Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Interesse in gezonde voeding?

Heb jij interesse in gezonde voeding en maak je mensen graag bewust van de invloed die een gezonde levensstijl op het menselijk lichaam heeft? Dan is de opleiding HBO Voeding en Diëtetiek Klassikaal echt iets voor jou! De klassikale variant van de opleiding HBO Voeding en Diëtetiek combineert de voordelen van de flexibele variant met extra lessen op vaste momenten. Enthousiast? Schrijf je dan vandaag nog in en start morgen met HBO Voeding en Diëtetiek Klassikaal.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Deze hbo-opleiding is landelijk als beste beoordeeld op inhoud

logo-nse.pngIn de Nationale Studenten Enquête 2017 is de opleiding HBO Bachelor Voeding en diëtetiek van Hogeschool NTI inhoudelijk als beste van heel Nederland beoordeeld. Dit is voor jou het bewijs dat studenten de combinatie van de beste vakliteratuur, begeleiding door topdocenten en (online) studiemogelijkheden hoog waarderen. Lees meer over de Nationale Studenten Enquête 2017.

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding HBO Voeding en Diëtetiek Klassikaal?

De opleiding HBO Voeding en  Diëtetiek Klassikaal van Hogeschool NTI leidt je op tot diëtist of voedingsdeskundige. Het studieprogramma sluit goed aan bij actuele thema’s uit de beroepspraktijk. Tijdens de opleiding HBO Voeding en  Diëtetiek Klassikaal word je als student gestimuleerd om de rol van aanstaand beroepsbeoefenaar aan te nemen. Centraal hierbij staat het verwerven van algemene beroepscompetenties om realistische beroepstaken uit te kunnen voeren. Tijdens de opleiding komen de volgende thema's aan bod:

 • Oriëntatie voeding & diëtetiek
 • Voeding en gezondheid
 • Werken met en voor cliënten
 • Gezondheidsbevordering en leefstijl
 • Evidence based handelen
 • Diëtistisch handelen

Praktijkbijeenkomsten

De opleiding HBO Voeding en Diëtetiek Klassikaal bevat praktijkbijeenkomsten. Deze zijn verplicht en inbegrepen bij het lesgeld. Tijdens de praktijkbijeenkomsten behandel je de stof met je docent en medestudenten. De stof gaat zo ‘meer leven’. De bijeenkomsten worden door studenten als zeer prettig en leerzaam ervaren. Tijdens de praktijkdagen ga je onder andere aan de slag met:

 • Communiceren
 • Diëtetische intake en diagnose
 • Voorlichting binnen de voeding en diëtetiek
 • Motivational interviewing
 • Praktijkvoering en e-health

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze HBO-opleiding moet je in het bezit zijn van een van de volgende diploma's:

 • HAVO-diploma
 • VWO-diploma
 • MBO-diploma (niveau 4)

Voor de opleiding HBO Voeding en dietiek heb je kennis nodig van de Engelse taal. Daarnaast is kennis van scheikunde en biologie gewenst, maar het is geen instroomeis. Heb je deze kennis niet? Dan kun je eventueel de snelcursus Havo Biologie en Havo Scheikunde volgen.

Stage

Stage tijdens de opleiding HBO Voeding en Diëtetiek Klassikaal

Een stage maakt deel uit van de opleiding HBO Voeding en Diëtetiek Klassikaal. Je loopt aan het eind van de opleiding Voeding en diëtetiek een paramedische stage van een halfjaar om je specifieke beroepscompetenties verder te ontwikkelen. Tijdens je stage breng je jouw opgedane kennis in de praktijk.

Stageduur van de opleiding HBO Voeding en Diëtetiek Klassikaal

De stageduur van de opleiding HBO Voeding en Diëtetiek Klassikaal omvat 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De resterende uren besteed je thuis aan je stageverslag en opdrachten. Je wordt tijdens de stage vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf. Indien je als student diëtist wilt werken, dient je stage aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • de stage moet paramedisch zijn, dus bij een diëtist en onder toezicht van een diëtist;
 • tijdens deze stage dien je praktijkuren te draaien en daadwerkelijk cliënten te behandelen.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift HBO Bachelor of Science

Erkenning hbo4Deze opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen. Je ontvangt het wettelijk erkende HBO-getuigschrift ‘’HBO Voeding en Diëtetiek’. Je mag je dan Bachelor of Science (BSc) noemen. Dit getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Waar kun je aan de slag na de opleiding HBO Voeding en Diëtetiek?

Na afloop van de opleiding HBO Voeding en Diëtetiek kun je in diverse werkvelden aan de slag. Zo kun je onder meer aan het werk als:

 • behandelaar/coach
 • adviseur
 • voorlichter
 • diëtist
 • voedingskundige

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 56,53 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Voeding en diëtetiek kl. 7559

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 3.095,00 € 269,50
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.832,13 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3