Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Leer in korte tijd over informatiekunde

Wil je meer invulling geven aan je huidige functie, maar wil je geen volledige hbo-opleiding doorlopen? Volg dan het korte hbo-programma Informatiemanagement van Hogeschool NTI! Daarmee kun je binnen 6 maanden veel kennis opdoen van het vakgebied en tegelijkertijd ervaren of je het hbo-niveau aankunt. Schrijf je snel in!

Wat doet een informatiemanager?

Tijdens het korte hbo-programma Informatiemanagement I maak jij kennis met het beroep van informatiemanager. Een informatiemanager zorgt ervoor dat de stroom van bedrijfsinformatie optimaal verloopt en bijdraagt aan het bedrijfsresultaat. Deze informatie kan bijvoorbeeld de vorm aannemen van rapporten, financiële cijfers of productinformatie. Een informatiemanager werkt doorgaans bij grote bedrijven, onderwijsinstellingen of de overheid.

Inhoud

Wat leer ik?

Met dit korte hbo-programma krijg je kennis van en inzicht in de wijze waarop de administratieve organisatie (AO) is opgezet, aan welke eisen deze moet voldoen en welke bijdrage de AO levert aan de besturing van de organisatie. Na afronding van dit traject heb je inzicht in de samenhang tussen organisatie, processen en informatie vanuit verschillende invalshoeken en weet je deze processen te optimaliseren en te managen vanuit een informatie-invalshoek. Concreet komen tijdens het hbo-programma Informatiemanagement zaken aan de orde zoals:

  • De rol van informatie bij het doen functioneren van bedrijfsprocessen.
  • Essentiële samenhangen tussen algemene organisatiekundige en informatiekundige beginselen.
  • Beheer van informatiesystemen en ICT-voorzieningen volgens ITIL.
  • Bestuurlijke informatieverzorging.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het korte hbo-programma Informatiemanagement I heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op hbo-niveau is.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Per module van het korte hbo-programma Informatiemanagement doe je examen. Daarnaast dien je een afsluitende praktijkopdracht te maken. Wanneer je alle modules en de afsluitende beroepsopdracht hebt afgerond, ontvang je een waardevol certificaat. 

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 335,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Studieduur & lesgeld

Kort HBO Programma Informatiemanagement I 8922

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 195,00
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 145,60 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company