Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Vind jij veiligheid ook belangrijk?

Veiligheidsadviseur, beleidsmedewerker openbare orde, evenementenorganisator: enkele voorbeelden van beroepen waarvoor HBO Integrale veiligheid opleidt. Als deze beroepen jou aanspreken bekijk je de juiste opleiding! In deze klassikale variant van HBO Integrale veiligheid heb je alle voordelen van de flexibele variant gecombineerd met extra lessen op vaste momenten. Deze lessen concentreren zich met name op een intensieve examentraining, zodat je optimaal voorbereid aan je examen kunt beginnen. Denk je dat HBO Integrale veiligheid Klassikaal dé studie voor jou is? Lees snel verder!

Deze hbo-opleiding is landelijk als beste beoordeeld op inhoud

logo-nse.pngIn de Nationale Studenten Enquête 2017 is de opleiding HBO Bachelor Integrale veiligheid van Hogeschool NTI inhoudelijk als beste van heel Nederland beoordeeld. Dit is voor jou het bewijs dat studenten de combinatie van de beste vakliteratuur, begeleiding door topdocenten en (online) studiemogelijkheden hoog waarderen. Lees meer over de Nationale Studenten Enquête 2017.

Erkende kwaliteit

Logo-NVAO.jpgDeze opleiding heeft in januari 2018 een zeer positief eindoordeel gekregen van de NVAO, dé onafhankelijke organisatie die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen waarborgt. Zo zegt de NVAO dat er “sprake is van een goed op de doelgroep toegesneden, flexibel programma” en dat het docententeam "deskundig, betrokken en enthousiast” is. Lees de volledige NVAO-beoordeling

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Integrale veiligheid Klassikaal?

HBO Integrale Veiligheid Klassikaal van Hogeschool NTI leidt je op tot een professional in veiligheidsbeleid en veiligheidszorg. Tijdens HBO Integrale veiligheid leer je hoe je zorgt voor de veiligheid op het gebied van openbare orde en hoe je verschillende partijen laat samenwerken. Hoe kun je bijvoorbeeld de expertise van de landmacht, luchtmacht, marechaussee en/of brandweer gericht inzetten? Tijdens HBO Integrale veiligheid verdiep je je o.a. in deze onderwerpen:

 • Criminologie
 • Veiligheid vanuit internationaal perspectief
 • Crisismanagement
 • Veiligheidsbeleving
 • Bestuurskunde en management

Praktijkbijeenkomsten

Praktijkbijeenkomsten maken onderdeel uit van HBO Integrale veiligheid Klassikaal.  De praktijkbijeenkomsten worden gegeven door topdocenten uit het werkveld. Samen met andere studenten oefen je de beroepsvaardigheden. Het oefenen in realistische werksituaties in de diverse beroepsrollen helpt je bij het integreren van kennis, vaardigheden en houdingen. De praktijkbijeenkomsten gaan bijvoorbeeld over:

 • Veiligheidsbeleving
 • Risicomanagement
 • Leiderschap

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. De webinars gaan onder andere over:

 • Fysieke veiligheid
 • Criminologie
 • Verandermanagement

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Integrale veiligheid Klassikaal

Kun jij niet wachten om je kennis in de praktijk te brengen? Dat kan tijdens je stage. Stage lopen is ontzettend leerzaam. Tijdens je stage ervaar je hoe het is om in de veiligheidssector te werken!

Stageduur van Integrale Veiligheid Klassikaal

Voor de opleiding HBO Integrale Veiligheid Klassikaal bedraagt de omvang van de stage ongeveer 840 uur. Je loopt hiervan daadwerkelijk 700 uur stage. De overige uren kun je gebruiken om aan je verslag te werken. Heb je een baan op het gebied van je studie, dan kun je die als stageplaats voordragen. Je wordt vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur en is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Integrale veiligheid

HBO-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAODeze opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt na afronding van de opleiding van Hogeschool NTI het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Integrale Veiligheid. Je mag je dan Bachelor of Arts noemen.

Waar kun je aan de slag na HBO integrale veiligheid Klassikaal?

Veiligheidsdeskundigen vinden banen in tal van sectoren. Bij de lokale en provinciale overheid, maar ook bij hulpverleningsdiensten of onderzoek- en adviesbureaus. Na afloop van HBO Integrale Veiligheid Klassikaal kun je het gehele terrein van veiligheidsvraagstukken overzien. Je hebt een brede visie op veiligheidsproblematiek. Je weet hoe je sectoren als landmacht, luchtmacht, marechaussee of brandweer gericht samen kunt laten werken. Naar zo’n overkoepelende benadering is vraag. Je kunt aan de slag bij:

 • gemeenten, provincies of het rijk
 • politie, brandweer, landmacht, luchtmacht, marechaussee
 • gezondheidsdiensten
 • bedrijven voor persoons- of bedrijfsbeveiliging
 • organisaties die zich richten op preventie van rampen en ongevallen

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 81,11 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Integrale Veiligheid Klassikaal 9250

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.964,00 € 260,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.917,41 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3