vakken I maak jij kennis met het werkgebied van een software-ontwikkelaar. Een software-ontwikkelaar kan onder meer functies vervullen als:

  • systeemontwikkelaar
  • computerprogrammeur
  • applicatie-ontwikkelaar
  • informatie-analist

Inhoud

Basiskennis datacommunicatie en netwerken

In het hbo-programma Informatica komen drie hbo-modules aan bod, te weten Databases I, Datacommunicatie en netwerken en de beroepsopdracht Informatica. Je sluit het hbo-programma Informatica af met een praktijkgerichte beroepsopdracht, waarbij wordt teruggegrepen op de theorie uit de modules. Na afronding van deze verkorte opleiding Informatica heb je basiskennis op het gebied van de werking van datacommunicatie en het inrichten van netwerken. Daarbij weet je hoe je in de beroepspraktijk met technici over deze onderwerpen kunt communiceren. Tot slot heb je basiskennis verworven op het gebied van databases, gegevensmodellering, het ontwerpen van databases en gebruik van SQL.

Inzicht in de mogelijkheden

Tijdens de verkorte opleiding Informatica komen aspecten aan de orde die bij de opbouw, het functioneren en het managen van netwerken een rol spelen. Aangezien computerhardware en netwerken het basisgereedschap vormen voor automatisering van de informatievoorziening, is kennis hiervan op een inleidend niveau een must voor de BI’er. Het gaat hier niet zozeer om technische details, maar om inzicht in de mogelijkheden die hardware en netwerken bieden bij de informatievoorziening, communicatie en ondersteuning van processen, aspecten en mogelijkheden van databases en de wijze waarop hiervan gebruik kan worden gemaakt.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je hebt geen vooropleiding nodig om te starten met het korte hbo-programma Informatica/computergerichte vakken I. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op hbo-niveau is.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit elke module van de verkorte opleiding Informatica af met een examen. Daarnaast dien je een afsluitende praktijkopdracht te maken. Wanneer je alle modules en de afsluitende beroepsopdracht hebt afgerond, ontvang je een waardevol certificaat.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 185,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Studieduur & lesgeld

Kort HBO Programma Informatica 8923

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 195,00
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is het aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company