Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Hbo-psycholoog: een veelgevraagd professional!

Werken kan een bron van plezier zijn, maar helaas ook problemen opleveren als stress en gezondheidsproblemen. Dit alles vraagt van professionals in arbeidsorganisaties dat ze inzicht hebben in de processen die van belang zijn als het gaat om gezond en fijn werken. Tijdens HBO Toegepaste psychologie - Arbeids- en organisatiepsychologie Klassikaal leer je alles over deze processen en nog veel meer. Bijvoorbeeld hoe je als arbeidspsycholoog of organisatiepsycholoog mensen kunt coachen bij het maken van carrièrekeuzes en welke methodes van conflicthantering op het werk er zijn. Deze klassikale opleiding biedt je optimale ondersteuning in de vorm van klassikale lessen en intensieve begeleiding. Meer weten? Lees snel verder!

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Toegepaste psychologie - Arbeids- en organisatiepsychologie?

Tijdens HBO Toegepaste Psychologie - Arbeids- en organisatiepsychologie gaat het voornamelijk over de werkdruk binnen bedrijven, het functioneren van medewerkers en de zelfstandigheid van medewerkers in een functie. Ook wordt dieper ingegaan op het welzijn van werknemers en de invloed van processen op de werkvloer. Je volgt vakken als Loopbaanbegeleiding, Arbeid en gezondheid en Motiverende gespreksvoering.

Praktijkbijeenkomsten

Tijdens HBO Toegepaste psychologie - Arbeids- en organisatiepsychologie geven topdocenten uit het werkveld meerdere praktijkbijeenkomsten over arbeidspsychologie en organisatiepsychologie. Tijdens de bijeenkomsten oefen je samen met andere studenten de beroepsvaardigheden van toegepaste psychologie. Je maakt onder andere kennis met de volgende onderwerpen:

  • conflicthantering 
  • loopbaanbegeleiding 
  • ontwikkelingspsychologie

Webinars

Tijdens HBO Toegepaste psychologie - Arbeids- en organisatiepsychologie volg je meerdere webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Je volgt tijdens deze opleiding o.a. de volgende webinars:

  • Arbeid en gezondheid 
  • Gezondheidspsychologie 
  • Groepsbegeleiding

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Toegepaste psychologie - Arbeids- en organisatiepsychologie

Je kennis in de praktijk brengen? Dat doe het eerst tijdens de stage van HBO Toegepaste psychologie - Arbeids- en organisatiepsychologie. Stage lopen kan bijvoorbeeld bij hr-afdelingen van bedrijven of bureaus voor loopbaancoaching.

Stageduur van HBO Toegepaste psychologie - Arbeids- en organisatiepsychologie

De stage van HBO Toegepaste psychologie - Arbeids- en organisatiepsychologie omvat 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. Tijdens de stage word je vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is ook de contactpersoon voor het stagebedrijf. Je kunt stage lopen op een flexibele manier: halve of hele dagen, één of meerdere dagen per week.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Toegepaste psychologie - Arbeids- en organisatiepsychologie

Erkenning-hbo.png

HBO Toegepaste psychologie - Arbeids- en organisatiepsychologie is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Je ontvangt na het voltooien van HBO Toegepaste psychologie - Arbeids- en organisatiepsychologie het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Toegepaste psychologie met de aantekening specialisatie Arbeids- en organisatiepsychologie. Je mag je dan Bachelor of Science (BSc) noemen.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 75,00 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Toegepaste Psychologie Arbeids-Organisa KL 7959

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.679,00 € 235,00
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
  • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.731,08 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3