Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

In 6 maanden een introductie in het Recht

Tijdens korte hbo-programma Rechten volg je 3 modules afkomstig uit de volledige HBO Bachelor Rechten. Je verdiept je in de verschillende rechtsgebieden, leert de basis juridische vaardigheden en maakt kennis met e-juridische dienstverlening. Je studeert zelfstandig thuis, maar volgt ook interessante praktijkbijeenkomsten en webinars. Lees snel verder en ontdek alles over het korte hbo-programma Rechten!

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Het korte hbo-programma Rechten geeft je een inleiding in het vakgebied rechten. Als je geïnteresseerd bent in de verschillende rechtsgebieden, juridische vaardigheden en e-juridische dienstverlening, dan past het korte hbo-programma Rechten bij jou.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit korte hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Rechten. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Wat kan een hbo-jurist?

Tijdens het korte hbo-programma Rechten maak jij kennis met het beroep van hbo-jurist. Een hbo-jurist kan de vertaalslag maken tussen het recht en de praktijk. Je kunt ook functies vervullen als juridisch adviseur, juridisch consultant, als medewerker bij een advocatenkantoor, bij het openbaar ministerie of het bank- en verzekeringswezen.

Inhoud

Wat leer ik?

Je start met de module Juridische Vaardigheden. Je leert tijdens deze module hoe je een wettenbundel op de juiste manier gebruikt en hoe je een vonnis en arrest leest. Ook oefen je met juridisch schrijven. Tijdens de module Inleiding recht maak je kennis met de verschillende rechtsgebieden en leer je de verbanden en verschillen tussen die rechtsgebieden. Steeds meer juridische dienstverlening vindt plaats via internet: deze ontwikkeling staat centraal tijdens de laatste module E-juridische dienstverlening. De mogelijkheden en beperkingen van e-juridische dienstverlening komen uitgebreid aan bod. 

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinars

Bij elk van de 3 modules van het korte hbo-programma Rechten hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Tijdens praktijkbijeenkomsten geven topdocenten jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Ook ga je oefenen met de stof. Webinars zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Je volgt tijdens het korte hbo-programma de volgende praktijkbijeenkomsten en webinars:

  • Startbijeenkomst (praktijkbijeenkomst)
  • Juridische vaardigheden (praktijkbijeenkomst)
  • Inleiding recht (webinar)
  • E-juridische dienstverlening (webinar)

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het korte hbo-programma Rechten heb je geen vooropleiding nodig. Wel moet je er rekening mee houden dat deze opleiding op hbo-niveau is. 

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je rond het korte hbo-programma Rechten af met 2 papers en een examen. Na afronding van het volledige kort hbo-programma Rechten ontvang je een certificaat. 

Kan ik doorstuderen?

Heb je het kort hbo-programma Rechten succesvol afgerond? Dan kun je besluiten om de HBO Bachelor Rechten of de HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening te volgen. Je dient dan uiteraard wel te voldoen aan de toelatingseisen. Mogelijk biedt het certificaat van het korte hbo-programma Rechten recht op vrijstelling bij de HBO Bachelor Rechten. Informeer hierover bij de studieadviseurs. 

Examenkosten voor het Kort HBO-programma Rechten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 50,00 per maand.

Studieduur & lesgeld

Kort HBO-Programma Rechten 7764

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 195,00
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 127,40 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

Kort HBO-programma Rechten
4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

De opleiding is enigszins pittig wanneer je deze naast je werk volgt, maar hij is super interessant! Persoonlijk ben ik zeer te spreken over de controle die de mentoren telefonisch uitvoeren. Ik volg sinds december 2013 de cursus en ben inmiddels drie keer gebeld om te kijken hoe ik het vind gaan. Super!

Over het algemeen goed. Alleen bij het vak " stromingen in de psychologie" had ik graag wat extra les willen krijgen, ondanks ik het wel in een keer had gehaald. Het was niet mogelijk om een paar uurtjes extra uitleg daarover te krijgen. Ik begrijp dat ik niet voor klassikaal studeren gekozen heb, maar ik denk persoonlijk dat je voor sommige vakken echt een docent nodig hebt. Misschien iets voor in de toekomst? Als ik met een vak zou zitten welke mij minder ligt, maar ik wil het wel graag onder de knie krijgen, ben ik bereid om daar extra voor te betalen. Verder ben ik erg tevreden over NTI!

Bekijk alle ervaringen