Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Toegepaste Psychologie met klassikale begeleiding!

Ben je geïnteresseerd in de psyche van de mens? En wil je het gedrag van mensen graag beter leren begrijpen? Wil je graag flexibel studeren met klassikale ondersteuning? Dan is de inhoudelijk best beoordeelde HBO-opleiding Toegepaste Psychologie Klassikaal van het NTI echt iets voor jou!

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Toegepaste Psychologie Klassikaal?

De hbo-opleiding Toegepaste psychologie Klassikaal leert je de houding, kennis en vaardigheden die je als hbo-psycholoog nodig hebt. De drie belangrijkste competenties die je leert tijdens HBO Toegepaste psychologie Klassikaal zijn: het doen van diagnostisch onderzoek, het opzetten van een interventieplan en het uitvoeren van het interventieplan.

Praktijkbijeenkomsten

Praktijkbijeenkomsten maken onderdeel uit van HBO Toegepaste Psychologie Klassikaal. Topdocenten geven deze interessante praktijkbijeenkomsten. Door de praktijkbijeenkomsten gaat de stof meer voor je leven en kom je in gesprek met medestudenten. De praktijkbijeenkomsten zijn verplicht. De kosten hiervoor zijn bij het lesgeld inbegrepen. Je leert o.a. alles over:

 • Psychologische gespreksvoering
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Diagnostische vaardigheden
 • Psychologisch onderzoek
 • Klinische psychologie

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. De onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn: 

 • Sociale psychologie
 • Algemene psychologie
 • Gezondheidspsychologie

Een afgestudeerd psychologiestudent vertelt

Arno is afgestudeerd student HBO Toegepaste psychologie bij NTI. Bekijk in onderstaand filmpje hoe hij zijn studie heeft ervaren. 

Een afgestudeerd psychologiestudent vertelt

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Toegepaste psychologie Klassikaal

Stage lopen is ontzettend leerzaam. Tijdens je stage ervaar je hoe het is om te werken als hbo-psycholoog. Je past alles wat je hebt geleerd toe in de praktijk.

Stageduur van HBO Toegepaste psychologie

Voor de opleiding HBO Toegepaste Psychologie Klassikaal bedraagt de duur van de stage 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De overige uren kun je gebruiken om aan je verslag te werken. Heb je een baan op het gebied van je studie, dan kun je die voordragen als stageplaats. Tijdens de stage word je vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is ook contactpersoon voor jouw stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift HBO Toegepaste Psychologie

HBO-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAODeze opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Toegepaste Psychologie. Je mag je dan Bachelor of Science noemen.

Waar kun je aan de slag na HBO Toegepaste psychologie Klassikaal?

Na de opleiding HBO Psychologie, kun je vele kanten op. Overal waar het om mensen gaat, kun jij als hbo-psycholoog een bijdrage leveren. Afhankelijk van je specialisme tijdens HBO Psychologie kun je als hbo-psycholoog aan de slag als:

 • (online) Coach of participatiecoach
 • Psycholoog assistent
 • Gezondheidsvoorlichter
 • Studiebegeleider
 • Casemanager 
 • Ouderenconsulent bij kinder- en jeugdinstellingen, bij pedagogische instellingen of scholen
 • Preventiemedewerker
 • Beleidsmedewerker bij de gemeente voor Zorg en welzijn of Jeugd
 • Organisatieadviesbureaus voor voorlichting en/of re-integratiebedrijven

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 74,17 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Toegepaste Psychologie Klassikaal 7913

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.567,28 € 225,20
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Nog 5 dagen Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.667,79 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO Bachelor Toegepaste psychologie Klassikaal
4 sterren - gebaseerd op 13 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Tot nu toe heb ik NTI als prettig ervaren en heb ik in 1 jaar mijn Propedeuse gehaald. Als je vragen hebt dan kun je je mentor benaderen en ze geven daar binnen 2 dagen (meestal korter) antwoord op. Ik heb voor de klassikale variant gekozen, omdat je dan toch je klas hebt waar je ook terug op kunt vallen en vragen ook aan hun kan stellen. Dit vind ik zelf erg prettig.

De huidige ervaringen zijn zeer goed. Prettige open sfeer met de studiegroep en docenten. Goed bereikbare locatie. Ongeacht mijn oudere leeftijd zeer goed te volgen.
Voldoende flexibiliteit en correcte benadering. Goede ondersteuning van docenten en mentor. Wel vind ik de wachttijden na het inleveren van een opdracht of het maken van een examen wat lang. Het wachten roept bij mij veel onzekerheid op.
Opleiding wordt tot dit moment als een goede investering ervaren en zeker het geld waard.

Bekijk alle ervaringen