Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Dé opleiding tot jeugdzorgwerker

Tijdens de klassikale opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) – afstudeerrichting Jeugdzorgwerker krijg je veel begeleiding en heb je regelmatig contact met je medestudenten. Na het volgen van de opleiding Jeugdzorg kun je aan de slag als jeugdzorgwerker. Je krijgt niet alleen te maken met de belangen van jeugdigen, maar ook met die van hun (mede)opvoeders. Als jeugdzorgwerker weet jij straks hoe je om kunt gaan met het verschil in wensen en behoeften van deze 2 groepen en kun je het verschil maken. Tijdens deze afstudeerrichting Jeugdzorg is er veel aandacht voor pedagogiek. Na afronding ontvang je een wettelijk erkend hbo-getuigschrift, waarop een vermelding van deze afstudeerrichting staat. Schrijf je gelijk in voor de SPH-opleiding Jeugdzorgwerker of lees verder en kom alles te weten over de opleiding.

Tot € 10.000,- korting voor HBO SPH - Jeugdzorgwerker Klassikaal bij NTI!

Heb jij nog geen bachelor- of masterdiploma in het reguliere onderwijs behaald en ga je HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening - Jeugdzorgwerker Klassikaal bij NTI volgen? Dan krijg je maar liefst € 10.000,- korting voor de volledige opleiding! Met deze enorme overheidssubsidie betaal jij alleen het maandelijkse collegegeld, waarbij de voucherkorting al in mindering is gebracht. Kijk hieronder bij Subsidieregeling voor meer informatie.

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Jeugdzorg Klassikaal?

De opleiding Jeugdzorg is een afstudeerrichting van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Deze SPH-opleiding maakt deel uit van het domein Social Work. Tijdens de opleiding komt alle kennis aan bod die een startende jeugdzorgwerker nodig heeft. De onderwerpen methodisch werken, signaleren en preventie en hulpverlening lopen als een rode draad door de opleiding. De opleiding bestaat zowel uit modules waarin je basiskennis opdoet als modules waarin je specifieke vaardigheden ontwikkelt.

Praktijkbijeenkomsten

Tijdens de opleiding Jeugdzorg Klassikaal volg je meerdere praktijkbijeenkomsten. De praktijkbijeenkomsten worden gegeven door topdocenten uit het sociale werkveld. Samen met andere studenten oefen je de beroepsvaardigheden. Tijdens de opleiding Jeugdzorg worden o.a. de volgende praktijkbijeenkomsten gegeven:

 • Opvoedingsondersteuning en coaching 
 • Jeugdzorg en jeugdbeleid 
 • Misbruik in opvoedingssituaties

Webinars

Tijdens de SPH-opleiding Jeugdzorg Klassikaal kun je meerdere webinars volgen. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Tijdens de webinars van de opleiding Jeugdzorg komen bijvoorbeeld deze onderwerpen aan bod:

 • signaleren en preventie 
 • toegepast recht en ethiek 
 • e-coaching

Subsidieregeling

Volg HBO SPH Klassikaal extra voordelig bij NTI

Om deelname van volwassenen aan het hoger onderwijs te stimuleren, stelt de overheid een hoge subsidie beschikbaar voor een aantal deeltijdopleidingen. NTI neemt met HBO SPH - Jeugdzorgwerker Klassikaal deel aan dit unieke overheidsexperiment om deeltijdonderwijs op een nieuwe manier te financieren. Middels vouchers kan jij een korting krijgen van € 10.000,- op het collegegeld. De voucherkorting is beschikbaar voor iedereen die nog geen bachelor- of mastertitel in het reguliere onderwijs heeft behaald.

Hoe werkt de korting en wat zijn de voorwaarden?

Indien je voldoet aan de vouchervoorwaarden kun je je inschrijven voor de deeltijd bachelor SPH - Jeugdzorgwerker Klassikaal. De voorwaarden zijn:

 • Je hebt nog geen bachelor- of mastertitel in het reguliere onderwijs behaald;
 • Je hebt een havo-diploma en/of een vwo-diploma en/of een mbo-diploma (niveau 4).

Heb je een opleiding in het hoger onderwijs gevolgd maar deze niet afgerond, dan kom je ook in aanmerking. NTI vraagt voor jou de voucher aan van € 1.250 per semester. 

Wat betaal ik allemaal?

Indien je voldoet aan de voorwaarden betaal je slechts € 145 per maand aan collegegeld. Je betaalt geen apart lesgeld en examengeld. De tentamenpogingen zijn inbegrepen in het bedrag. Mocht je het tentamen na één poging niet halen, dan kan je nog twee gratis pogingen doen. Indien je voldoende studievoortgang hebt, kun je de volledige opleiding afronden met maar liefst € 10.000 korting.

Wat is de studievoortgangseis?

Je komt alleen in aanmerking voor de korting indien je voldoende studievoortgang hebt. De opleiding bestaat uit 8 semesters die elk 30 EC waard zijn. De studievoortgangseis betekent concreet: je kunt pas aan semester 3 beginnen, als je minimaal semester 1 hebt afgerond. Je kunt pas aan semester 4 beginnen, wanneer je minimaal semester 1 en 2 hebt afgerond. Je kunt pas aan semester 5 beginnen, wanneer je minimaal semester 1, 2 en 3 hebt afgerond, enzovoort. Zie het schema hieronder: 

Jaar 1
     - Semester 1: geen instroomeis
     - Semester 2: geen instroomeis

Jaar 2
     - Semester 3 instroomeis: semester 1 is afgerond
     - Semester 4 instroomeis: semester 1 en 2 zijn afgerond

Jaar 3
     - Semester 5 instroomeis: semester 1, 2 en 3 zijn afgerond
     - Semester 6 instroomeis: semester 1, 2, 3 en 4 zijn afgerond

Jaar 4
     - Semester 7 instroomeis: semester 1, 2, 3, 4 en 5 zijn afgerond
     - Semester 8 instroomeis: semester 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7 zijn afgerond

Heb je al een bachelor- of mastertitel behaald?

Voldoe je niet aan de voorwaarden voor de voucherkorting omdat je al een bachelor- of mastertitel hebt? Dan kun je de reguliere opleiding HBO SPH - Jeugdzorgwerker Klassikaal van NTI volgen. Neem hiervoor contact op met onze studieadviseurs. Als je je inschrijft voor de opleiding met voucherkorting terwijl je niet voldoet aan de voorwaarden, dan word je ingeschreven in deze reguliere variant, die geen deel uitmaakt van het overheidsexperiment.

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Toelatingseisen

Om te starten met de opleiding HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening - Jeugdzorgwerker Klassikaal met voucherkorting dien je nog geen bachelor- of mastertitel te hebben behaald in het reguliere onderwijs én dien je één van de volgende diploma's te hebben:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • mbo-diploma (niveau 4)

Met vrijstellingen studeer je sneller

Voor deze opleiding kun je een vrijstellingsverzoek indienen. Na goedkeuring van het verzoek hoef je de vrijgestelde modules in het betreffende semester niet te doen. Je kunt dus sneller door de opleiding heen. Lees hier meer over vrijstellingen.

Stage

Stage tijdens de SPH-opleiding Jeugdzorg Klassikaal

Tijdens de SPH-opleiding Jeugdzorg loop je een afwisselende en leerzame stage. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij bureaus voor jeugdzorg, instellingen voor opvoedhulp en centra voor kinder- en jeugdpsychiatrie.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Sociaal Pedagogische Hulpverlening - Jeugdzorgwerker

Erkening-hbo-opleiding.pngDe SPH-opleiding Jeugdzorg is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Je ontvangt na het voltooien van de SPH-opleiding Jeugdzorg het wettelijk erkende hbo-getuigschrift 'HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) afstudeerrichting Jeugdzorgwerker'. Je mag dan de graad Bachelor of Social Work (BSW) voeren.

Aan de slag na de opleiding Jeugdzorg

De SPH-opleiding Jeugdzorg leidt je op om aan de slag te gaan als jeugdzorgwerker bij gezinnen, jeugdzorgorganisaties, jongerenwerk of de geestelijke gezondheidszorg. Als jeugdzorgwerker houd jij je bezig met de hulp bij opgroeien en opvoeden. Je kunt de volgende functies vervullen:

 • gezinsvoogd 
 • jeugdreclasseerder 
 • medewerker jeugdzorg*

*Voor het werken in de jeugdhulp heeft de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) de volgende regels opgesteld:

 • Vanaf 1 januari 2018 dienen afgestudeerden met een diploma SPH – Jeugdzorgwerker zich te registeren bij de SKJ.
 • Tot 1 januari 2019 kunnen afgestudeerden met een HSAO-diploma (die niet de afstudeerrichting Jeugdzorgwerker hebben gevolgd maar SPH, MWD of CMV) zich laten registeren bij de SKJ, mits zij een diploma hebben dat niet ouder is dan 5 jaar en mits zij werkzaam zijn. Afhankelijk van de gevolgde opleiding, zal er nog wel een aanvullend scholingstraject gevolgd moeten worden met een maximum van 45 EC.
 • De periode van 1 januari 2018 tot 1 januari 2019 wordt gezien als een overgangsfase. Na 1 januari 2019 kunnen de eisen voor registratie bij de SKJ voor niet-Jeugdzorgwerkers aangepast worden.
 • Voor meer info zie: skjeugd.nl

Studieduur & lesgeld

All-inclusive collegegeld

Hieronder vind je het all-inclusive collegegeld voor de opleiding met voucherkorting. Schrijf je op deze pagina via de oranje buttons in voor de opleiding indien je nog geen bachelor- of masterdiploma in het reguliere onderwijs hebt behaald. Heb je dit diploma al wel, neem dan contact op met onze studieadviseurs om je in te laten schrijven voor HBO SPH - Jeugdzorgwerker Klassikaal zonder voucherkorting.

HBO Bachelor SPH - Jeugdzorgwerker Klassikaal 7738

Termijnen 48 Maanden *
Lesgeld per termijn € 145,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 0,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3