Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Word hulpverlener met HBO Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)

Als mensen in een lastige situatie belanden, hebben zij hulp nodig van meerdere instanties. Bijvoorbeeld in de verslaafdenzorg heb je vaak te maken met psychologische problemen, reclassering, werkloosheid, enzovoorts. Doorgaans spelen veel verschillende wetten en regels een rol. Als sociaal juridisch dienstverlener moet je dan ook op de hoogte zijn van zowel de verschillende hulpinstanties als de wetten en regels. Ben jij iemand die zowel interesse heeft in sociaal werk als in de wet? Lees verder en kom alles te weten over HBO Sociaal Juridische Dienstverlening.

Deze hbo-opleiding scoort landelijk een 7,8

logo-nse.pngIn de Nationale Studenten Enquête 2017 is de opleiding HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) van Hogeschool NTI beoordeeld met een 7,8. De beoordeling geeft aan dat het gebruik van de beste vakliteratuur, in combinatie met onze praktijkgerichte werkvormen, door onze studenten hoog wordt gewaardeerd! Lees meer over de Nationale Studenten Enquête 2017.

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening Klassikaal?

Tijdens de opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening Klassikaal volg je een breed programma. Je wordt opgeleid tot een sociaal-juridische professional die gekwalificeerd is voor het ondersteunen van cliënten en organisaties bij sociaaljuridische problematiek. Je focust je op onderwerpen als:

 • preventie en empowerment
 • methodisch werken door e-juridische dienstverlening;
 • schuldhulpverlening.

Praktijkbijeenkomsten

De opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening Klassikaal bevat praktijkbijeenkomsten. Deze zijn verplicht en inbegrepen bij het lesgeld. Tijdens de praktijkbijeenkomsten behandel je de stof met je docent en medestudenten. De stof gaat zo ‘meer leven’. De bijeenkomsten worden door studenten als zeer prettig en leerzaam ervaren. Tijdens deze bijeenkomsten ga je onder andere aan de slag met:

 • Juridische vaardigheden
 • Signalering en preventie
 • Strafrecht
 • Arbeids- en sociaal recht
 • Juridische gespreksvoering

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je ook webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn:

 • E-juridische dienstverlening
 • Inkomensondersteuning
 • Methodisch werken

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Stage

Stage tijdens de opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening Klassikaal

Een stage maakt deel uit van de opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening Klassikaal. Tijdens je stage breng je jouw opgedane kennis in de praktijk. Je kunt dit bijvoorbeeld op een juridisch loket of bij een vakbond doen.

Stageduur van de opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening Klassikaal

De stageduur van de opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening Klassikaal omvat 800 uur. Je wordt tijdens de stage vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Sociaal Juridische Dienstverlening

HBO-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAOHbo-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAO. De opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening Klassikaal is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, krijg je een wettelijk erkend hbo-getuigschrift Sociaal Juridische Dienstverlening. Je mag dan de graad LLB (Bachelor of Laws) voeren. Dit getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. 

Waar kun je aan de slag na de opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening Klassikaal?

Na afloop van de opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening Klassikaal kun je bij allerlei organisaties terecht. Welke richting je kiest, hangt af van je eigen interesses. Zo kun je onder meer aan de slag bij de volgende organisaties/bedrijven:

 • Juridisch Loket
 • Sociaal Raadslieden
 • Raad voor de Kinderbescherming
 • vakbonden
 • Immigratie- en Naturalisatiedienst 

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 84,72 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening Klassikaal 7938

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.895,00 € 249,50
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Nog 5 dagen Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.904,07 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.4