Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

HBO Bedrijfskunde MER – Makelaardij Klassikaal

Ambieer jij een functie als makelaar of taxateur? Studeer jij graag klassikaal? Dan is HBO Bedrijfskunde MER – Makelaardij Klassikaal echt iets voor jou! Tijdens deze hbo-opleiding specialiseer je je in de richting makelaardij. Iedere makelaar of taxateur die zich wil laten certificeren heeft allereerst het diploma 'Basistheorie Taxateur o.z.' nodig. Tijdens deze studie krijg jij naast management- en adviesvaardigheden ook de kennis aangereikt om dit basisdiploma te behalen. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over HBO Bedrijfskunde MER – Makelaardij Klassikaal.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Bedrijfskunde MER – Makelaardij Klassikaal

Tijdens HBO Bedrijfskunde MER – Makelaardij Klassikaal leer je over organisatie en management, financieel management en bedrijfscommunicatie. Je maakt je management en adviesvaardigheden eigen en verdiept je in de makelaardij. In deze opleiding krijg je de stof aangereikt die nodig is voor het behalen van het diploma 'Basistheorie Taxateur’. 

Praktijkbijeenkomsten

HBO Bedrijfskunde MER – Makelaardij Klassikaal bevat praktijkbijeenkomsten. Deze zijn verplicht en inbegrepen bij het lesgeld. Tijdens de praktijkbijeenkomsten behandel je de stof met je docent en medestudenten. De stof gaat zo ‘meer leven’. De bijeenkomsten worden door studenten als zeer prettig en leerzaam ervaren. Tijdens deze bijeenkomsten ga je onder andere aan de slag met:

 • Juridische aspecten
 • Bouwkunde
 • Vastgoedeconomie

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je tijdens de opleiding Bedrijfskunde ook webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Marketing
 • International business
 • Inleiding recht

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Bedrijfskunde MER – Makelaardij Klassikaal

Een stage maakt deel uit van de opleiding Bedrijfskunde. Tijdens je stage breng je jouw opgedane kennis voor het eerst in de praktijk. Stage lopen kan bij allerlei soorten organisaties: van makelaarskantoor, tot multinational of overheidsorgaan. 

Stageduur van de opleiding HBO Bedrijfskunde MER – Makelaardij Klassikaal

De stageduur van de opleiding HBO Bedrijfskunde MER – Makelaardij Klassikaal omvat 840 uur. Je wordt tijdens de stage vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-diploma

Hbo-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAO. De opleiding HBO Bedrijfskunde MER – Makelaardij Klassikaal is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je een wettelijk erkend hbo-diploma.

Waar kun je aan de slag na HBO Bedrijfskunde MER – Makelaardij Klassikaal?

Na afloop van de opleiding HBO Bedrijfskunde MER – Makelaardij Klassikaal ligt er een toekomst in bijvoorbeeld de makelaardij voor je in het verschiet. Met een opleiding Bedrijfskunde kun je onder meer gaan werken als:

 • Vestigingsmanager
 • Makelaar
 • Taxateur

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 84,72 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Bedrijfskunde MER Makelaardij Klassikaal 7863

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.795,00 € 239,50
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.852,07 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3