Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

HBO Bedrijfskunde MER met klassikale lessen

Economische kennis is onmisbaar voor een bedrijfskundige. Thema’s als concurrentie, marktgerichtheid en informatietechnologie spelen een belangrijke rol in je vakgebied. Kennis op deze vlakken is dan ook onmisbaar voor jou! Wanneer je  HBO Bedrijfskunde MER Klassikaal hebt afgerond, ben je breed inzetbaar in een organisatie. Je bent een denker en een doener ineen en je beschikt over een brede algemene kennis. Volg de opleiding HBO Bedrijfskunde MER nu met klassikale lessen voor extra intensieve begeleiding!

Uniek: vakliteratuur van meer dan € 1000,- inbegrepen bij het lesgeld

Waar andere afstandsopleiders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest Hogeschool NTI ervoor om te werken met de beste vakliteratuur.

 • Studieboeken die bijvoorbeeld ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan.*
 • Voor deze studieboeken betaal je in de winkel al gauw € 1.000,-.
 • Bij Hogeschool NTI zijn ze volledig bij het lesgeld inbegrepen!
 • Je betaalt dus niets extra aan dure studieboeken en je bespaart hierdoor veel geld.
 • Kies daarom voor kwaliteit en het beste en meest actuele studiemateriaal.

*Een wettenbundel is niet bij de literatuur inbegrepen.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Bedrijfskunde MER Klassikaal?

Binnen de opleiding HBO Bedrijfskunde MER Klassikaal wordt aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van de manager, maar ook aan mensenkennis. Daarnaast wordt gekeken naar de ontwikkelingen in de omgeving van de organisatie, zoals:

 • overheidsmaatregelen
 • concurrentie
 • leveranciers
 • klanten en belangenorganisaties.

Praktijkbijeenkomsten

Praktijkbijeenkomsten maken onderdeel uit van HBO Bedrijfskunde MER Klassikaal. Topdocenten geven deze interessante praktijkbijeenkomsten. Door de praktijkbijeenkomsten gaat de stof meer voor je leven en kom je in gesprek met medestudenten. De praktijkbijeenkomsten zijn verplicht. De kosten hiervoor zijn bij het lesgeld inbegrepen. Je leert tijdens HBO Bedrijfskunde Klassikaal o.a. alles over:

 • financieel management
 • bedrijfscommunicatie
 • bedrijfskundige processen
 • effectief leiderschap 

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je tijdens HBO Bedrijfskunde MER -  Klassikaal webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Onder andere deze onderwerpen komen aan bod tijdens de webinars van HBO Bedrijfskunde MER:

 • marketing
 • organisatie en management
 • international business

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Bedrijfskunde MER Klassikaal

Tijdens HBO Bedrijfskunde MER loop je een leuke en leerzame stage waarin je je kennis voor het eerst in de praktijk brengt. Je kunt stage lopen bij managementafdelingen van bedrijven.

Stageduur HBO Bedrijfskunde MER Klassikaal

Voor de opleiding HBO Bedrijfskunde MER Klassikaal bedraagt de duur van de stage ongeveer 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De overige uren kun je gebruiken om aan je verslag te werken.Tijdens de stage word je vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is ook contactpersoon voor jouw stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Bedrijfskunde MER

HBO-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAOHBO Bedrijfskunde MER Klassikaal is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Management, Economie en Recht. Je mag je dan Bachelor of Business Administration noemen.

Waar kun je aan de slag na HBO Bedrijfskunde MER?

Als je de HBO Bedrijfskunde MER Klassikaal hebt afgerond, ben je iemand die bruggen slaat, iemand die bedrijfseconomische aspecten van projectvoorstellen bepaalt en analyseert. Je kunt na HBO Bedrijfskunde MER bijvoorbeeld aan de slag als:

 • adviseur
 • beleidsmedewerker
 • managementondersteuner
 • projectsecretaris
 • intercedent

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 84,72 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Bedrijfskunde MER Klassikaal 7941

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.793,00 € 245,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.851,03 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3