Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

HBO Pedagogiek Klassikaal van NTI

Droom jij van een carrière als pedagoog en vind je het prettig om intensief begeleid te worden tijdens je studie? Dan is de opleiding HBO Pedagogiek Klassikaal echt iets voor jou. De klassikale variant van de opleiding HBO Pedagogiek combineert de voordelen van de flexibele variant met extra lessen op vaste momenten. Als pedagoog kun jij aan de slag in de kinderopvang, bij een consultatiebureau of bij pedagogische adviesbureaus. Enthousiast? Schrijf je dan vandaag nog in!

Deze hbo-opleiding scoort landelijk een 8,0

logo-nse.pngIn de Nationale Studenten Enquête 2017 is de opleiding HBO Bachelor Pedagogiek van Hogeschool NTI beoordeeld met een 8,0. De beoordeling geeft aan dat het gebruik van de beste vakliteratuur, in combinatie met onze praktijkgerichte werkvormen, door onze studenten hoog wordt gewaardeerd! Lees meer over de Nationale Studenten Enquête 2017.

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding HBO Pedagogiek Klassikaal?

De opleiding HBO Pedagogiek Klassikaal is breed opgezet en leert je alles over opvoeding, werken in de jeugdzorg* en maatschappelijke zorg, welzijn en het onderwijs. Tijdens de opleiding HBO Pedagogiek Klassikaal ga je aan de slag met de volgende modules:

 • Gespreksvoering met kinderen en opvoeders, Signaleren en preventie (normaliseren)
 • Opvoedingsondersteuning en coaching, E-coaching ((E-)coaching)
 • Leefwerelden en diversiteit, Internationaal Onderzoek Pedagogiek (digitalisering van de leefwereld / mediawijsheid)

*Voor het werken in de jeugdhulp heeft de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) de volgende regels opgesteld:

 • Vanaf 1 januari 2018 dienen afgestudeerden met een diploma SPH – Jeugdzorgwerker zich te registeren bij de SKJ.
 • Tot 1 januari 2019 kunnen afgestudeerden met een HSAO-diploma (die niet de afstudeerrichting Jeugdzorgwerker hebben gevolgd maar SPH, MWD of Pedagogiek) zich laten registeren bij de SKJ, mits zij een diploma hebben dat niet ouder is dan 5 jaar en mits zij werkzaam zijn. Afhankelijk van de gevolgde opleiding, zal er nog wel een aanvullend scholingstraject gevolgd moeten worden met een maximum van 45 EC.
 • De periode van 1 januari 2018 tot 1 januari 2019 wordt gezien als een overgangsfase. Na 1 januari 2019 kunnen de eisen voor registratie bij de SKJ voor niet-Jeugdzorgwerkers aangepast worden.
 • Voor meer info zie: skjeugd.nl

Praktijkbijeenkomsten

De opleiding HBO Pedagogiek Klassikaal bevat praktijkbijeenkomsten. Deze zijn verplicht en inbegrepen bij het lesgeld. Tijdens de praktijkbijeenkomsten van de opleiding HBO Pedagogiek Klassikaal behandel je de stof met je docent en medestudenten. De stof gaat zo ‘meer leven’. De bijeenkomsten worden door studenten als zeer prettig en leerzaam ervaren. Tijdens deze bijeenkomsten ga je onder andere aan de slag met:

 • Gespreksvoering met kinderen en opvoeders
 • Sociale ontwikkeling van het kind
 • Pedagogiek in jeugdzorg en onderwijs

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je tijdens de opleiding HBO Pedagogiek Klassikaal ook webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn:

 • Signalering en preventie
 • E-coaching
 • Toegepast recht en ethiek

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Stage

Stage tijdens de opleiding HBO Pedagogiek Klassikaal

Een stage maakt deel uit van de opleiding HBO Pedagogiek Klassikaal. Tijdens je stage breng je jouw opgedane kennis in de praktijk.

Stageduur van HBO Pedagogiek Klassikaal

De stageduur van de opleiding HBO Pedagogiek Klassikaal omvat 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De resterende uren besteed je thuis aan je stageverslag en opdrachten. Je wordt tijdens de stage vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Pedagogiek

HBO-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAODe opleiding HBO Pedagogiek Klassikaal is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Pedagogiek. Je mag jezelf daarmee Bachelor of Social Work noemen.

Waar kun je aan de slag na de opleiding HBO Pedagogiek Klassikaal?

Na de afronding van de opleiding HBO Pedagogiek Klassikaal kun je onder meer aan de slag in:

 • de preventieve zorg voor kind en gezin in basisvoorzieningen (nuldelijn): bijvoorbeeld kinderopvang, peuterspeelzalen, kinderopvang in de gehandicaptenzorg en onderwijs;
 • de zorg in de eerstelijn aan kind en gezin; bijvoorbeeld jeugdgezondheidszorg, thuiszorgorganisaties, consultatiebureaus en pedagogische adviesbureaus;
 • de ondersteuning van niet-pedagogisch opgeleide professionals die te maken hebben met kind en gezin.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 76,39 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Pedagogiek Klassikaal 7932

Termijnen 36 Maanden * 36 Jaar
Lesgeld per termijn € 265,00 € 265,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 484,12 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO Bachelor Pedagogiek Klassikaal
4.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Mijn ervaring met de HBO Pedagogiek Klassikaal opleiding van de hogeschool NTI is zeer positief. Vanaf maart dit jaar ben ik aan het studeren en als ik vragen heb bel ik met volle tevredenheid de mentor van de opleiding, meerdere malen ben ik ook per mail op een correcte manier geholpen. Komende zaterdag ga ik met veel plezier naar college, hier krijg ik les in een vak van de opleiding en kan ik thuis mee aan de slag. Ook het contact wat ik heb met medestudenten is prettig, via de NTI app kunnen we tevens contact hebben met elkaar.
Ik ben zeer tevreden over de HBO opleiding en hoop in 2017 mijn HBO diploma Pedagogiek te behalen.

Bekijk alle ervaringen