Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

De toekomst: coachen op afstand

Coachen op afstand. Een ontwikkeling in de zorg die niet achter kan blijven. Steeds vaker is psychische hulpverlening gericht op online therapie, bijvoorbeeld door middel van internettechnologie en nieuwe media om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. De mentalcoach van nu zal zich onder andere moeten verdiepen in het effect van de onlinewereld op de psyche van de mens. Welke psychologische problemen kunnen behandeld worden via welk medium? Als online therapeut heb je een andere relatie met de cliënt dan met fysieke contactmomenten. Wat betekent dit voor de relatie en welk effect heeft dit op de ondersteuning die je biedt? Deze opleiding besteedt aandacht aan de voor- en nadelen, mogelijkheden en beperkingen van het gebruik van E-mental health binnen de psychische hulpverlening. 

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Toegepaste psychologie - E-mental health?

De bacheloropleiding HBO Toegepaste Psychologie - E-mental health leidt je op tot een psychologische professional die gekwalificeerd is voor het ondersteunen van cliënten en organisaties bij toegepaste psychologische problematiek. Je leert tijdens HBO Toegepaste psychologie - E-mental health je handelingen en keuzes op het gebied van online coachen onderbouwen met behulp van theoretische modellen en effectiviteitsonderzoek. Ook krijg je praktische handvatten aangereikt om een coachingstraject met een cliënt op te kunnen zetten.

Praktijkbijeenkomsten

Tijdens HBO Toegepaste psychologie - E-mental health volg je meerdere praktijkbijeenkomsten, gegeven door topdocenten uit het werkveld. Tijdens die bijeenkomsten oefen je samen met andere studenten de beroepsvaardigheden. Aan bod komen bijvoorbeeld de volgende praktijkbijeenkomsten:

 • Psychologische gespreksvoering 
 • Online preventie 
 • Onderzoek e-mental health

Webinars

Tijdens HBO Toegepaste psychologie - E-mental health staan meerdere webinars op het programma. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. De volgende webinars worden tijdens je opleiding E-mental health gegeven:

 • E-coaching 
 • Groepsbegeleiding 
 • Sociale psychologie

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Toegepaste psychologie - E-mental health

Wil je tijdens je opleiding ervaren hoe het is om te werken als e-mental psycholoog? Dat kan tijdens je stage. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij bureaus voor loopbaan- of studiebegeleiding of bij een GGZ-instelling.

Stageduur van HBO Toegepaste psychologie - E-mental health

De stage van HBO Toegepaste psychologie - E-mental health heeft een omvang van 700 uur. Tijdens de stage word je vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is ook de contactpersoon voor het stagebedrijf. Je kunt stage lopen op een flexibele manier: halve of hele dagen, één of meerdere dagen per week.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Toegepaste psychologie - E-mental health

Erkenning-hbo.png

HBO Toegepaste psychologie - E-mental health door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Je ontvangt na het voltooien van HBO Toegepaste psychologie - E-mental health het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Toegepaste psychologie met de aantekening specialisatie E-mental health. Je mag je dan Bachelor of Science (BSc) noemen.

Waar kun je aan de slag na HBO Toegepaste psychologie - E-mental health?

Als e-mental coach bied je zorg op afstand. Je bent in staat om een behandelplan te ontwikkelen en de cliënt via de juiste kanalen te behandelen. Je kunt na HBO Toegepaste psychologie - E-mental health aan de slag in de gezondheidszorg, maar de opleiding is ook interessant voor professionals in het onderwijs of mensen die geïnteresseerd zijn in de gedragsbeïnvloeding via online media (zoals reclamemakers). Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

 • e-coach 
 • preventiemedewerker 
 • loopbaancoach 
 • opvoedondersteuner

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 75,00 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Toegepaste Psychologie E-Mental Health Klassik 7961

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.679,00 € 235,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.731,08 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3