Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Online Marketing

Wil jij je in korte tijd verdiepen in e-business? Dan is het kort hbo-programma Online marketing echt iets voor jou. Je krijgt inzicht in strategische marketinganalyses. Ook besteed je aandacht aan accountability en customer relationship management. Na afloop van dit inspirerende korte hbo-programma beschik je over de juiste handvatten om online marketing in te zetten voor jouw organisatie. Enthousiast? Lees snel verder en kom meer te weten over het korte hbo-programma Online marketing.

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Dit korte hbo-programma van Hogeschool NTI is speciaal samengesteld voor wie zich op niveau wil ontwikkelen in dit specifieke interessegebied. Ben jij geïnteresseerd in online marketing? Dan is deze flexibel te volgen opleiding op hbo-niveau een echte aanrader.

Wat kan een online marketeer?

Tijdens het kort hbo-programma Online marketing maak jij kennis met het beroep van een online marketeer. Een online marketeer helpt een bedrijf met het verbeteren van zijn online positie. Denk bijvoorbeeld aan zoekmachine optimalisatie, social media en online adverteren. Hij of zij houdt zich onder andere bezig met het opzetten van een langetermijnstrategie. Door middel van het doorvoeren van online marketingconcepten zorgt de marketeer ervoor dat klanten worden aangetrokken en behouden.

Inhoud

Wat leer ik?

In deze korte opleiding Online marketing richt je je onder meer op het financieel meetbaar maken van marketing. Je neemt hierbij de basisprincipes van marketing en marketinganalyse onder de loep. Ook richt je je op het verbeteren van de online marketing van een organisatie en op het ontwikkelen van een marketingplanning en -strategie. Enkele onderwerpen die tijdens het kort hbo-programma Online marketing centraal staan zijn:

 • Strategische aspecten en businessmodellen E-business, e-marketing en e-procurement 
 • Segmentatie, doelgroep en positionering
 • Marketingplan en marketingmix
 • SWOT-analyse
 • Social media

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinar

Bij elk van de modules van het korte hbo-programma Online marketing hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Tijdens praktijkbijeenkomsten geven topdocenten jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Webinars zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Je volgt tijdens het kort hbo-programma de volgende praktijkbijeenkomsten en webinars:

 • Startbijeenkomst (praktijkbijeenkomst)
 • Strategische marketing (webinar)
 • Marketing en accountability (praktijkbijeenkomst)
 • E-business (praktijkbijeenkomst)

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om het korte hbo-programma Online marketing te volgen, heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat deze korte opleiding Online marketing wordt aangeboden op hbo-niveau.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de modules van het kort hbo-programma Online marketing af met één paper en twee digitale examens. Bij succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een waardevol certificaat van Hogeschool NTI.

Kan ik doorstuderen?

Na het korte hbo-programma Online marketing kun je besluiten om een HBO Bachelor te volgen. Je dient dan uiteraard wel te voldoen aan de toelatingseisen van de betreffende HBO Bacheloropleiding.

Examenkosten voor het Kort HBO-programma Online Marketing

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 50,00 per maand.

Studieduur & lesgeld

Kort HBO-Programma Online marketing 7793

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 195,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 127,40 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.5