Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Wil jij werken voor Europa?

De media staan bol van de politieke en economische ontwikkelingen binnen de EU. Daarom is er een dringende behoefte aan goed opgeleide mensen met uitgebreide kennis over Europa en de Europese Unie en een uitstekende talenkennis. Deze HBO Bachelor European Studies (voorheen HEBO) biedt jou de mogelijkheid in te springen op deze behoefte en je te ontwikkelen tot de specialist op het gebied van Europees beleid. Wie deze studie heeft afgerond, kan aan de slag in de nationale of internationale publieke of private sector. Tijdens deze klassikale variant van European Studies volg je 1 of 2 keer per maand les bij jou in de buurt. Iets voor jou?

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO European Studies Klassikaal?

De HBO Bachelor European Studies Klassikaal is een duidelijke beroepsopleiding. Met andere woorden, het ontwikkelen van kennis en vaardigheden gaan in deze opleiding hand in hand. Als afgestudeerde van de HBO Bachelor European Studies ben je breed inzetbaar in verschillende taken binnen de Nederlandse en Europese arbeidsmarkt in zowel de publieke als private sector. Je leert over Europees beleid, communicatie en staatsinrichting en leert daarnaast een moderne vreemde taal. Hierbij kun je kiezen uit Frans of Duits. Andere onderwerpen die tijdens European Studies (voorheen HEBO) aan bod komen zijn:

  • Europese cultuur 
  • recht
  • politieke theorieën 
  • international business 

Praktijkbijeenkomsten

Tijdens de HBO Bachelor European Studies Klassikaal volg je regelmatig praktijkbijeenkomsten. De praktijkbijeenkomsten worden gegeven door topdocenten uit het werkveld. Samen met andere studenten oefen je de beroepsvaardigheden. Tijdens European Studies worden bijvoorbeeld de volgende onderwerpen behandeld:

  • internationale marketing 
  • debatteren 
  • interviewen

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Stage

Stage tijdens de HBO Bachelor European Studies

Tijdens de laatste fase van HBO European Studies loop je een interessante en leerzame stage. Je kunt stage lopen bij een internationaal (of internationaal gericht) bedrijf, een overheidsinstantie of non-profitorganisatie die binnen het profiel van de studie European Studies past.

Stageduur van HBO European Studies

De stage van de HBO Bachelor European Studies Klassikaal heeft een omvang van 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De resterende uren besteed je thuis aan je stageverslag en opdrachten. Je wordt tijdens de stage vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift European Studies Klassikaal

De opleiding HBO Bachelor European Studies is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift European Studies. Je mag je dan Bachelor of Communications noemen.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 84,17 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor European Studies Frans Klassikaal 7859

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 3.021,00 € 265,00
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
  • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.966,12 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3