Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

HBO Rechten met klassikale lessen

Hbo-jurist, juridisch coördinator of juridisch adviseur: wat wil jij worden? Met HBO Rechten kun je vele kanten op. Bij NTI kun je een klassikale variant van HBO Rechten studeren. Je studeert in je eigen tijd op jouw moment, maar krijgt wel persoonlijke begeleiding en hebt regelmatig contact met je medestudenten. Past die manier van studeren bij jou? Lees dan snel verder over HBO Rechten Klassikaal!

Uniek: vakliteratuur inbegrepen bij het lesgeld

Waar andere afstandsopleiders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest Hogeschool NTI ervoor om te werken met de beste vakliteratuur.

 • Studieboeken die bijvoorbeeld ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan.*
 • Bij Hogeschool NTI zijn ze volledig bij het lesgeld inbegrepen!
 • Je betaalt dus niets extra aan dure studieboeken en je bespaart hierdoor veel geld. 
 • Kies daarom voor kwaliteit en het beste en meest actuele studiemateriaal.

*Een wettenbundel is niet bij de literatuur inbegrepen.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Rechten Klassikaal?

HBO Rechten Klassikaal is een brede opleiding die in hoge mate praktijkgericht is. Zo kun je de theorie direct toepassen in de praktijk. Het gehele programma sluit aan bij actuele thema’s in de beroepspraktijk. Je wordt hierdoor enorm gestimuleerd om de rol van aanstaande beroepsbeoefenaar aan te nemen.

Praktijkbijeenkomsten

Praktijkbijeenkomsten maken onderdeel uit van deze rechtenstudie. De praktijkbijeenkomsten worden gegeven door topdocenten die in het juridische werkveld werkzaam zijn. Samen met andere studenten oefen je de beroepsvaardigheden. Het oefenen in realistische werksituaties in de diverse beroepsrollen helpt je bij het integreren van kennis, vaardigheden en houdingen. Je leert o.a. alles over:

 • Juridische vaardigheden
 • Strafrecht
 • Juridische gespreksvoering

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je tijdens HBO Rechten Klassikaal webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • E-Juridische dienstverlening
 • Privaatrecht
 • Internationaal recht
 • Belastingrecht

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Rechten Klassikaal

Stage lopen is ontzettend leerzaam. Tijdens je stage ervaar je hoe het is om een hbo-jurist of juridisch adviseur te zijn. Je past alles wat je hebt geleerd toe in de praktijk.

Stageduur HBO Rechten Klassikaal

De stageduur van HBO Rechten Klassikaal heeft een omvang van 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De resterende uren besteed je thuis aan je stageverslag en opdrachten. Je wordt tijdens de stage door een stageadviseur vanuit Hogeschool NTI begeleid. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Rechten

hbo-erkenning-ministerie-ocwDeze opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Rechten. Je mag je dan Bachelor of Laws noemen.

Waar kun je aan de slag na HBO Rechten?

Op de arbeidsmarkt is grote behoefte aan hbo-juristen die breed inzetbaar zijn. Je kunt na HBO Rechten aan de slag bij advocatenkantoren, notariskantoren, de overheid of het bank- en verzekeringswezen. Je kunt werken als:

 • juridisch adviseur
 • juridisch medewerker
 • gerechtssecretaris
 • projectleider

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 84,72 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Rechten Klassikaal 7936

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.795,00 € 239,50
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Nog 5 dagen Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.852,07 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO Bachelor Rechten Klassikaal
4.5 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik ben vorig jaar de opleiding hbo rechten thuis begonnen, maar ben dit jaar overgestapt op hbo rechten klassikaal, dit is voor mij de juiste keuze geweest aangezien je toch klassikale begeleiding hebt en niet alles helemaal alleen hoeft te doen, ik ben er echt superblij mee dat ik deze keuze gemaakt heb!

Tot nu toe bevalt de opleiding wel. Ik vind het prettig om in een klassikale sfeer les te volgen. Zo kan ik contact maken met medestudenten en eventueel samenwerken.

Bekijk alle ervaringen