Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Vind jij veiligheid ook belangrijk?

Veiligheidsadviseur, beleidsmedewerker openbare orde, evenementenorganisator: enkele voorbeelden van beroepen waarvoor HBO Integrale veiligheid opleidt. Als deze beroepen jou aanspreken bekijk je de juiste opleiding! In deze klassikale variant van HBO Integrale veiligheid heb je alle voordelen van de flexibele variant gecombineerd met extra lessen op vaste momenten. Deze lessen concentreren zich met name op een intensieve examentraining, zodat je optimaal voorbereid aan je examen kunt beginnen. Denk je dat HBO Integrale veiligheid Klassikaal dé studie voor jou is? Lees snel verder!

Hoe ziet een klassikale hbo-opleiding eruit?

Tijdens de opleiding HBO Bachelor Integrale veiligheid Klassikaal krijg je 1 of 2 keer per maand les van topdocenten op een locatie bij jou in de buurt. Tijdens deze lessen heb je direct contact met medestudenten. Ideaal om elkaar te helpen bij opdrachten. In de lessen worden de belangrijkste onderwerpen behandeld en je wordt klaargestoomd voor je examens. Je wordt intensief begeleid gedurende je studie, omdat je lessen volgt in kleine klassen.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-modules, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Keuze uit meerdere lesdagen en -avonden

De lessen van de opleiding HBO Bachelor Integrale veiligheid Klassikaal worden gegeven op meerdere dagen in de week. Je kunt kiezen voor een locatie bij jou in de buurt. HBO Bachelor Integrale veiligheid Klassikaal start meerdere keren per jaar. De lessen worden buiten de vakantieperiodes om gepland. Je ontvangt twee weken voor het eerste college je studiepakket. Onder het tabblad locaties vind je een overzicht van alle startdata en beschikbare klassen per locatie.

Uniek: vakliteratuur inbegrepen bij het lesgeld

Waar andere afstandsopleiders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest Hogeschool NTI ervoor om te werken met de beste vakliteratuur.

 • Studieboeken die bijvoorbeeld ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan.
 • Bij Hogeschool NTI zijn ze volledig bij het lesgeld inbegrepen!
 • Je betaalt dus niets extra aan dure studieboeken en je bespaart hierdoor veel geld.
 • Kies daarom voor kwaliteit en het beste en meest actuele studiemateriaal.

Deze hbo-opleiding is landelijk als beste beoordeeld op inhoud

logo-nse.pngIn de Nationale Studenten Enquête 2017 is de opleiding HBO Bachelor Integrale veiligheid van Hogeschool NTI inhoudelijk als beste van heel Nederland beoordeeld. Dit is voor jou het bewijs dat studenten de combinatie van de beste vakliteratuur, begeleiding door topdocenten en (online) studiemogelijkheden hoog waarderen. Lees meer over de Nationale Studenten Enquête 2017.

Erkende kwaliteit

Logo-NVAO.jpgDeze opleiding heeft in januari 2018 een zeer positief eindoordeel gekregen van de NVAO, dé onafhankelijke organisatie die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen waarborgt. Zo zegt de NVAO dat er “sprake is van een goed op de doelgroep toegesneden, flexibel programma” en dat het docententeam "deskundig, betrokken en enthousiast” is. Lees de volledige NVAO-beoordeling

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

Lesgeld vanaf € 170,00 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

Lesgeld vanaf € 260,00 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Almere, Utrecht, Zwolle, Eindhoven

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

HBO Bachelor Integrale veiligheid Klassikaal 9250

Bij deze opleiding kun je 240 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In je eerste studiejaar oriënteer je je op het vakgebied van Integrale Veiligheid. Je maakt kennis met het concept sociaal maatschappelijke veiligheid. Daarnaast volg je algemene vakken die je helpen bij projectmanagement en bestuur.

Inleidende fase
 • Startbijeenkomst (introductie)
  0 EC
 • Oriëntatie op Integrale Veiligheid
  8 EC
 • Veiligheidsbeleving
  8 EC
 • Bestuurskunde & Management
  8 EC
 • Integrale veiligheid vanuit juridisch perspectief
  8 EC
 • Integraal veiligheidsbeleid
  8 EC
 • Integrale opdracht IV - fase 1
  6 EC
 • Portfolio: professionele ontwikkeling IV fase 1
  6 EC
 • Onderzoek en rapportage
  8 EC

Jaar 2

Na het propedeusejaar volgt de hoofdfase. Het tweede jaar van je opleiding staat in het teken van het uitbreiden en verdiepen van je kennis. Je leert over fysieke veiligheid, maatschappelijk integriteit en crisismanagement, maar bijvoorbeeld ook over criminologie.
Bekijk het studieprogramma van jaar 2

Jaar 3/4

Tijdens het derde jaar volg je verschillende vakken en kies je een specialisatie. Hiervoor kies je tussen de minor Veiligheid in de private sector, Veiligheid in de publieke sector en Criminologie. In het vierde jaar loop je stage en schrijf je een scriptie.
Bekijk het studieprogramma van jaar 3/4

Wat leer je tijdens HBO Integrale veiligheid Klassikaal?

HBO Integrale Veiligheid Klassikaal van Hogeschool NTI leidt je op tot een professional in veiligheidsbeleid en veiligheidszorg. Tijdens HBO Integrale veiligheid leer je hoe je zorgt voor de veiligheid op het gebied van openbare orde en hoe je verschillende partijen laat samenwerken. Hoe kun je bijvoorbeeld de expertise van de landmacht, luchtmacht, marechaussee en/of brandweer gericht inzetten? Tijdens HBO Integrale veiligheid verdiep je je o.a. in deze onderwerpen:

 • Criminologie
 • Veiligheid vanuit internationaal perspectief
 • Crisismanagement
 • Veiligheidsbeleving
 • Bestuurskunde en management

Praktijkbijeenkomsten

Praktijkbijeenkomsten maken onderdeel uit van HBO Integrale veiligheid Klassikaal.  De praktijkbijeenkomsten worden gegeven door topdocenten uit het werkveld. Samen met andere studenten oefen je de beroepsvaardigheden. Het oefenen in realistische werksituaties in de diverse beroepsrollen helpt je bij het integreren van kennis, vaardigheden en houdingen. De praktijkbijeenkomsten gaan bijvoorbeeld over:

 • Veiligheidsbeleving
 • Risicomanagement
 • Leiderschap

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. De webinars gaan onder andere over:

 • Fysieke veiligheid
 • Criminologie
 • Verandermanagement

HBO Startbijeenkomst

Je start de opleiding HBO Bachelor Integrale veiligheid Klassikaal met de HBO Startbijeenkomst. Een dag waarop jij je medestudenten ontmoet en onder andere een gratis workshop snellezen van UseClark volgt. Tijdens deze workshop leer je technieken aan die jou helpen informatie sneller te verwerken. Hiermee bespaar je minstens 2 uur per dag!

Locaties

Locaties

Je krijgt 1 of 2 keer per maand les van de beste vakdocenten op een locatie bij jou in de buurt. Wanneer de locaties en tijdstippen bekend zijn voor deze klassikale opleiding, dan vind je deze informatie hieronder. 

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot HBO Bachelor Integrale veiligheid Klassikaal moet je in het bezit zijn van een van de volgende diploma's:

 • HAVO-diploma
 • VWO-diploma
 • MBO-diploma (niveau 4)

Voldoe je niet aan de toelatingseis en ben je 21 jaar of ouder?

Dan kun je de 21+-toets doen. Wie slaagt voor de 21+-toets kan direct starten met een hbo-opleiding van Hogeschool NTI. Het doel van deze toets is vaststellen of je een goede kans hebt om deze hbo-opleiding succesvol af te ronden. De toets kost € 75,-. Dit bedrag krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets bij ons inschrijft voor een hbo-opleiding. Meld je hier aan voor de 21+-toets.

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Hogeschool NTI vindt het belangrijk dat jij de juiste studiekeuze maakt. Wij hebben een team van professionele hbo-studieadviseurs. Zij beantwoorden al je vragen en kunnen je helpen bij het kiezen van een studie. Je kunt een vrijblijvend studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Overdag, ’s avonds of in het weekend. Meld je nu aan voor een vrijblijvend studieadviesgesprek.

Met vrijstellingen studeer je sneller en voordeliger!

Vrijstellingen bieden je de mogelijkheid je studie nog sneller en voordeliger te volgen. Als je vrijstelling krijgt voor een bepaalde module hoef je geen examen te doen. Daarnaast ontvang je ook een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Denk jij dat je meer dan 30 EC-punten vrijgesteld krijgt, bel dan even met een van onze studieadviseurs (071 750 10 10). Lees hier meer over vrijstellingen.

Stage

Stage tijdens HBO Integrale veiligheid Klassikaal

Kun jij niet wachten om je kennis in de praktijk te brengen? Dat kan tijdens je stage. Stage lopen is ontzettend leerzaam. Tijdens je stage ervaar je hoe het is om in de veiligheidssector te werken!

Stageduur van Integrale Veiligheid Klassikaal

Voor de opleiding HBO Integrale Veiligheid Klassikaal bedraagt de omvang van de stage ongeveer 840 uur. Je loopt hiervan daadwerkelijk 700 uur stage. De overige uren kun je gebruiken om aan je verslag te werken. Heb je een baan op het gebied van je studie, dan kun je die als stageplaats voordragen. Je wordt vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur en is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Stageplaats

Tijdens de opleiding HBO Bachelor Integrale veiligheid Klassikaal mag je de stageplaats zelf uitkiezen. Heb je een baan in het vakgebied van je studie? Dan kun je die voordragen als stageplaats. Het stagebureau van Hogeschool NTI kan je ook helpen bij het vinden van een stageplek. De stageplaats wordt vooraf eerst goedgekeurd en erkend door een vakdeskundige. Hierdoor weet je zeker dat de stageplek aansluit bij jouw opleiding.

Een leuke stageplek vinden via Stage Instituut
Om het jou makkelijker te maken bij het vinden van een stageplek, hebben we een exclusieve overeenkomst met een stagebemiddelingsbureau: het Stage Instituut. Als student van Hogeschool NTI kun je op de website van het Stage Instituut gratis zoeken naar een stage die past bij jouw opleiding en solliciteren op vacatures. Dit maakt het zoeken naar een stageplek leuker en makkelijker! Bekijk hier de website van het Stage Instituut.

Niet in staat om stage te lopen?

Ben je niet in staat om stage te lopen tijdens de HBO Bachelor Integrale veiligheid Klassikaal, omdat je hier bijvoorbeeld geen tijd voor hebt door je werk? Schrijf je dan in voor een korte opleiding op hbo-niveau, zoals een hbo-programma.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Integrale veiligheid

HBO-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAODeze opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt na afronding van de opleiding van Hogeschool NTI het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Integrale Veiligheid. Je mag je dan Bachelor of Arts noemen.

Examens

Tijdens de HBO Bachelor Integrale veiligheid Klassikaal heb je alle vrijheid om je examens flexibel in te plannen. De examens zijn vaak een combinatie van digitale examens, portfolio-opdrachten en papers. De papers kun je thuis in je eigen tempo maken en kun je dagelijks inleveren in de online leeromgeving. Digitale examens kun je op tal van locaties in Nederland doen.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij Hogeschool NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees hier meer over de digitale examens.

Waar kun je aan de slag na HBO integrale veiligheid Klassikaal?

Veiligheidsdeskundigen vinden banen in tal van sectoren. Bij de lokale en provinciale overheid, maar ook bij hulpverleningsdiensten of onderzoek- en adviesbureaus. Na afloop van HBO Integrale Veiligheid Klassikaal kun je het gehele terrein van veiligheidsvraagstukken overzien. Je hebt een brede visie op veiligheidsproblematiek. Je weet hoe je sectoren als landmacht, luchtmacht, marechaussee of brandweer gericht samen kunt laten werken. Naar zo’n overkoepelende benadering is vraag. Je kunt aan de slag bij:

 • gemeenten, provincies of het rijk
 • politie, brandweer, landmacht, luchtmacht, marechaussee
 • gezondheidsdiensten
 • bedrijven voor persoons- of bedrijfsbeveiliging
 • organisaties die zich richten op preventie van rampen en ongevallen

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 81,11 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

Voor een 4-jarige HBO Bachelor betaal je maar 3 jaar

Hogeschool NTI hanteert een uniek all-in concept met maximale flexibiliteit voor jou als student. Dit betekent dat er geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal, diplomering en reprorecht in rekening worden gebracht. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten. Bovendien betaal je slechts in de eerste 3 jaar voor onze deeltijd bacheloropleidingen, die een wettelijke duur van 4 jaar hebben. Je kunt tot 6 jaar over je studie doen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Voor jouw opleiding heb je artikelen en naslagwerken nodig. Wij raden aan om daarvoor een lidmaatschap bij de Koninklijke Bibliotheek aan te schaffen. Via NTI krijg je 50% korting bij de KB en betaal je slechts €7,50 per jaar.

Levenlanglerenkrediet: leen bij DUO tegen gunstige voorwaarden

Lenen via DUO mogelijk stickerBen je jonger dan 55 jaar en betaal je zelf het college- of lesgeld? Dan kun jij het les- en examengeld van deze opleiding lenen via DUO tegen zeer gunstige voorwaarden. Lees meer over dit Levenlanglerenkrediet.

HBO Bachelor Integrale Veiligheid Klassikaal 9250

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.964,00 € 260,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Nog 5 dagen Acer Laptop actie bij inschrijving

Acer Laptop actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Laptop t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 1.917,41 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Laat je werkgever profiteren van een fiscaal voordeel

Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid jouw studiekosten voor hun rekening te nemen. Je werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien zijn er een aantal subsidies beschikbaar en kan jouw werkgever profiteren van fiscale voordelen.

Lees meer over subsidies en fiscale voordelen voor werkgevers.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2